Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Σύσκεψη για τα αποχετευτικά έργα

Τα αποχετευτικά έργα παραλίμνιων οικισμών του νέου Δήμου Αγρινίου, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης μεταξύ του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Θάνου Μωραΐτη, του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού και του Ειδικού Γραμματέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στο γραφείο του κ. Μωραΐτη.
Συγκεκριμένα συζητήθηκε η ένταξη των παραλίμνιων οικισμών Παραβόλας και Κάτω Τραγάνας, του σημερινού Δήμου Παραβόλας, Ματαράγκας, Παπαδάτων, Γραμματικού και Ζευγαρακίου, του σημερινού Δήμου Αρακύνθου και Γαβαλού και Αγίου Ανδρέα του σημερινού Δήμου Μακρυνείας, στον κατάλογο των επιλέξιμων έργων αποχέτευσης άμεσης προτεραιότητας του ΕΠΠΕΡΑΑ για οικισμούς άνω των 2.000 κατοίκων.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και με δεδομένο ότι για το σύνολο των παραπάνω έργων, πέραν των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και των οριστικών μελετών, υπάρχει μεγάλος βαθμός ωριμότητας, συνεπώς αναμένεται το επόμενο διάστημα να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ.
Έτσι, με την κατασκευή και λειτουργία των έργων αυτών, και με δεδομένο ότι για το αποχετευτικό έργο του σημερινού Δήμου Αγγελοκάστρου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού και του Δημάρχου Αγγελοκάστρου κ. Σωτήρη Ρουσογιάννη, θωρακίζονται περιβαλλοντικά οι ευαίσθητες λίμνες Τριχωνίδα και Λυσιμαχεία, δίνοντας έτσι νέες αναπτυξιακές δυνατότητες στην περιοχή."

Δεν υπάρχουν σχόλια: