Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Συζήτηση στη Βουλή για το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου από τη Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και σας το δημοσιεύουμε:
Το ΚΚΕ με τον βουλευτή του Ν. Μωραΐτη έφερε προχτες στη Βουλή τα προβλήματα του νοσοκομείου Μεσολογγίου αφού την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε η παιδιατρική κλινική, με αποτέλεσμα τα παιδιατρικά περιστατικά να στέλνονται σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής.
Απαντώντας στη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση, ο υφυπουργός Υγείας Γ. Παπαγεωργίου ισχυρίστηκε ότι η παιδιατρική κλινική δεν έκλεισε, αλλά υπολειτουργεί αφού από τους δύο γιατρούς ο ένας πήρε θέση σε νοσοκομείο της Αττικής και ο διευθυντής βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια η οποία λήγει τον επόμενο μήνα. Ο υφυπουργός είπε ότι κινήθηκε η διαδικασία προκήρυξης ώστε να καλυφθούν αυτές οι δύο θέσεις και ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο καλύπτεται από παιδίατρο που ανήκει στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού και από έναν ακόμα συνάδελφό του από το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου ο οποίος καλύπτει τις εφημερίες.
Δεν είναι μόνο ότι έχει προβλήματα η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, είπε στην παρέμβασή του ο Ν. Μωραΐτης, αλλά με την τακτική που ακολουθείται εδώ και χρόνια ξεγυμνώνονται και τα Κέντρα Υγείας, αφού το υπουργείο παίρνει τους παιδιάτρους από αυτά και τους πηγαίνει στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.
Το εν λόγω νοσοκομείο, συνέχισε, μπορεί να είναι ένα σύγχρονο μικρό νοσοκομείο, αλλά λειτουργεί με οργανόγραμμα του παλιού παρά το ότι έχει διπλάσια κρεβάτια και οι ελλείψεις σε προσωπικό αγγίζουν το 30% με 40% έστω και με το παλιό οργανόγραμμα. Καταλήγοντας, τόνισε ότι είναι απαίτηση των κατοίκων της περιοχής να λειτουργήσει η παιδιατρική κλινική γιατί όντως φεύγουν εγκυμονούσες μητέρες και πηγαίνουν στην Πάτρα και το Αγρίνιο, με αποτέλεσμα και υπηρεσίες να μην προσφέρονται και να επιβαρύνονται οικονομικά τα λαϊκά στρώματα.

Τα πρακτικά της συζήτησης μπορείτε να τα δείτε στο παρακάτω Link: http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=syne090507.txt

Δεν υπάρχουν σχόλια: