Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Εκδόθηκε το 73ο τεύχος του περιοδικού ''Ρίζα Αγρινιωτών''

Ένα ακόμη τεύχος του περιοδικού «Ρίζα Αγρινιωτών», που εκδίδεται επί 20 συνεχή χρόνια από το Σύλλογο των εν Αθήναις Αγρινιωτών, κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες. Πρόκειται για την 73η έκδοση, η οποία στη θεματολογία της περιέχει σημαντικά ιστορικά, πολιτιστικά αλλά και επίκαιρα κείμενα.

Ειδικότερα στο εν λόγω τεύχος περιλαμβάνονται τα ακόλουθα άρθρα: «Καπναποθήκες στο Αγρίνιο του Μεσοπολέμου», «Στοιχεία για το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας», «Αεροφωτογραφία του προπολεμικού Αγρινίου», «Στοιχεία για την ανέγερση του ναού της Μητρόπολης» και «Οι παιδονόμοι της δεκαετίας του ’30». Η περιβαλλοντική διακυβέρνηση της λίμνης Τριχωνίδας αλλά και όλη η αλήθεια για το έγκλημα της εκτροπής του Αχελώου αναλύονται διεξοδικά, ενώ εκτενές αφιέρωμα γίνεται και για την επάνοδο του Παναιτωλικού στη ΄Β Εθνική. Επίσης, φιλοξενούνται κείμενα για τον ποιητή Τάκη Βαρβιτσιώτη, το δημοσιογράφο και μετέπειτα πολιτικό Μιλτιάδη Μάλαινο, καθώς και μια εκ βαθέων συνέντευξη στην οποία η Κάτια Γέρου μιλά για το θέατρο και το Αγρίνιο. Τέλος και σε αυτό το τεύχος, οι αναγνώστες της Ρίζας μπορούν να διαβάσουν την τρέχουσα πολιτιστική επικαιρότητα, αποσπάσματα διηγημάτων, ποιήματα, κριτικές βιβλίων το περιεχόμενο των οποίων αφορά ή σχετίζεται με τη γενέτειρά μας, αλλά και τις δραστηριότητες των μελών του συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιοδικό μπορείτε να βρείτε επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους έκδοσής του. (κα. Μόλλη Βότση-2108016123- και κ. Ανδρέα Μπρέσιακα -6942910571-).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποια ριζα? ΜΑΣ ΞΕΡΙΖΩΣΑΑΑΑΝ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ!
ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ!!!

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ! ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!! ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΥΣ, ΜΗΝ ΚΟΡΙΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΩΣ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΕΣ Η ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΩΣ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ
(ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΑ ΠΕΣΚΕΣΙΑ ΜΕΣΩ ΚΤΕΛ, ΑΠΟ ΤΟ ΄΄ΧΩΡΙΟ΄΄, ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΑ).

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΑ ΡΕ ΦΙΛΕ!ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΠΙΣΩ? ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ? ΡΑΔΙΚΙΑ? ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.
ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.