Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Ζητήματα επί τάπητος..


Τελικά ο ποταμός Αχελώος συνεχίζει να παραμένει ( και καλά κάνει για να μην κοιμόμαστε )στην επικαιρότητα.

Έτσι τέθηκαν σήμερα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο ζητήματα που αφορούν τη ΔΕΗ και τη διαχείρηση των υδάτων του νομού μας από το νομάρχη Θύμιο Σώκο.Τα νέα ζητήματα μεταξύ άλλων είναι τα εξής:

-Επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα της δημιουργίας λιμνοδεξαμενής, κατάντι του φράγματος Στράτου, για την συνεχή και ομαλή τροφοδοσία με καθαρό νερό της κοίτης του ποταμού Αχελώου αλλά και της Λυσιμαχείας και Οζερού.

-Έθεσε την ανάγκη σύνδεσης της περιοχής με το φυσικό αέριο, ζητώντας ταυτόχρονα από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Η. να διερευνηθεί η πιθανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο στην Αιτωλοακαρνανία. Σας θυμίζουμε ότι το πετρέλαιο το χειμώνα είχε φθάσει στα ύψη στην Αιτωλοακαρνανία.Από την άλλη η υποδομές για φυσικό αέριο είναι μηδαμινές, καθώς στα νοικοκυριά χρειάζονται αλλαγές στο όλο σύστημα θέρμανσής τους.

- Στάθηκε ιδιαίτερα και στην τουριστική αξιοποίηση των υδροηλεκτρικών φραγμάτων της περιοχής, .

Η άποψη μας: Την επικαιρότητα έχουν απασχολήσει πολλές φορές οι δηλώσεις Σώκου.Θέτουν έυστοχα καίρια ζητήματα για την ανάπτυξη του τόπου μας, αυτό το έχουμε ξαναπεί.Και ο Θάνος Μωραίτης έθεσε το θέμα αποκλεισμού περιοχών του νομού από το πρόγραμμα Πίνδος, για το ίδιο θέμα είχε αναφερθεί παλαιότερα και ο Δ.Σταμάτης από το κυβερνών κόμμα, επίσης ο Σπήλιος Λιβανός έθεσε το ζήτημα ανάπτυξη της ορεινής Ναυπακτίας κ.α.Για να μην μείνουν όμω οι φωνές αυτές απλά φωνές διαμαρτυρίας πρέπει και η ίδια η νομαρχία να παίρνει πρωτοβουλίες:

- Γύρω από τις λίμνες έχουν κηρυχθεί περιοχές μη ανοικοδομήσιμες εδώ και μια δεκαετία.Να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και να πάνε τώρα μηχανικούς για μελέτες και όπου είναι δυνατόν να αρθεί η απαγόρευση ανοικοδόμησης.Για ποια τουριστική ανάπτυξη να μιλάμε, όταν κάποιος δε μπορεί να κτίσει;;;

-Υπάρχουν μέρη στις λίμνες, όπως η προβλητα στη Λίμνη Κρεμαστών που ανήκουν στη δικαιοδοσία της ΔΕΗ.Επίσης η άδεια πλεύσεως μέσα σε αυτές απαγορεύεται, λόγω των δινών που δημιουργούνται από το νερό και δημιουργείται κίνδυνος.Σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις όπως στις λίμνες Πλαστήρα, εκεί τι καθεστώς υπάρχει και η ανάπτυξη τους προχωρά κανονικά μετατρέποντας τες σε δημοφιλείς προορισμούς όλες τις εποχές;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: