Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Τι "χρωστάει" ο κάθε Δημότης από οφειλες προηγούμενων ετών

Την προηγούμενη εβδομάδα η Πολιτεία είχε κάνει ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα  στις οφειλές των πρώην Καποδιστριακών Δήμων που συνενώνονται με το τωρινό Δήμο Αγρινίου. Eϊδαμε διάφορα ποσά, σε μερικές περιπτώσεις μικρά, σε άλλες αστρονομικά .
Βέβαια για να αντιληφθούμε το μέγεθος των χρεών σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είχαμε παρά να δούμε πόσα ευρώ "αντιστοιχούν" στον κάθε Δημότη. Και αυτό γιατί υπάρχει ένα ενδεχόμενο τα χρέη αυτά να τα επωμιστούν εν τέλει οι δημότες των παλιών αυτών Καποδιστριακών Δήμων
Έχουμε και λέμε λοιπόν ( κατά προσέγγιση τα νούμερα):
Στο Δήμο Παρακαμπυλίων :337 ευρώ έκαστος ( 1.1500.000 το χρέος)
Στο Δήμο Νεάπολης:  299 ευρώ ( 1.500.000)
Στο Δήμο Στράτου: 201 ευρώ ( 1.300.000 )
Στο Δήμο Παραβόλας 212 ευρώ ( 950.000 )
Στο Δήμο Μακρυνείας 57 ευρώ ( 300.000)
Στο Δήμο Παναιτωλικού 29 ευρώ ( 60.000)
Τα νούμερα αυτά προκύπτουν από τη διαίρεση των χρεών με τους εγγεγραμμένους πολίτες. Σε αυτούς βέβαια περιλαμβάνονται και αυτοί που δεν φορολογούνται ( ανήλικοι, άνεργοι). Οπότε όπως καταλαβαίνετε τα νούμερα στο καθέναν που αντιστοιχούν είναι πολύ μεγαλύτερα.
Βέβαια πολλά από αυτά τα ποσά που είδατε μπορεί να μην ισχύσουν εν τέλει καθώς κάποιοι από τους Δήμους περιμένουν και άλλα χρήματα και έτσι θα παραδώσουν το Δήμο τους χωρίς χρέη ( Δήμος Παναιτωλικού).
Για να δούμε λοιπόν τι επιφυλάσσει η επόμενη μέρα για το διευρυμένο Δήμο Αγρινίου. Πάντως και να ...έδινε π.χ. ο κάθε δημότης Θεστιέων 16 ευρώ ( τόσο είναι το πλεόνασμα που αντιστοιχεί στο κάθε Δημότη του εν λόγω Δήμου, του οποίου το ποσό ανέρχεται σε 120.000 ευρώ), το χρέος δεν θα καλύπτονταν στο ελάχιστο όπως προκύπτει καθαρά από τα νούμερα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: