Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Κούσας: "Στο χέρι μας η άνοδος"

Λέει ο Γιώργος Κούσας στο sport.gr (συνέντευξη στον Ν.Αγγελίνο)
Την πεποίθηση του ότι τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα όσον αφορά στη μάχη της ανόδου στην Super League, εξέφρασε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο sport.gr, o αμυντικός του Παναιτωλικού, Γιώργος Κούσας. Ο μακεδόνας στόπερ μίλησε ακόμα για το επεισοδιακό παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα του και τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και για τον προπονητή του, Μπάμπη Τεννέ.

Εχουν μείνει 10 αγωνιστικές ακόμα για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Πιστεύεις ότι μπορεί να χαθεί το τρένο της απευθείας ανόδου για τον Παναιτωλικό;
"Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, αλλά όλα εξαρτώνται από εμάς. Αν συνεχίσουμε στα υπόλοιπα παιχνίδια με την ίδια απόδοση που έχουμε μέχρι τώρα και είμαστε σοβαροί, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε τον στόχο μας".
Πες μας δύο λόγια για την νίκη στη Δράμα:
"Ηταν ένα δύσκολο
παιχνίδι και το ξέραμε από πριν ότι θα είναι έτσι. Η Δόξα είναι πολύ καλή ομάδα και χρειαζόταν τους βαθμούς για να φτάσει στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Τελικά ήμασταν σοβαροί μέσα στο γήπεδο και πετύχαμε μια σημαντική νίκη που μας δίνει ώθηση για την δύσκολη συνέχεια, μετά και από ένα επεισοδιακό ματς που μας επηρέασε άσχημα ψυχολογικά (σ.σ. με τον ΠΑΣ)".
Για το ματς με τη Βέροια:
"Πρέπει να το κερδίσουμε αυτό το
παιχνίδι. Εξαρτάται ξεκάθαρα από εμάς και τον ρυθμό που θα επιβάλλουμε σαν γηπεδούχοι. Η Βέροια έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διαφορά και δεν πρέπει να μας ξεγελάει η βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται".
Εχουν περάσει σχεδόν 10 μέρες από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τελικά τι σου έμεινε από αυτό το επεισοδιακό παιχνίδι;
"Τι μπορεί να μου έχει μείνει; Αυτό που μου έμεινε είναι το γεγονός ότι δεν τηρήθηκε το fair play από μια τόσο σοβαρή ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα".

Δεν πιστεύεις δηλαδή αυτό που υποστήριξαν οι άνθρωποι του ΠΑΣ μετά την λήξη της αναμέτρησης, ότι δηλαδή ο Φουρτάδο έπραξε κατά βούλησιν και σκόραρε;
"Μα ακόμα κι έτσι να έγινε, οι άνθρωποι του ΠΑΣ έπρεπε στην συνέχεια, είτε με απόφαση του πρόεδρου της ομάδας, είτε του προπονητή τους, να επανορθώσουν... κάτι που δεν έγινε ποτέ. Ετσι γίνεται σε όλα τα γήπεδα του κόσμου όταν κάποιος "κατά λάθος" δεν τηρεί το fair play".
Πόσο σημαντικός ήταν τελικά ο ερχομός του Μπάμπη Τεννέ στον Παναιτωλικό;
"Σίγουρα έπαιξε σπουδαίο ρόλο η πρόσληψη του κύριου Τεννέ. Οπως βλέπετε κι εσείς, η ομάδα είναι πολύ δυναμική και παθιασμένη όταν μπαίνει στο γήπεδο, κάτι που φαίνεται άλλωστε κι από τα αποτελέσματα που φέρνουμε".
ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Διαγόρας, Τρίκαλα.. Ποιός πιστεύεις ότι θα καταφέρει να κερδίσει την 3η θέση και την άνοδο;
"Κοιτάξτε, όλα είναι ανοιχτά ακόμα. Εμένα μ' ενδιαφέρει πρώτα απ' όλα να εξασφαλίσει ο Παναιτωλικός όσο το δυνατόν νωρίτερα την άνοδο. Οι ομάδες αυτές είναι πολύ δυνατές και προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα ακόμα. Εχουν μείνει ακόμα 10 παιχνίδια κι οι σύλλογοι που αναφέρατε είναι πολύ κοντά μεταξύ τους στην βαθμολογία, για να  μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις από τώρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: