Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών!














«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» λέει ο θυμόσοφος λαός μας και στη διοίκηση του Παναιτωλικού κάπως έτσι το σκέφτονται και με τη μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα ανακατασκευής του γηπέδου.
Η ισοπαλία του Λεβαδειακού με τον Όφη σε συνδυασμό με τη νίκη της αγρινιώτικης ομάδας στη Δράμα έφεραν τον Παναιτωλικό ένα βήμα πιο κοντά στη μεγάλη κατηγορία και ήδη οι διοικούντες καταστρώνουν τα πλάνα τους όσον αφορά στις βελτιώσεις που θα χρειαστεί το γήπεδο προκειμένου να είναι έτοιμο για την επόμενη σεζόν. Πλάνα που θα τεθούν άμεσα επί τάπητος, καθώς ο χρόνος πιέζει και όλοι στον Παναιτωλικό θέλουν το νέο γήπεδο να είναι έτοιμο στην έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Το γήπεδο του Παναιτωλικού με τις βελτιώσεις που θα γίνουν θα έχει χωρητικότητα πλέον των 8000 θέσεων και η σκέψη του Φ. Κωστούλα είναι να πληροί το κριτήριο 4 των κανονισμών υποδομής της Ουέφα κάτι που σημαίνει ότι όταν ολοκληρωθούν όλα τα έργα θα μπορεί να φιλοξενεί και ευρωπαϊκούς αγώνες!
΄Ήδη ο πρόεδρος Φ. Κωστούλας ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή στον Αχελώο ΤV ότι θα μεγαλώσει τη χωρητικότητα της μικρής εξέδρας ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει 4700 φιλάθλους ενώ αναμένεται να κατασκευαστεί και πέταλο πίσω από την εστία της οδού Προυσσιωτίσης.
Ήδη μελετούνται τα σχέδια από τους μηχανικούς και έχουν γίνει και οι απαραίτητες ενέργειες προς την πολιτεία προκειμένου να πάρει η ομάδα τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για να είναι έτοιμη όταν «κλειδώσει» η άνοδος να ξεκινήσουν τα έργα και να μην προκύψουν κατά τις εργασίες παρόμοιες με άλλες εποχές εμπλοκές. Σκέψεις υπάρχουν και για τον τρόπο τοποθέτησης του φωτισμού καθώς είτε θα τοποθετηθούν πυλώνες στο γήπεδο είτε θα μπει φωτισμός ευρωπαϊκού επιπέδου στο πάνω μέρος των δύο εξεδρών του γηπέδου.
Ουσιαστικά ο σχεδιασμός είναι για ένα εντελώς καινούργιο γήπεδο, που θα αποτελέσει πόλο έλξης των φιλάθλων. Το δε κόστος των έργων με την ολοκλήρωσή τους αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Ρεπορταζ του Περικλή Καπούλα στην εφ.ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: