Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Συνεργασία για την απογραφή

Την άμεση ενεργοποίηση των συλλόγων με σκοπό την παρακίνηση των πολιτών να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Δήμου Αγρινίου και να απογραφούν στο Δήμο μας, ζήτησε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, σε συνάντηση που είχε μαζί τους την Πέμπτη 3 Μαρτίου στο Δημαρχείο Αγρινίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος κ. Κων/να Κατσαρή, και εκπρόσωποι του Πανευρυτανικού και Πανειπηρωτικού Συλλόγου, του Συλλόγου Μοναστηρακίου Ευρυτανίας, Σιβιστιάνων, Σκοπιάς, Καταβόθρας, Τριποταμιτών, Μεσοκομιτών, του Συλλόγου Αλευράδας Βάλτου, Εθελοντών Αιμοδοτών, του Παναιτωλοακαρνανικού Συλλόγου Γυναικών, του Συλλόγου Φίλων Λαογραφικού Μουσείου και η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Μοσχολιός τόνισε, «η απογραφή είναι μια σημαντική διαδικασία γιατί αποτυπώνει τον πραγματικό πληθυσμό του κάθε Δήμου.
Θεωρούμε ότι ειδικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, πρέπει όλα τα στοιχεία να είναι διαφανή και αντικειμενικά.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πληθυσμός, ο οποίος προσδιορίζεται με την απογραφή, είναι το σημαντικότερο κριτήριο για την κατανομή των κεντρικών αυτοτελών πόρων στους Δήμους.
Ειδικά για το Αγρίνιο, που είναι μεγάλος Δήμος με πολλά προβλήματα στις υποδομές, όπως η σχολική στέγη, η σωστή απογραφή θα παίξει σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματός μας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη δημιουργία υποδομών».
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μοσχολιός κάλεσε όλους τους πολίτες του Δήμου, κατά τη διάρκεια της ημέρα της απογραφής να παραμείνουν στις κατοικίες τους, να απογραφούν εδώ στην πόλη που ζουν και εργάζονται. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί ότι συνέβη το 2001, όπου χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι του Αγρινίου απογράφηκαν σε άλλους Δήμους, με αποτέλεσμα ο Δήμος Αγρινίου να χάνει 13-14 εκατομμύρια Ευρώ, ετησίως, από την κρατική επιχορήγηση για τις υποδομές».
Από την πλευρά των συμμετεχόντων υπήρξε δέσμευση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να απογραφούν όλοι οι συμπολίτες στο Δήμο Αγρινίου.
Οι προετοιμασίες του Δήμου Αγρινίου για την απογραφή είναι σε εξέλιξη και το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες ενημερωτικές συναντήσεις.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: