Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Και η 132 ΣΜ θύμα των περικοπών;

Πολλά έχουν γραφεί κατά καιρούς για την τύχη της 132 Σμηναρχίας Μάχης που εδρεύει στο Δοκίμι. Αρχικά είχε γίνει λόγος για περικοπές προσωπικού ή και για κλείσιμο της μονάδας αυτής. Στο ζήτημα αυτό επανέρχεται το strategyreport.gr, το οποίο σε ένα γενικό ρεπορτάζ για τις περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις και συγκεκριμένα στην πολεμική αεροπορία μεταξύ άλλων θεωρεί ως πολύ πιθανή την κατάργηση της 132 ΣΜ μάχης ( μαζί με την 126 ΣΜ που εδρεύει στο Ηράκλειο).
Να λοιπόν που οι κρατικές περικοπές για τις οποίες ήδη έχει γίνει λόγος σε άλλους τομείς ( Παιδεία, Υγεία) τώρα αγγίζουν αναπόφευκτα και τις ένοπλες δυνάμεις. Και δυστυχώς από εδώ και πέρα σε ότι αφορά το τόπο μας πρέπει να κοιτάζουμε δεξιά και αρίστερα ποια υπηρεσία υπάγεται στο δημόσιο άμεσα ή έμμεσα και να διερωτώμαστε αν τελικά αυτή θα συνεχίζει να υπάρχει..

1 σχόλιο:

Γιάννης Γ είπε...

To κλείσιμο της 132 ΣΜ, ειχε προαποφασιστεί επι υπουργίας Μειμαράκη τον Νοέμβριο του 1988.
Με αντιδράσεις τότε δεν εκλεισε , και μετατράπηκε σε αεροπορικό απόσπασμα.
Ενα τίποτα στην ΠΑ.
Ετσι ενα βοηθητικό και οχι κύριο αεροδρόμιο για ντακότες μόνο.

Απλώς ο Βενιζέλος θα εκτελέσει εκείνη την απόφαση σήμερα, που δεν μπόρεσε να κάνει τότε η ΝΔ.

Παραθέτω copy & paste το ανωτέρω ιστορικό.
ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2008
H 132 Σμηναρχία Μάχης γίνεται αεροπορικό απόσπασμα.
Το συμβούλιο άμυνας που συνήλθε προχθές, υπό την προεδρία του αρμοδίου υπουργού κ. Μεϊμαράκη, είχε ως βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την αναδιοργάνωση της δομής της διοίκησης και των δυνάμεων. Έτσι, συζητήθηκε η κατάργηση της 129 Πτέρυγας Υποστήριξης που εδρεύει στο Ελληνικό, καθώς επίσης και η μετατροπή σε αεροπορικά αποσπάσματα των Σμηναρχιών Μάχης Αγρινίου, Τυμπακίου και Σαντορίνης. Αυτό σημαίνει, ότι ο αριθμός των στρατεύσιμων στο εν λόγω στρατόπεδο της πόλης μας θα μειωθεί σημαντικά. Εμείς απλά το επισημαίνουμε προς ενημέρωση πάντων.


Αναρτήθηκε από agrinionews στις 11/07/2008 05:34:00 πμ