Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Βγήκε η απόφαση για την υπόθεση Φατούρου: Άπαντες αθώοι.

Ομόφωνα αθώοι. Αυτή ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας για τους τέσσερις κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου της 25χρονης Έφης Φατούρου, από την Πρέβεζα, δίνοντας έτσι τέλος σε μια μαραθώνια διαδικασία, η οποία χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερη ένταση, αγωνία αλλά και ένα ξέσπασμα ανακούφισης από τους συγγενείς των κατηγορουμένων, που είδαν τελικώς τους ισχυρισμούς τους να γίνονται αποδεκτοί από το Δικαστήριο παρά τις περί αντιθέτου ενδείξεις στην προανακριτική διαδικασία. Χαρακτηριστική άλλωστε ήταν η τοποθέτηση του συνηγόρου υπεράσπισης, Γιάννη Αποστολόπουλου, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

"Σαράντα ημέρες δίκη, δεκαεφτάμιση μήνες προφυλάκιση. Δεν ξέρω τελικά τι πρέπει να κάνουν οι κατηγορούμενοι να χαίρονται, να στεναχωριούνται ή να αγανακτούν;"ήταν τα λόγια του κ. Αποστολόπουλου αμέσως μετά την απόφαση της έδρας.


Πάντως, η πρόταση του Εισαγγελέα Γιώργου Μπισμπίκη ναι μεν ήταν απαλλακτική για τρεις κατηγορουμένους, ήταν όμως επιβαρυντική για τον έναν από τα δυο αδέλφια, με τις ώρες που μεσολάβησαν μέχρι την απογευματινή ανακοίνωση της απόφασης από τον κ. Μελισσινό να φαντάζουν πραγματικό θρίλερ.


«ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ»


Ο σκελετός της νεαρής κοπέλας είχε εντοπιστεί σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Καμαρούλα ενώ στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν τρεις άνδρες, δύο αδέλφια, ένας φίλος τους και μία κοπέλα, που από την πρώτη στιγμή υποστήριζαν ότι ο θάνατος της Έφης Φατούρου προήλθε από ναρκωτικές ουσίες και όχι από πνιγμό, όπως επισήμαιναν οι οικείοι της.


Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υπήρξαν επεισόδια, με την συνήγορο πολιτικής αγωγής Βάνα Ζέρβα να καταγγέλλει αναίτιες σε βάρος της επιθέσεις.


« Ενώ ήμουν στην αγόρευση μου κάποια στιγμή σηκώθηκε ο ένας κατηγορούμενος και άρχισε να κάνει βόλτες πάνω – κάτω, η έδρα δυστυχώς δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει με αποτέλεσμα μετά από λίγο να σηκωθούν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καθώς και οι συγγενείς τους και να εμπλακούμε σε μία διαδικασία. Ένιωθα να κινδυνεύω, δέχθηκα απειλές και χυδαιότητες» δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το συμβάν η Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Βάνα Ζέρβα.


ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ «ΤΟΥΝΕΛ»


Ιδιαίτερα έντονες και επικριτικές ήταν οι αναφορές των συνηγόρων υπεράσπισης στον ρόλο που διαδραμάτισε στην εξέλιξη της υπόθεσης η εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Ως γνωστόν, οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν αποστείλει εξώδικο στην γνωστή δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη, ενώ κοινό σημείο των τοποθετήσεών τους αμέσως μετά την τελική απόφαση ήταν πως η ετυμηγορία αποτελεί απάντηση στο περιεχόμενο των αναφορών της εκπομπής, τις οποίες χαρακτήρισαν ως «τηλεδίκη».


Πηγή: patranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: