Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Παραστάσεις από το θεατρικό σχήμα "Παραμυθοσέντουκο"


Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και η Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη συνεργάζονται για άλλη μια φορά παρουσιάζοντας το σχήμα «Παραμυθοσέντουκο» στο αίθριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με δύο παραστάσεις κάθε φορά , «Των αστεριών οι μύθοι» , Σάββατο 16 Μαΐου πρωί 11.00 & απόγευμα 7.30 και «Κόκκινη κλωστή δεμένη…» Σάββατο 23 Μαΐου πρωί 11.00 & απόγευμα 7.30 .
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και η Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη ως δυο κύτταρα πολιτισμού της πόλης του Αγρινίου σε μια εποχή που οι σχέσεις με τα παιδιά δυσκολεύουν όλο και πιο πολύ και οι άνθρωποι όλο και λιγότερο επικοινωνούν μεταξύ τους επέλεξαν να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση αυτή για να μυήσουν τα παιδιά στην τέχνη του λόγου , της μουσικής και του θεάματος, ν’ ακούν τον συνομιλητή τους να φτιάχνουν εικόνες απ’ τις λέξεις και ν’ ανακαλύπτουν τη δύναμή τους μέσα από ηχητικές ατμόσφαιρες.
Στις περιπλανήσεις αυτές οδηγός είναι η αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη ,εκπαιδευτικός συντροφιά με μικρά αντικείμενα και μάσκες και ο μουσικός Γιάννης Ψειμάδας που συνοδεύει διακριτικά με μελωδικές «πινελιές» της παραδοσιακής μας μουσικής.
Η ομάδα «Παραμυθοσέντουκο» ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2002 . Έπειτα από έρευνα και μελέτη , φέρνει ξανά στο φως ιστορίες φυλαγμένες στα μπαούλα και στα ερμάρια των γιαγιάδων, ιστορίες που άνθρωποι με μεράκι συνέλεξαν μέσα στο πέρασμα του χρόνου, καταγράφοντάς τες από τα στόματα αυθεντικών παραμυθάδων.
Έχει παρουσιάσει έργο της στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα , στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη καθώς και σε πολλές Δημοτικές Βιβλιοθήκες.

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα : Δημοτικό Θέατρο 26410 – 21158, 46452 και Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη 26410 – 22393, πρωινές ώρες.


Από
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου
Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ακους βλαχοαρτεμη τι γινεται στο αγρινιο...ραψτο επιτελους και αντε στο χωριο σου να μιζεριασεις παλι.δεν ειστε για τιποτα και για πουθενα κολλημενα ατομα,ουστ!!!

Ανώνυμος είπε...

Το σχήμα είναι από το Αγρίνιο ή ως συνήθως εμείς φιλοξενούμε;