Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Από τη κινητοποίηση στον Αστακό κατά του Λιθάνθρακα

Τελικά ως τοπική κοινωνία ίσως έχουμε χαμηλά αντανακλαστικά για ζητήματα περιβάλλοντος και μιλάμε από τη σκοπιά της συμμετοχής σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.Σε αυτό ίσως φταίει και το γεγονός ότι δεν τις "τρέχουν" τέτοιες εκδηλώσεις τα μεγάλα κόμματα και σύσσωμοι όλοι οι φορείς και τα ΜΜΕ.Πρόβατα δεν είμαστε βέβαια, έχουμε και δικιά μας συνείδηση και δεν χρειάζεται να τρέχουμε εμείς πίσω από όλα αυτά, αλλά μάλλον εξαιτίας όλων αυτών και πολλών άλλων τα ζητήματα περιβάλλοντος φαντάζουν σε όλους μας κάτι μακρινό και συνεπώς όχι άμεσο.Από την άλλη υπάρχουν άνθρωποι που πίσω από τα μισόλογα, τις αντιδράσεις χαμηλών τόνων και τις συνεναιτικού τύπου δηλώσεις ανέχονται( για να μη μπούμε βαρύτερη λέξη) καταστάσεις τύπου εκτροπής Αχελώου και λιθάνθρακα.Σε αυτό όμως θα επανέλθουμε όπως σας είπαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση με ξεχωριστό ρεπορτάζ, καθώς χρειάζεται συγκέντρωση και αποδελτίωση τέτοιων δηλώσεων και πράξεων.
Όλα τα παραπάνω τα λέμε διότι στον Αστακό το Σάββατο γύρω στα 50 άτομα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις κατά του λιθάνθρακα (Θυμίζουμε ότι στον αγώνα Θήβα-Παναιτωλικός, με τα χάλια που είχε η ομάδα τελευταία 2 λεωφορία πήγαν τουλάχιστον)

Και όπως αναφέρουν οι οικολόγοι πράσινοι έγινε "συγκέντρωση κατοίκων στο λιμάνι της πόλης. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, εκπρόσωποι των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας και της πρωτοβουλίας “Πολίτες κατά του λιθάνθρακα” ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις και επεσήμαναν την ανάγκη της επαγρύπνησης της τοπικής κοινωνίας, καθώς το θέμα του λιθάνθρακα εξακολουθεί να παραμένει σαν ενεργή απειλή για τις περιοχές που έχουν επιλεγεί σαν υποψήφιοι στόχοι.
Ο δήμαρχος Αστακού κ. Στάϊκος, επανέλαβε τη θέση της δημοτικής αρχής να αποτρέψει την εγκατάσταση μονάδας λιθάνθρακα, ενώ ο αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Καπώνης μετέφερε την πρόθεση της νομαρχίας να υποστηρίξει αυτή τη θέση.Από τους Οικολόγους Πράσινους τοποθετήθηκε η συντονίστρια Αιτωλοακαρνανίας Ιωάννα Ρούση
"

Γλαφυρή περιγραφή μπορείτε να δείτε εδώ http://astakos.wordpress.com/2008/05/17, στο Blog του Θανάση Ζαρκαδούλα.

Υ.Γ. Και μή χειρότερα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: