Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Η μάνα του Καπράλου "μετακομίζει" από το ελληνικό κοινοβούλιο στο δημαρχείο της Δράμας(!)


Τελευταία η τοπική ειδησεογραφία έχει να κάνει κατά πολύ με την ακριτική πόλη της Δράμας. Αυτή τη φορά δεν αφορά τις ιστορικές ποδοσφαιρικές ομάδες των δύο πόλεων, τον Παναιτωλικό και τη Δόξα, αλλά το άγαλμα του μεγάλου συντοπίτη μας γλύπτη Χρήστου Καπράλου "η μάνα". Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής κ. Σιούφα αντίγραφο του αγάλματος έγινε δωρεά στο Δήμο της Δράμας και στο εξής θα κοσμεί το δημαρχείο της ακριτικής πόλης(!). Αξ'ιζει να θυμηθούμε όλοι πριν από μερικούς μήνες τον εναρκτήριο λόγο του προέδρου της Βουλής για το Καπράλο με αφορμή τη Παγκόσμια μέρα της Μητέρας. ( http://agrinio-news.blogspot.com/2008/05/blog-post_7226.html )
Είναι ιδιαίτερα τιμητικό γεγονός ότι η "Μάνα" του Καπράλου θα κοσμεί το χώρο έξω από το Δημαρχείο της Δράμας. Η ακριτική αυτή πόλη -και μπράβο της- κρίνει ότι το έργο αυτό του Καπράλου οφείλει να έχει θέση σε ένα κεντρικό σημείο της..
Σημείωση: Διευκρινίζουμε ξανά ότι το συγκεκριμένο έργο που θα δοθεί στο δήμο της Δράμας είναι αντίγραφο ( συνολικά υπάρχουν τρία) από το πρωτότυπο έργο το οποίο κοσμεί το περίβολο της Βουλής.

1 σχόλιο:

Μάρκος είπε...

Σε μια νεοταξική κοινωνία φίλε μου, το άγαλμα του Βενιζέλου, που συμμετείχε σε δεκάδες πραξικοπήματα, έκανε δικές του στρατιωτικές-αυτές δεν ήταν Χούντες;-κυβερνήσεις και έστειλε στην εξορία πολύ περισσότερο κόσμο απ'ό,τι η "Δεξιά", είναι σαφώς πιο απαραίτητο στο προαύλιο της Βουλής, από το άγαλμα της Μάνας.