Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Λέσχη Venceremos: Ανοιχτή συνέλευση

Συνέλευση πολιτών-ανοιχτή πρόσκληση
Όσοι συμμετέχουμε σ αυτή την πρωτοβουλία, είμαστε πολίτες που ζούμε στο Αγρίνιο και βιώνουμε την καθημερινότητα αυτής της πόλης. Μια καθημερινότητα που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την ανεργία που ξεπερνά το 20% και τη φτώχεια. Ζούμε σε μια πόλη και σε έναν νομό που δέχτηκε απανωτά χτυπήματα στη παραγωγική της βάση δεκαετίες τώρα. Ζούμε σε μία πόλη που η αγορά βουλιάζει, καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, έμποροι αφανίζονται, και δεκάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία. Οι λύσεις δεν μπορούν να δοθούν από την παράταξη που επί χρόνια διοικεί τον δήμο, ούτε από την παράταξη που πρόσκειται στη «συμπολιτεύομενη» αντιπολίτευση, πολύ δε περισσότερο από αυτόκλητους σωτήρες που αποπολιτικοποιούν την τοπική αυτοδιοίκηση και την αποσυνδέουν από την κεντρική πολιτική. Οι εκλογές του Νοεμβρίου για τους δήμους και τις περιφέρειες διεξάγονται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτική συγκυρία η οποία χαρακτηρίζεται από το Μνημόνιο και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Θεωρούμε πως το σχέδιο Καλλικράτης σηματοδοτεί το τέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα με τη συρρίκνωση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι δήμοι, (παιδεία, υγεία) με τις ιδιωτικοποιήσεις και με την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε όλους και όλες σε ανοιχτή συνέλευση για να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς και προπαντός να βρούμε τρόπους παρέμβασης και δράσης στην τοπική κοινωνία. Με βασικό μας σύνθημα και αντίληψη: « αν δεν κινηθούμε εμείς δεν θα κινηθεί κανένας για εμάς», πραγματοποιούμε την πρώτη μας συνάντηση την προσεχή Τετάρτη.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6/10 και ώρα 7 κ 30 μ.μ. στη πολιτική-πολιτιστική λέσχη «venceremos»(Μπαϊμπά 26 κ Πανοπούλου- πεζόδρομος)


ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μιλαμε για καποιο παρακλαδι του συριζα; ή κανω λάθος....
μου φαινεται οτι μυριζει ΚΟΕ..με επικαλυψη Κινησης Πολιτων.....

ας πουν ξεκαθαρα ποιο κομμα κρυβεται απο πισω γιατι τοσο ανεξαρτητοι δεν τους κοβω να ειναι...

τουλαχιστον οσοι πανε να ξερουν με ποιους εχουν να κανουν..

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για σκάνδαλο στον Θερμοηλεκτρικό Σταθμό στον Αστακό

Η επένδυση Θερμοηλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου στον ΑΣΤΑΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ έσπασε σκανδαλωδώς κάθε ρεκόρ ταχύτητας διαδικασιών αδειοδότησης υποδομών και έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Πρόκειται για ένα έργο που αναιρεί την ήπια ανάπτυξη της περιοχής και το διαμετακομιστικό ρόλο του λιμανιού για τον οποίον έχουν δαπανηθεί εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι, χωρίς να απαντά σε ζητήματα ουσιαστικής ανάπτυξης, ούτε σε καμία κοινωνική ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο, με επείγουσες διαδικασίες, εκδόθηκε πρόσφατα νέα Κ.Υ.Α. που καθορίζει το πλαίσιο "αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και πολεοδομικών θεμάτων" τροποποιώντας προηγούμενη.

Ερωτήματα προκαλεί το επιχειρηματικό παρελθόν του κ. Ιωάννη Αντωνιάδη Σπορίδη, εκπροσώπου της μιας εκ των εταιριών της κοινοπραξίας του Αστακού και η εμφάνιση του επικοινωνιολόγου κ. Γ. Σεφερτζή στην περιοχή του Αστακού ως υποστηρικτή του έργου.

Η επένδυση αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το περιβάλλον με δεδομένο ότι πρόκειται για μια ρυπογόνο θερμική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής μεγάλης κλίμακας, αφού θα αφορά το LPG, καύσιμο που αποφεύγεται αυστηρά στην ηλεκτροπαραγωγή μεγάλης κλίμακας, λόγω της υψηλότατης επικινδυνότητάς του.

παμφιωτης περικλης είπε...

ολοι εχουμε κομματικη ταυτοτητα καλο ειναι να συζηταμε ισως καταληξουμε καπου και διωξουμε τα λαμογια

Ανώνυμος είπε...

Eιναι συνατον να βρουν ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ οι συνιστωσες του Συριζα....;;;;

ΛΟΓΙΚΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ...:-)

Ανώνυμος είπε...

Πρός
5 Οκτωβρίου 2010 6:00 μ.μ.

Ειστε τόσο σίγουρος για αυτά που λέτε?
Δηλαδή το////λόγω της υψηλότατης επικινδυνότητάς του.//////
Να αποσύρουμε τότε απο παντου τις μπουκάλες πετρογκάζ απο σπίτια εστιατόρια εργοστάσια, να σταματήσουμε την υγραεριοκίνηση των ταξί , να σταματήσουμε την εξέλειξη να τα σταματησουμε ολα.

Να πληρώνουμε χρυσάφι την ηλεκτρική ενέργεια τελικά, λόγω λιγνίτη, λόγω πετρελαίου, και οχι το φθηνό ααυτο καύσιμο.

Τζάμπα λεφτά δεν φυτρώνουν πουθενά.
Καταλάβετέ το.

Ανώνυμος είπε...

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Μάααλιστα.
Πεφωτισμένοι σωτήρες δηλαδή.
Οι οποίοι θα λύσουν ολα τα προβλήματα της πόλης.

Μάααλιστα και πάλι.

Ανώνυμος είπε...

copy & paste ....... Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για σκάνδαλο στον Θερμοηλεκτρικό Σταθμό στον Αστακό ..............

Βέβαια κάτι να πεί και αυτο το απόκομμα για να δικαιολογεί την υπαρξή του.
Ο προστάτης των φτωχ'ων και των κατατρεγμενων και ο μέγας προστάτης του περιβάλλοντος και της ασφάλειας του κόσμου στον Αστακό.

Ανώνυμος είπε...

και οι κομμουνιστες οι original ομως και οχι οπως οι μαιμου οπως φωτης κουβελης να ερθουν μαζι με τους δεξιους για να ριξουμε τουτο το ηλιθιο κατεσκευασμα αποτελουμενο απο απατεωνες που λεγεται ΠΑΣΟΚ!