Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Live your myth...στην κάλπη!


Στην ποδιά της σφάζονται παλικάρια ή καλύτερα υποψήφιοι δήμαρχοι. Νικήτας Κακλαμάνης VS Δημήτρης Σταμάτης . Ο λόγος φυσικά για την συμπατριώτισσά μας μοντέλο-ηθοποιό-παρουσιάστρια Ζέτα Μακρυπούλια. Σύμφωνα λοιπόν με αντίστοιχα δημοσιεύματα του parapolitika και του paronetol, αμφότεροι οι δύο πολιτικοί άνδρες επιθυμούν να την εντάξουν στο ψηφοδέλτιο τους. Εμείς βέβαια, δε θα ασχοληθούμε με το εάν αληθεύουν ή όχι τα ανωτέρω (εξάλλου πρέπει να διευκρινιστεί που η ίδια έχει τα πολιτικά της δικαιώματα και εάν προλαβαίνει με τις μεταδημοτεύσεις), αλλά θα σταθούμε στο φαινόμενο lifestyle στην πολιτική.

Ένα φαινόμενο που δεν γνωρίζει κομματικά σύνορα…Εξάλλου εάν δείτε την κατάρτιση των ψηφοδελτίων κατά το παρελθόν τόσο στους δήμους του νομού όσο και πανελλαδικά, θα διαπιστώσετε ότι ηθοποιοί, ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές κ.α έδιναν μια άλλη «νότα πολιτικής παρέμβασης» στα περισσότερα από αυτά… Γι αυτό ας μην σπεύσουν οι καλοθελητές να σχολιάσουν την ενδεχόμενη (το τονίζουμε γιατί δεν ξέρουμε εάν και κατά πόσο ισχύει) επιλογή Μακρυπούλιας, εστιάζοντας στα πρόσωπα των συγκεκριμένων υποψηφίων και μόνο, γιατί ενώπιον του φαινομένου lifestyle στην πολιτική κανείς ανεξαρτήτως δεν έμεινε και δε μένει ασυγκίνητος, ξεκινώντας από άκρα δεξιά και φτάνοντας ως άκρα αριστερά! Ο νοών νοείτω…

Όπως και να το κάνουμε στις περισσότερες περιπτώσεις (προσοχή υπάρχουν και εξαιρέσεις) οι εν λόγω επιλογές αποσκοπούν σε οτιδήποτε άλλο, πέραν της ουσιαστικής επίλυσης των αυτοδιοικητικών προβλημάτων. Έτσι, η Αμαλία του «Παρά πέντε» είναι το όμορφο και γλυκομίΛΗτο κορίτσι, που κάθε μάνα και γιαγιά θα ήθελαν να δουν στο πλευρό του γιου τους και του εγγονού τους αντίστοιχα. Είναι η επιτυχημένη star με τους επώνυμους κατά καιρούς συντρόφους, στην οποία θέλουν να μοιάσουν χιλιάδες κοριτσάκια. Γι αυτό το λόγο ας την ψηφίσουμε ικανοποιώντας… μέσω του σταυρού τα ''ανεκπλήρωτα όνειρά'' μας! Τώρα θα μας πείτε γιατί τόσα χρόνια που ψηφίζαμε με πολιτικά κριτήρια τι καταλάβαμε; Eδώ ανοίγουμε μεγάλη συζήτηση…Το μόνο σίγουρο είναι, ότι μέσω των συγκεκριμένων επιλογών (επιμένουμε ότι υπάρχουν εξαιρέσεις) για αρκετούς πολίτες ισχύει το δόγμα «Live your myth… στην κάλπη!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: