Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Άλλη μια επιβεβαίωση για το agrinionews: To χαμε πει πρώτοι εδώ και δύο εβδομάδες για την Αυτονόμηση και τη Διοικούσα. !!!

Το agrinionews ήδη πρώτο, εδώ και δύο εβδομάδες, είχε μιλήσει για θετικές εξελίξεις στο χώρο της παιδείας του νομού και ιδιαιτέρως σε ότι αφορά την αυτονόμηση της Πανεπιστημιακής Σχολής Αγρινίου. Ας θυμηθούμε όμως τις αναρτήσεις που δημοσιεύθηκαν επί του θέματος(συνολικά 4), απλά και μόνο για να καταλάβετε τι εννοούμε:

1) Τρίτη 3 Μαρτίου, στην ανάρτηση με τίτλο «Το Εφετείο φεύγει, το Πανεπιστήμιο έρχεται …» (http://agrinio-news.blogspot.com/2009/03/blog-post_03.html) αναφέραμε :
«Όσον αφορά το Πανεπιστήμιο απ’ ότι φαίνεται εκεί θα έχουμε στο επόμενο διάστημα θετικές εξελίξεις. Όπως σας είχαμε αναφέρει παλιότερα ο ανασχηματισμός φρέναρε προσωρινά την αυτονόμηση. Το γεγονός ότι δεν περιλαμβανόταν το τέταρτο τμήμα στο μηχανογραφικό ήταν αναμενόμενο, όπως ισχυρίζονται στελέχη της ΝΔ, αφού ο προγραμματισμός για τη σύσταση ενός τμήματος απαιτεί ένα χρονικό διάστημα που δεν μπορούσε να καλυφθεί από το καλοκαίρι έως σήμερα. Σύμφωνα πάλι με έγκυρες πληροφορίες, η κυβέρνηση φέρεται διατεθειμένη να λήξει στο επόμενο διάστημα το θέμα, προχωρώντας στην ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα στο Αγρίνιο και κάποια τμήματά του στο Μεσολόγγι. Έτσι όπως ακούγεται, σύντομα θα έχουμε την ανακοίνωση της διοικούσας η οποία θα απαρτίζεται από ακαδημαϊκούς με καταγωγή από τον τόπο μας, οι οποίοι είναι πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής. Σαφώς και θα πρόκειται για μια εξέλιξη που θα ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές.»
Τη συγκεκριμένη ανάρτηση αξίζει να πούμε ότι τη δημοσίευσε σχολιάζοντάς την στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Μαχητής», αναφερόμενη με θετικά λόγια στο ιστολόγιό μας. Όπως βλέπετε μιλάμε για το χρονικό ορίζοντα αλλά και για τα πρόσωπα της διοικούσας. Τώρα αν κάποιοι ισχυριστούν ότι δεν είμαστε συγκεκριμένοι εμείς απαντάμε: «Τί κάνει νιάου νιάου στα κεραμύδια;».

2) Τα ξημερώματα της Τετάρτης 11 Μαρτίου στο άρθρο με τίτλο «Από Υγεία καλά τα πάμε, από Παιδεία όμως;» (http://agrinio-news.blogspot.com/2009/03/blog-post_11.html) και ενώ δεν είχε διευκρινιστεί η ημερομηνία άφιξης αναφέραμε : «Κύριε πρωθυπουργέ, η δέσμευσή σας (δύο φορές μάλιστα) για αυτονόμηση της Πανεπιστημιακής Σχολής Αγρινίου τι απέγινε; ''Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού'' σας λέει κάτι…; Τελευταία βέβαια όλο και πληθαίνουν φήμες που λένε ότι ήγγηκεν η ώρα της αυτονόμησης… Εμείς όμως, περιμένουμε τη δική σας θετική τοποθέτηση επί του θέματος κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσετε στην Αιτωλοακαρνανία το προσεχές διάστημα. Γιατί πολύ απλά σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ισχύσει ''Το τρις εξαμαρτείν ουκ ανδρός πρωθυπουργού''… Ο νοών νοείτω…»
Λέτε τελικά να ήταν τυχαίες οι παραινέσεις μας προς τον Πρωθυπουργό; Και αν αυτό βιαστούν να το πουν κάποιοι τότε δείτε και τη συνέχεια…

3) Tην ίδια μέρα το μεσημέρι, Τετάρτη 11 Μαρτίου , στην ανάρτηση με τίτλο» «Το Σάββατο κατά πάσα πιθανότητα ο Καραμανλής στο Αγρίνιο (http://agrinio-news.blogspot.com/2009/03/blog-post_1455.html) αναφέραμε : «Δεν ξέρουμε αν ο πρωθυπουργός διάβασε την προηγούμενη ανάρτησή μας, αλλά όπως φημολογείται φέρεται αποφασισμένος να δρομολογήσει εξελίξεις στο θέμα του Πανεπιστημίου. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να έχουμε σαφή και ξεκάθαρη τοποθέτηση και κυρίως ευχάριστες ειδήσεις, δίχως να αρκεστούμε σε μια φιέστα επικοινωνιακού χαρακτήρα και μόνο. Για να δούμε...»
Ε! Θέλετε και άλλη ανάρτηση πιο εξειδικευμένη για να σας πείσουμε;

4) Την Πέμπτη 12 Μαρτίου σε δημοσίευμά μας με τίτλο Tί να λένε άραγε;( http://agrinio-news.blogspot.com/2009/03/blog-post_3586.html)
επισημαίνουμε τα ακόλουθα: «Σε ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς με τον υπουργό Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο. Το τι ακριβώς συζητούν οι δύο άνδρες ουδείς γνωρίζει, όμως το ευχάριστο κλίμα που επικρατεί, όπως τουλάχιστον λέγεται, υπονοεί πολλά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο αιτωλοακαρνάνας πολιτικός είναι φειδωλός στις αποκαλύψεις του επί του θέματος. Λέτε τελικά αυτή η κινητικότητα που επιδεικνύει να σηματοδοτήσει άμεσα θετικές εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας του νομού; Οψόμεθα...»

Ως συντακτική ομάδα επιλέξαμε συνειδητά να μην ασχοληθούμε χθες με το θέμα, αφού ήδη το κάνουμε εδώ και δυο εβδομάδες και δεν είχε νόημα να προβούμε σε ονοματολογίες παραμονές μιας τόσο σημαντική ανακοίνωσης για την πόλη μας, δίχως αυτό να σημαίνει ότι κατακρίνουμε τα υπόλοιπα blogs που ορθώς το έπραξαν. Επίσης, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν προβήκαμε στην εν λόγω ανάρτηση έχοντας ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης. Απλά όταν ασχολείσαι με κάτι ερασιτεχνικά μόνο και μόνο από μεράκι (δίχως καν να είμαστε δημοσιογράφοι), τότε καλό είναι κάποια πράγματα να επισημαίνονται. Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας…

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

i sxesi blog kai typou ginetai amfidromi, opote ta blog exun taktiki kai egkyri enimerosi opws to diko sas. to ena symplironei to allo. o typos de mporei na exei prosopiko yfos opws ta blog, enw ta blog den mporoun na exun os asfalistiki dikleida tin aystiri paragogi eidisewn opws oi efimerides

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΖΗΛΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνετε και το λέτε γιατί εδώ και 1 χρόνο που σας παρακολουθώ παρέχετε έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.Όσο για το Πανεπιστήμιο τώρα αρχίζουν τα δύσκολα,γιατί αν δεν γίνουν οι σωστές κινήσεις τώρα στο μέλλον θα υπολειτουργεί.

agrinionews είπε...

Φίλε 10:03 εμείς δεν πραγματοποιήσαμε αυτή την ανάρτηση με διάθεση να στραφούμε κατά οιουδήποτε προσώπου.Επειδή κάποιοι μπορεί να παρερμηνέψουν τα λεγόμενά μας θέλουμε να τονίσουμε το εξής:

Το εν λόγω άρθρο το δημοσιεύσαμε, διότι θεωρούμε πως πρόκειται για μια ''δημοσιογραφική'' (ας μας επιτραπεί η χρήση του όρου παρότι δεν είμαστε δημοσιογράφοι) ή καλύτερα διαδυκτιακή επιτυχία του agrinionews.Να διευκρινίσουμε επίσης ότι με κανένα δημοσιογραφικό έντυπο,blog,site ή portal του νομού δεν είχαμε ούτε έχουμε πρόβλημα. Αντιθέτως μάλιστα πιστεύουμε ότι ρόλος όλων μας είναι να προβάλουμε και να αναδεικνύουμε τα ''κακώς κείμενα'' με απώτερο σκοπό την αειφόρο και ισόρροπη ανάπτυξη της γενέτειράς μας.

Αυτά τα αναφέρουμε προς αποφυγή οιασδήποτε παρεξηγήσεως με αφορμή το σχόλιο του φίλου αναγνώστη.

Ανώνυμος είπε...

πολυ σωστα τα λετε

Ανώνυμος είπε...

Πείτε μου κι εμένα σε ποιό ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση για την ίδρυση του πανεπιστημίου γιατί δεν το βρίσκω......

Ανώνυμος είπε...

περιμενε λιγο 8:48, θα το δεις και το φεκ και μετα θα το δωσω να το φαει για κολατσιο ο αρτεμης.
αρτεμη παρτα τα @@ μου τωρα. το πανεπιστημιο ερχεται!

Ανώνυμος είπε...

12.43 mipos pineis poly?pes mas ti pineis toylaxiston?stin diokousa epitropi proedreyei mesologgitis kai yparxei desmeysi na ginoyn oi epomenes panepistimiakes sxoles..legetai panepistimio dytikis ellados me edra to agrinio kai logiko itan apo ti stigmi poy eixate katoxirosei panepistimiaka tmimata idi..tin epityxia pou tin eides..ola ginontai yper toy mesologgioy...ase de pou exete lessaxei komplexares kai topikistes..ti thes na mas peis diladi ?oti tis 3 teleytaies meres den exete lyssaxei?aytoi eiste..tha fate kala sto mellon...artemis

Ανώνυμος είπε...

θα μας κλασετε τα @@ μεσολογγιτες!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο Αρτέμης (αν και ψυχασθενής) έχει δίκιο εδώ. Και δεν βλέπω "πανεπιστήμιο να έρχεται" επειδή απλά το (ξανα)είπε ο Καραμανλής. Δεν είμαι τόσο αφελής να τον πιστέψω.

Ανώνυμος είπε...

6.13 kai 11.31(psyxiatron) xairomai parayta dioti exegeireste o kathenas fusika me ton tropo toy..exalloy to kentriko mynima tis episkepsis karamanli ayto einai ..erxomai sto agrinio pou fonazei kai epaitei edo kai xronia me vlaxopaparies kai trassos kai dino emesos sto mesologgi pou katalavva meta tis trikalotsaxpinies toy xatzigaki oti einai proteyoysa nomoy kai oti ligo sevasmos den tha vlapsei....ego eimai pio aisiodoxos apo esas oti tha erthei to panepistimio sto nomo..emena den me xalaei, synetairo tha me exete opos kai oloys toys sympolites mou..ego xairomai meta to mpairaki poy sikosate me to efeteio na koitate sastismenoi guro sas,na fovaste pia ta panta kai na me vrizete epeidi sas leo anelastikes alitheies..... gia esas kai gia ton psyxiatro 11.31 to syndromo katadioxis tha apotelesei sygxroni agriniotikin noso..artemis

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά εύχομαι να έχετε δίκιο για το Πανεπιστήμιο αν και εμένα περισσότερο πολιτικός ελιγμός μου κάνει αφού με αυτόν τον τρόπο χάνουμε και το εφετείο...
Αλήθεια απο που φαίνεται ότι το τέταρτο τμήμα θα γίνει στο Αγρίνιο;
Γιατί αν δεν γίνει εκεί χαιρέτα μου το campus στο αεροδρόμιο. Χαιρέτα μου και την ανάπτυξη της πόλης...
Προσωπικά πιστεύω ότι άλλη μια φορά η Μεσολογγίτες κέρδισαν διπλά αφού και το εφετείο δεν γίνεται στο Αγρίνιο και προβλέπω ότι ούτε και το τέταρτο τμήμα (αν αυτονομηθεί) θα γίνει εκεί!!!
Κατά τα άλλα εμείς οι Αγρινιώτες τρελενόμαστε με τον Παναιτωλικό αλλά δεν βγήκαμε μια φορά στο δρόμο ή έστω στο γήπεδο για να διεκδικήσουμε τη δημιουργεία Πανεπιστημιούπολης.
Αντίθετα οι Μεσολογγίτες διεκδίκησαν ακόμα και την δημιουργεία του Εφετείου στην Πόλη τους ανήμερα των Βαϊων 2008 (η ημέρα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη Πόλη) πλημμυρίζοντάς τη με πολυτελή φείγ βολάν...
Μέχρι τώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι Εφετείο γιοκ.
Για το Πανεπιστήμιο αν ξαναγίνει το κόμμα Κυβέρνηση ή αν πάει καλά στις Ευρωεκλογές βλέπουμε ...
Μεχρι τότε τί;
Πολιτική ομηρεία;

g_nestoras

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΣΤΟΡΑ SYMFONO APOLYTA..TO EFETEIO XATHIKE ORISTIKA GIA TO AGRINIO..KAI AN TO MESOLOGGI DEN EIXE ANYPARKTO DIMARXO OSTE NA DIAPRAGMATEYTEI TO PANEPISTIMIO TORA THA GINOTAN KAI STO MESOLOGGI..EYTYXOS OMOS GIA TO AGRINIOO KAI DYSTYXOS GIA TO MESOLOGGI O DIMARXOS MESOLOGGIOU DILOSE ADIAPRAGMATEYTA EDRA TOY PANEPISTIMIOY STO AGRINIO