Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Από την εκδήλωση της ΕΛΕΠΑΠ.

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου πραγματοποίησε για 11η χρονιά εκδήλωση, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες (3 Δεκέμβρη). Στην εκδήλωση καλεσμένοι ομιλητές ήταν δύο αξιόλογοι άνθρωποι των γραμμάτων και της προσφοράς ο Πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Πρεσβυτέρα Βαρβάρα Μεταλληνού Διδάκτωρ Θεολογίας-Φιλόλογος.

Η προσωπικότητα και η αναγνωρισιμότητα του ζεύγους Μεταλληνού έκανε τον κόσμο του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και να γεμίσει την αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου ασφυκτικά.

Kατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πατέρας Μεταλληνός ανέπτυξε το θέμα «Ψυχική Υγεία και Σωματική Αναπηρία». Κάποια από τα λόγια του ήταν: «Η αναπηρία είναι φαινόμενο που αφορά όλους μας καθώς συνοδεύει τον άνθρωπο σε όλη την πορεία της εξέλιξής του, παρά τους περιορισμούς που συνεπάγεται κάθε μορφή αναπηρίας. Υπήρχαν και υπάρχουν παραδείγματα συνανθρώπων μας που η αναπηρία τους δε λειτούργησε ως τροχοπέδη για την προσωπική τους ανάπτυξη. Η ιστορία αναδεικνύει πλήθος πεφωτισμένων ανθρώπων από το χώρο του κλήρου και των επιστημών που κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να αναδείξουν τα δυνατά – υγιή κομμάτια του εαυτού τους, αφήνοντας το δικό τους στίγμα στην ανθρώπινη ιστορία».

Στη συνέχεια η Πρεσβυτέρα παρουσίασε τη δράση του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά» όπου είναι Πρόεδρος, καθώς και βίντεο με ενδομήτρια ζωή στα αρχικά στάδια. Ο Σύλλογος, που ιδρύθηκε το 1998, στηρίζει και προστατεύει τις γυναίκες που αποφασίζουν να κρατήσουν το παιδί τους. Παράλληλα υπάρχει το «Κέντρο Φροντίδας Μητέρας Παιδιού» που παρέχει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες σε εγκύους που αντιμετωπίζουν κάθε είδος προβλήματα λόγω εγκυμοσύνης όπως και μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Μετά το τέλος των ομιλιών έγιναν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής των ζωγράφων Κίττυς Σταγκοπούλου και Βασίλη Καραβασίλη στο υπόγειο του Παπαστρατείου Μεγάρου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Δεκεμβρίου (ώρες λειτουργίας: 10-13.00 και 17.00-21.00) και το ήμιση των εσόδων από την πώληση των έργων θα δοθούν στην ΕΛΕΠΑΠ για ενίσχυση των σκοπών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: