Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση ΝΟΔΕ- Γκοργκόλη για τον σχολικο "Καλλικράτη"

Ξεκάθαρος ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας πως δεν θα προτεινει καμία κατάργηση ή συγχώνευση σχολείου εκτός των σχολικών μονάδων που βρίσκονται ήδη σε αναστολή λειτουργίας. Πρωτοβουλίες παίρνει η ΝΟΔΕ.   

Στο πλαίσιο του διαλόγου για τα ζητήματα Παιδείας ο πρόεδρος καθώς και στελέχη της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης με τον Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Συμέων Γκοργκόλη.

Η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας , όπως σημείωσε ο πρόεδρός της Κ. Σύρρος, είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε κατάργηση ή συγχώνευση σχολείου στο νομό, υποστηρίζοντας πως τέτοιο ενδεχόμενο θα γιγαντώσει προβλήματα δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις σε κάθε τοπική κοινωνία.
Ο Συμεών Γκοργκόλης ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να προτείνει καμία κατάργηση ή συγχώνευση σχολείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό εκτός των σχολικών μονάδων που βρίσκονται ήδη σε αναστολή λειτουργίας. Ταυτόχρονα επεσήμανε πως τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία έχουν ρυθμιστικό ρόλο στην λειτουργία της κοινωνίας. Ταυτόχρονα δε, τόνισε πως αντί οποιαδήποτε άλλης απόφασης, είναι απαραίτητη και αναγκαία η περαιτέρω αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της Αιτωλοακαρνανίας.
Η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναλαμβάνει εκ νέου πρωτοβουλίες ενημέρωσης αλλά και συναντήσεων σχετικά με το ζήτημα της Παιδείας. Σύντομα σε συνεργασία με τη ΔΗΜ.ΤΟ Ναυπάκτου πρόκειται να συνδιοργανώσει ειδική ημερίδα όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και πολιτικοί φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: