Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Τι ανέφερε ο Καραμανλής για την Αιτωλοακαρνανία στη σημερινή του ομιλία στη περιφερειακή διάσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Αγρίνιο.

Περιβάλλον, πράσινη ενέργεια και αειφόρος ανάπτυξη ήταν το θέμα της Περιφερειακής διάσκεψης της ΟΝΝΕΔ που έγινε σήμερα στο κινηματογράφο "Άνεσις" στο Αγρίνιο.
Ο Καραμανλής ανέφερε στο χαιρετισμό της διάσκεψης τα εξής που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία:
"Επιτρέψτε μου δύο λόγια για την Αιτωλοακαρνανία που μας φιλοξενεί. Όλοι ξέρουμε ότι είναι μια από τις πιο ευαίσθητες οικολογικές περιοχές της Χώρας. Αντιμετωπίζει σημαντικές περιβαλλοντικές προκλήσεις. Κυρίως μάλιστα σε ό,τι αφορά τα νερά και τα οικοσυστήματά της. Η Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, ο Αμβρακικός Κόλπος, ο Αχελώος και ο Εύηνος, οι φυσικές λίμνες της περιοχής, συνιστούν ένα πολύπλοκο οικοσύστημα, που αποσπά την προσοχή όλων μας. Εξετάζουμε κάθε πρόταση και ιδέα για τις καλύτερες εφικτές λύσεις στα ζητήματα που εγείρονται.
Οφείλω, στο σημείο αυτό, να σημειώσω ότι, τόσο ο φορέας διαχείρισης του Αμβρακικού, όσο και ο φορέας διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, επιτελούν, με τη συνδρομή της κυβέρνησης, σημαντικό έργο. Θυμίζω ότι η ευρύτερη περιοχή της Λιμνοθάλασσας θεσμοθετήθηκε ως Εθνικό Πάρκο το 2006.
Στόχος μας είναι να κάνουμε διαρκώς ουσιαστικά βήματα. Η περιβαλλοντική υπευθυνότητα της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Διατρέχει όλες τις πολιτικές μας. Σίγουρα, όμως, αφορά και τον καθένα μας. Σημαίνει υποχρέωση προς τους συμπολίτες και τη χώρα μας. Σημαίνει υποχρέωση για τις καθημερινές νοοτροπίες, τις συνήθειες, τις πρακτικές μας. Σ’ όλα αυτά, πρωτοπόροι, είστε, και πάλι εσείς. Οι δράσεις των νέων για την προστασία του περιβάλλοντος είναι άλλη μια πηγή αισιοδοξίας. "

Ερώτηση: Δεν διευκρινήσατε αν το πολύπλοκο οικοσύστημα του νομού που αναφέρατε, θα το διαταράξει η σχεδιαζόμενη εκτροπή του Αχελώου; Εφόσον τέθηκε έτσι, στην εκδήλωση αυτή για το περιβάλλον, δεν επρεπε να ξεκαθαρίσετε τη θέση της κυβέρνησης για την εκτροπή του Αχελώου;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ ΠΕΣ ΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΞΥΠΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ ΠΕΣ ΤΑ......