Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Προσοχή: Διαβάστε "τα δολώματα" της εκτροπής


Και επειδή δεν τρώμε κουτόχορτο, οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψη μας σχετικά με το θέμα της εκτροπής, το οποίο περνά σχετικά στα ψιλά της δημοσιότητας, θα το αναρτούμε εδώ.

Δείτε λοιπόν τα δολώματα της εκτροπής, που τα πετάνε για να τσιμπήσει ο κόσμος

Δόλωμα 1

Από ΥΠΕΧΩΔΕ:Αξιοποιούμε το 15% των νερών που χύνονται στη θάλασσα, επαναλαμβάνω το 15% από αυτά που χύνονται στη θάλασσα, για να λυθούν όλα τα προβλήματα που σας ανέφερα... Και πάλι θα το πω, όποιος έχει αντίρρηση ας απαντήσει συγκεκριμένα σε αυτό».

Συγνώμη που σπαταλάτε τόσο νερό από αυτό που το ποτάμι χύνεται στη θάλασσα.Τότε το νεράκι που πάει τζάμπα και χύνεται στο Ιόνιο να το μαζεύουμε σε χούφτες γιατί είναι άχρηστο..και κυριότερο να το σταματήσουμε και να μη χύνεται στη θάλασσα.Δηλαδή να σταματήσουν τα νερά "εστω και ένα ποσοστό" να χύνονται κάπου και τα ποτάμια τότε να μετατραπούν σε λίμνες και έλη, αφού δεν θα κινείται το νερό, αφού πολύ απλά δεν έχει κάπου να καταλήξει.

Όχι όχι ένα ποσοστό από αυτό που χύνεται στη θάλασσα λέτε.Ναι ναι και θα έχετε ένα τηλεκοντρόλ και όταν το ποτάμι δεν θα έχει πολύ νερό θα το πατάτε για να παραμένει το ποσοστό στο 15%Ρε πάτε καλά ρε;;

Δόλωμα 2

Η υπόθεση της Μεσοχώρας, αν και επισήμως έχει απεμπλακεί από την εκτροπή και χαρακτηρίζεται ηλεκτροπαραγωγικό έργο, στην ουσία είναι βασικό μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού για την εκτροπή. ¨Αρα αποκτούν πρόσθετο ενδιαφέρον οι διεργασίες που σημειώνονται τελευταία.

Δείτε εδώ παραπλάνηση.Ταΐζουν το κόσμο με το παραμύθι ότι η Μεσοχώρα είναι φράγμα ηλεκτροπαραγωγικό σαν εκείνο των Κρεμαστών, του Καστρακίου και της Λίμνης Στράτου, ενώ στην πραγματικότητα το έργο έχει άμεση σχέση με την εκτροπή του ποταμού.

Βλέπετε λοιπόν πως προωθούν το παιχνίδι πίσω από τις πλάτες μας και τι παραμύθι ταΐζουν τον κόσμο.Μπορεί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός και ο νομάρχης Θύμιος Σώκος να πήραν ξεκάθαρη θέση κατά τις εκτροπής, ( το ίδίο έγινε και από βουλευτές της ΝΔ όπως τον Σπήλιο Λιβανό και τον Απόστολο Κωστόπουλο παλαιτότερα), όμως δεν αρκούν μόνο αυτά.Χρειάζεται παρασκήνιο για να αποτραπεί αυτή η ιστορία.Χρειάζεται εκστρατεία στα ΜΜΕ των Αθηνών, η οποία μπορεί να γίνει από Αιτωλοακαρνάνες δημοσιογράφους ( π.χ Σόμπολος, Στεργίου και πολλοί άλλοι ).

Υπάρχουν και τα θεσμικά όργανα όπως η ΚΕΔΚΕ, όπου μπορεί να πάει το θέμα εκεί.Με την ΚΕΔΚΕ για παράδειγμα έχει ασχοληθεί ο δήμαρχος Αμφιλοχίας και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Απόστολος Κοιμήσης.Θα μπορούσε π.χ να αναλάβει δράση ( εφόσον το επιθυμεί και ό ίδιος..) εκεί μέσα κατά της εκτροπής και "να μαγειρευτεί" μια συμμαχία δήμων ( όλων της Ευρυτανίας και όλων της Αιτωλοακαρνανίας) εναντίον αυτού του εγκλήματος.Μένει να δούμε όμως αν όντως υπάρχει θέληση για κάτι τέτοιο από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πέρα από "βαρυσήμαντες" δηλώσεις και μπλα μπλα κανέναν δεν τον κόβει για την εκτροπή.Θα μείνουν μόνο σε κινήσεις βιτρίνας καθίστε και θα δείτε