Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Επιτέλους επήλθε συνεργασία...


Σε παλιότερη ανάρτησή μας (http://agrinio-news.blogspot.com/2008/10/blog-post_8072.html) είχαμε αναφερθεί στις αιχμές που είχε αφήσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Ευρυπίδης Στυλιανίδης κατά της νομαρχίας, αφού όπως είχε τόνισει στα μέλη της ΝΟΔΕ, οι άνθρωποι της ηγεσίας του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) δεν μπορούσαν να έρθουν σε επικοινωνία με κάποιο εκπρόσωπό της, προκειμένου να δράσουν από κοινού για την επίλυση των κατά τόπους προβλημάτων που ανακύπτουν στην Αιτωλοακαρνανία. Πραγματικά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος ευθύνοταν για την καλλιέργεια αυτής της ''υπέροχης'' σχέσης. Απ ότι όμως φαίνεται η αλλαγή προσώπων στην ηγεσία του ΟΣΚ ανέτρεψε το σκηνικό αυτής της κατάστασης. Έτσι, μεταξύ του νέου προέδρου του Ευθύμιου Αλεξανδρή και του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη, συνάντηση εργασίας στο διοικητήριο στο Μεσολόγγι, όπου εξετάσθηκαν θέματα που αφορούν την κατάσταση της σχολικής στέγης που αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα προβλήματα του νομού.

Εάν κρίνουμε από τις εκατέρωθεν φιλικές δηλώσεις των δύο ανδρών που ακολούθησαν, τότε γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι οι σχέσεις Νομαρχίας-ΟΣΚ αποκαθίστανται. Πάντως ανεξαρτήτως των πολιτικών συσχετισμών, απαιτείται πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας για την επίλυση τόσο σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τις σχολικές μας στέγες, γεγονός το οποίο όπως φαίνεται έστω και καθυστερημένα κατανόησαν οι ''αντιμαχόμενες'' πλευρές.

Έτσι, μετά την εν λόγω συνεργασία, για την Αποκατάσταση των Σεισμοπλήκτων Σχολικών Συγκροτημάτων προσδιορίστηκε για το καθένα ξεχωριστά ο τρόπος δημοπράτησης και ο προϋπολογισμός των απαιτούμενων εργασιών βάση των εκπονηθέντων μελετών από τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας. Για το κάθε έργο αποφασίσθηκε η δημοπράτηση από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας με τη μέθοδο της σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων. Το κάθε έργο με τον προϋπολογισμό του έχει ως εξής: Σχολικό Συγκρότημα Βόνιτσας, προϋπολογισμός 1.320.000 €. Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου προϋπολογισμός 800.000 €. Γυμνάσιο Γαβαλούς,, προϋπολογισμός 900.000 €. 11ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, προϋπολογισμός 940.000€. 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας, προϋπολογισμός 500.000€ Γυμνάσιο-Λύκειο Θέρμου, προϋπολογισμός 1.500.000€. Ο Ο.Σ.Κ. συμφώνησε για την άμεση προώθηση κατασκευής νέων σχολικών μονάδων που έχει προτείνει η Ν.Α. στο Υπουργείο Παιδείας και τα οποία είναι: Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μύτικα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω σύναψης προγραμματικής σύμβασης. Κατασκευή του έργου ανέγερσης 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου προϋπολογισμού 3.580.000 € και κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γουριάς, προϋπολογισμού 1.640.000 €. Ακόμη συζητήθηκε η πρόταση του Ο.Σ.Κ. για κατασκευή σχολείων μέσω της συμπράξεως Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα με τους πιο πάνω δημάρχους όπου αποφασίσθηκε η απένταξη από το πρόγραμμα ΣΔΙΤ του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από άλλο πρόγραμμα. Ενημερώθηκαν επίσης οι εκπρόσωποι του Δήμου Μεσολογγίου και ο Δήμαρχος Ανακτορίου για την άμεση συμπλήρωση των φακέλων τους που αφορούν στη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ΣΔΙΤ για τα σχολικά συγκροτήματα 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου και Γυμνάσιο - Λύκειο Βόνιτσας τα οποία έχουν ενταχθεί από τον Ο.Σ.Κ. στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Για τα σχολεία, 3ο Δημοτικό Ναυπάκτου και ΕΠΑΛ Ναυπάκτου τα οποία είναι ενταγμένα στο ίδιο πρόγραμμα δεν έγινε καμία συζήτηση λόγω απουσίας εκπροσώπου του Δήμου Ναυπάκτου.

Λέτε τελικά ο ''επικοινωνιακός'' Άρης με τις επιλογές του να αποδεχτεί πιο αποτελεσματικός από τον ''γκαφατζή'' Ευριπίδη για την Αιτωλοακαρνανία σε θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του; Θέτουμε αυτό το ερώτημα και τους χαρακτηρισμούς καθώς ο προκάτοχός του μας είχε κυριολεκτικά μπερδέψει με τις τοποθετήσεις του περί αυτονόμησης και όλων των σχετικών, δημιουργώντας τότε θέματα να οποία ουδέποτε είχαν τεθεί επί τάπητος από κανέναν…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι νέοι του Αγρινίου ζητούν ελεύθερους χώρους έκφρασης και άθλησης.
Το Αγρίνιο απαιτεί πανεπιστημιακή κοινότητα μέσω της αυτονόμησης του Πανεπιστημίου ( για το οποίο ο εμπαιγμός δεν έχει τελειωμό ).
Η περιοχή μας ριγμένη ξανά μέσω της κατανομής των κονδυλίων του leader στην αναπτυξιακή ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε.
Αυτά κι άλλα πολλά στο http://trixonidanews.blogspot.com/