Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων για το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.

Την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Πανεπιστημιακής Σχολής Αγρινίου, πρόκειται να εγκρίνει τη Δευτέρα 30 Μαρτίου κατά τη συνεδρίαση του, το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ). Για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριου Σαλμά και του Ειδικού Γραμματέα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Αθανάσιου Κυριαζή, όπου και αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη του ΣΑΠΕ. Έτσι, κλείνει ένα ζήτημα που εκκρεμούσε από τη συνεδρίαση του περασμένου φθινοπώρου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για το πρώτο πανεπιστημιακό τμήμα της χώρας με γνωστικό αντικείμενο το περιβάλλον, στο οποίο κατοχυρώνονται επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του. Η σημασία της εν λόγω απόφασης γίνεται αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς ότι το σύγχρονο εργασιακό τοπίο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, η αναγνώριση του αντικειμένου σπουδών απαιτεί μια χρονοβόρα διαδικασία και ο αγώνας για την ανάληψη μιας θέσης εργασίας με πλήρη δικαιώματα είναι εξαιρετικά πιεστικός.

Εμείς δεν τρέφουμε αυταπάτες ούτε βαυκαλιζόμαστε με την ιδέα ότι η πόλη μας έγινε η γη της ''πανεπιστημιακής επαγγελίας''. Αντιθέτως …Απαιτούνται αρκετά βήματα ακόμη και κυρίως ωριμότητα και συνεργασία όλων των πλευρών για τη δημιουργία ελκυστικών και ανταγωνιστικών τμημάτων που θα παρέχουν ορατές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης στους πτυχιούχους. Κυρίως όμως πρέπει να ανοίξει ο διάλογος με τους φοιτητές που ήδη υπάρχουν στο Αγρίνιο. Τη γνώμη και τις θέσεις τους οφείλουν να αφουγκραστούν οι πολιτικοί και πνευματικοί μας ταγοί και πάνω σε αυτές να οικοδομηθεί το (υπό ίδρυση) Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας. Ελπίζουμε τα μέλη της διοικούσας επιτροπής να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση γιατί διαφορετικά τα αποτελέσματα δε θα είναι τα αναμενόμενα…



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους θυμηθήκατε ότι υπάρχουν και φοιτητές σε αυτό το Πανεπιστήμιο!Αυτούς να ρωτήσει ο Κοντός και μετά όλους τους άλους ψευτοπαραγονταρέους και κομματάρχες.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 1:30.ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ;ΚΑΙ ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΑΝ ΔΗΛ. ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Ή ΑΓΡΙΝΙΟ.ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΗΔΕΝ,ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΗΔΕΝ,ΠΤΥΧΙΑ ΜΗΔΕΝ.................

Ανώνυμος είπε...

SALMAS OVERDOSE!!Είδηση είναι ότι κάνει ο Σαλμάς, δεν παρέμβαίνει απλά στα γεγονότα , αλλά τα δημιουργεί.Με την βοήθεια των Μ.Μ.Ε μηδέ του παρόντος ιστολογίου εξαιρουμένου οι λοιποί πολίτες του Νομού εισπράττουμε το φαινόμενο ενός Πολιτικού που διαπιστευμένος να ασχολείται με τα πάντα έχει υπερκεράσει την εξειδικευμένη υφυπουργική του θέση και τα καθήκοντα που αυτή έχει και λειτουργεί ως Υπουργός Δυτικής Χέρσου Ελλάδος.Μια υπερκινητικότητα που η ταχύτητα δεν μας επιτρέπει ουσιαστικά να σκεφθούμε πάνω σ άυτό που προτείνει και το χειρότερο να παρακολουθήσουμε την τύχη του θέματος και το αποτέλεσμα της παρέμβασής του.Ακολουθώντας την αρχή των ειδησεογραφικών δελτίων των Μ.Μ.Ε , "θάβει" ταχύτατα τη χθεσινή είδηση(παρέμβασή του) με μια νέα σημερινή κι αυτή θα ξεχαστεί με τη σειρά της από μια αυριανή. Η πολιτική δράση ως εκτελεστική εξουσία στην οποία συμμετέχει έχει αντακατασταθεί από μια "μηχανή" παρεμβάσεων και την συνεπακόλουθη έκδοση δελτίων τύπου ..Μένω άφωνος.!!Το έχω ξαναγράψει παλιά, έχει φοβερό ενδιαφέρον να παρακολουθείς το πολιτικό προσωπικό του Νομού Αιτ/νίας..

Ανώνυμος είπε...

kalo akougetai alla gia ta alla dyo tmhmata de tha yparksei anagnorisi;

Ανώνυμος είπε...

1:48 μην πιανεσε μονο απο μια κουβεντα μου κοιτα στα αλλα αρθρα τι εχω πει και θα καταλαβεις γιατι δεν θελουν την ανεξαρτιτοποιηση.
Με αγαπη Πυροκλανης

Ανώνυμος είπε...

to ena apo ta 3 exei dikaiomata...