Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Παραιτήθηκε από τη ΝΔ ο Βασίλης Φωτάκης.

Την παραίτησή του από τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ο Αιτωλοακαρνάνας Βασίλης Φωτάκης. Ο κ. Φωτάκης με καταγωγή από τη Λεπενού του Δήμου Στράτου, υπήρξε επι σειρά ετών στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχοντας διατελέσει υπεύθυνος ΔΑΠ ΤΕΙ στην Πάτρα, καθώς επίσης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής τόσο της ΟΝΝΕΔ όσο και της ΝΔ. Με μια επιστολή καταπέλτη προς την ηγεσία του κόμματος κάνει λόγο για συντεχνιακή λογική αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:


«…Δυστυχώς ένα χρόνο μετά από την ανάληψη της νέας ηγεσίας από τον κ. Α. Σαμαρά, μέσα από μια πρωτόγνωρη και δυναμική συμμέτοχη πολιτών σε διαδικασία ανάδειξης ηγεσίας αντί να λειτουργήσει ως άρμα, όπου με όλους πάνω, θα εξέφραζε ύστερα από μια βαριά ήττα ξανά ολόκληρη τη κοινωνία με νέες πλέον πολιτικές λογικές, οράματα και με αξιώσεις πολιτικής επικράτησης σε όλα τα επίπεδα: κοινωνικά, εθνικά, οικονομικά, Πολιτιστικά και πολιτισμικά είδαμε ακριβώς όσα προανέφερα, με αποτέλεσμα την εκλογική εν τέλει συρρίκνωση του κόμματος. Δυστυχώς οι αυλικοί της Ρηγίλλης δεν έλαβαν το παλμό των χιλιάδων Νεοδημοκρατών, ούτε ανάγνωσαν το μήνυμα των τελευταίων τους επίλογων και πολιτικών, στη πρώτη εκλογική μάχη (που δόθηκε και κάτω από αντίξοες συνθήκες για το ΠΑΣΟΚ) έτσι η ήττα τελικά ήρθε αναπόφευκτα. Ούτε η συμμετοχικότητα και ο ανοιχτός διάλογος έγινε πράξη, ούτε τα όργανα λειτούργησαν ποτέ υπέρ της σύνθεσης απόψεων, ούτε το συνέδριο έδωσε την ώθηση της ανασύνθεσης και ανασύνταξης του κόμματος, ούτε οι μεγάλες αποφάσεις που κληθήκαμε να υπερασπιστούμε ήταν προϊόν διαβούλευσης, απλά απόφαση του Πρόεδρου και των σύμβουλων του…»

Ως γνωστόν ο Βασίλης Φωτάκης διατηρεί άριστες σχέσεις και μακροχρόνια φιλία με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ανήκει στα πρόσωπα εκείνα που βρίσκονται στο στενό πυρήνα των συνεργατών της κυρίως σε θέματα που αφορούν τον οργανωτικό τομέα, ρόλο που κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει στο νεοϊδρυθέν κόμμα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Μ. Αγγελάκας κληθείς να σχολιάσει την εν λόγω αποχώρηση δήλωσε: «Δεν μας απασχολείτε κύριε Φωτάκη», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη στάση αδιαφορίας που επιλέγει να κρατήσει η ηγεσία του κόμματος απέναντι σε όποιους αποχωρούν με κατεύθυνση τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Όσον αφορά την Αιτωλοακαρνανία ακόμη δεν έχουν οριστεί υπεύθυνοι για το συντονισμό και την οργάνωση του κόμματος, αν και λέγεται ότι την ευθύνη ανά νομό θα έχουν άτομα που δεν κατάγονται και δεν δραστηριοποιούνται εντός των ορίων τους. Βέβαια, άλυτος γρίφος παραμένει το τι πρόκειται να πράξει ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, για τον οποίο τα σενάρια επιμένουν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα (ίσως και μέρες) θα ακολουθήσει το δρόμο των κυρίων Κοντογιάννη και Αυγενάκη.

2 σχόλια:

dim35 είπε...

Αφιερωμένο στον εν λόγω κύριο...




«Φρόνιμα και ταπεινά,
πάω με κείνον που νικά.
Αν θέλεις να χαρείς
τη λευτεριά νωρίς,
γίνε προδότης, γίνε.
Θα ‘ναι μαζί σου οι νόμοι
και η πλερωμένη γνώμη.

Πέτα την ανθρωπιά σου.
Κι απ’ τον αφέντη πιάσου.
Κι άμα σε φτύσει αυτός,
να κάθεσαι σκυφτός.
Και θα ‘χεις τα πρωτεία
στη σάπια πολιτεία».

Κώστας Βάρναλης «Των φρονίμων τα παιδιά»

Σ. Μουζακίτης είπε...

Ωραίο ποίημα κύριε Αιτωλέ (αγνώστων λοιπών στοιχείων).

Δηλαδή, όταν διαφωνείς με κάποια γραμμή ή όταν έχεις διαφορετικές πολιτικές επιλογές ή όταν σκέφτεσαι τί είναι καλύτερο για τη χώρα σου ή στο τέλος της γραφής απλώς βλέπεις κάτι υγειέστερο και καλύτερο και φεύγεις, τότε είσαι προδότης, ενώ όταν μένεις στο κυρίως κόμμα, που έχει μεγάλα ποσοστά, ιστορία και "εξασφαλισμένο μέλλον" και κάνει παραδοσιακή και τιμημένη πλην όμως στείρα και οπισθοδρομική αντιπολίτευση, μηδενίζει χρέη σε 1,5 έτος, βγαίνει μονομερώς από τα μνημόνια οσάν επαναστατικό αριστερό κόμμα και γενικά κινείται στα όρια της αντιπολιτευτικής γελοιότητας, αλλά έχει ακόμα μεγάλα ποσοστά ψηφοφόρων παλαιάς κοπής, τότε αν τα βλέπεις αυτά και μένεις, είσαι πιστός στρατιώτης και καλός αυλικός και οπωσδήποτε δεν προδίδεις το κόμμα. Προδίδεις όμως τον εαυτό σου και τη χώρα σου. Αν πάλι δεν τα βλέπεις αυτά, τότε σε έχει προδώσει εσένα το μυαλό σου και η κρίση σου.

Χαίρεται κύριε Αιτωλέ.

Σ. Μουζακίτης
Επτανήσιος