Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ανακοίνωση ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας

Η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας επιθυμεί να αποκαταστήσει την αλήθεια για το τέλος παρεπιδημούντων που οι δήμοι αρνούνται να δεχτούν τη μείωσή του και που η κυβέρνηση μείωσε από 2% σε 0,50% ως μέτρο στήριξης της ανταγωνιστηκότητας των τουριστικών επιχειρήσεων στη συγκυρία της βαθιάς οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε.
Η υλοποίηση του μέτρου αυτού αποκαθιστά τη μακροχρόνια αδικία που υφίσταται ο ξενοδοχειακός κόσμος από την υπερφορολόγηση των εσόδων του και όχι των κερδών του.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι καταργείται θεσμοθετημένο τέλος υπέρ των ΟΤΑ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι μειώνεται η επιβάρυνση που επιβλήθηκε με νομοθετική πρόβλεψη (ν.339/1976) και είχε αρχικά δυνητικό χαρακτήρα εφαρμογής, για κάποιους ανεπτυγμένους τουριστικά Δήμους με ειδικό καθεστώς χαρακτηρισμού. Στη συνέχεια υπήρξε στρέβλωση που κατέληξε να επιβαρύνει επιλεκτικά συγκεκριμένη μόνο κατηγορία επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι εισπράττεται από τους πελάτες και οι ξενοδόχοι «απλώς» το αποδίδουν στους Δήμους όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΚΕ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι το «τέλος» που αποδίδεται στους ΟΤΑ υπολογίζεται επί των συνολικών ακαθαρίστων εισπράξεων των ξενοδοχείων και αναλογεί σε διπλή φορολογία στα καθαρά έσοδα τους
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι λειτουργεί ανταποδοτικά από τους Δήμους προς αποκλειστικό όφελος του τουρισμού(π.χ. προβολή-καθαριότητα).
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι το κύριο βάρος της προβολής έχει ανατεθεί και γίνεται σε κεντρικό επίπεδο από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και από τις Περιφέρειες. Όσο για τα τέλη καθαριότητας, τα ξενοδοχεία καταβάλουν (ανταποδοτικά) στους Δήμους αυτά που τους αναλογούν και μάλιστα ιδιαίτερα αυξημένα με αυθαίρετες αναπροσαρμογές και αυξήσεις κάθε χρόνο.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι οι ΟΤΑ θα αντιμετωπίσουν σοβαρές απώλειες εσόδων από τη μείωση του συγκεκριμένου τέλους.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι η Κυβέρνηση αύξησε πρόσφατα, ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό, τα τέλη κυκλοφορίας για να αναπληρώσει τα «δήθεν χαμένα» έσοδά τους και όχι μόνο.

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΟΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΙΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τώρα εσείς Κύριοι εκπρόσωποι του Ξενοδοχειακού Κόσμου θα μάς πείτε ότι το τέλος παρεπιδημούντων το πληρώνετε από την τσέπη σας και δεν το πληρώνει ο πελάτης. Πέραν αυτού το ότι πρόκειτα για διπλή φορολογία πως το τεκμηριώνετε αυτό; Δεν το λέτε και σε μας να το μάθουμε; Και ρωτάω εφόσον αυτό πάει στο 0,5% από 2%που είναι σήμερα εσείς θα μειώσετε αντίστοιχα τις τιμές προς τον πελάτη κατά 1,5% ή θα τις αυξήσετε και άλλο;
Πέραν αυτών θα ήθελα να επισημάνω ότι η πλειοψηφία σας έφτιαξε τα Ξενοδοχεία με χρήματα των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων. Πληρώστε λοιπόν και κανένα φόρο. Τώρα αν υπάρχει οικονομική κρίση και κερδίζετε λιγότερα ή και καθόλου, έε τι να γίνει όταν κερδίζατε πολλά δεν τα μοιραστήκατε με κανέναν για να θέλετε τώρα να μοιραστείτε τις τυχόν ζημιές με τους άλλους

Ανώνυμος είπε...

Pws to enoeite otan lete theloume tous OTA synergates kyrioi Xenodoxoi; Mipws afto simainei "ston agwna enwmenoi kai sti masa xwrista";

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΙΛΕΓΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ (ΚΑΙ ΚΑΛΑΑΑΑΑ)ΤΗΝ ΒΑΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ!!

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΙΔΙΑ.
ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

To ti tha kanoume emeis einai allo thema kai asfalws tha pame sto exwteriko afou einai fthinotera afou i nootropia twn en Elladi Xenodmoxwn i kai twn synafwn tou tourismou einai na ta arpaxoume me kati times panakrives asfalws kai tha pame ekei kai opou mas symferei. Afto omws den akyrwnei ti nootropia aftwn twn anthrwpwn pou theloun ta kerdi na ta vazoun sti tsepi tous kai tis zimies - an prokyptoun - na tis fortwnoun sto kratos kai na min theloun na plirwsoun kai tous forous tous kai na isxyrizontai oti to telos parepidimountwn to plirwnoun apo tin tsepi tous as sovareftoun ligo giati sto katw katw oi times tous einai evrwpaikes kai oi Ypiresies tous Valkanikes gia na min pw tipote parapanw. Me ta xrimata pou xreiazetai kaneis gia na kanei diakipes stin Ellada mporei na paei stin akri tis Gis loipon;......

Ανώνυμος είπε...

re paidia exei paei kaneis sas exwteriko? twra ti na leme? phgainete na deite times, service, xenodoxeiares ktl. den sygkrinontai !