Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Εκδηλώσεις κατά της εκτροπής του Αχελώου

Από την Παρασκευή 10 Ιουλίου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις κατά της εκτροπής του Αχελώου σε Αγρίνιο και Άρτα. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 10/7 έγινε συζήτηση και προβολή ντοκιμαντέρ στο Αυτοδιαχειρζόμενο στέκι Αγρινίου. Οι δράσεις στο Αγρίνιο συνεχίστηκαν και το Σάββατο 11/7 με συγκέντρωση –συναυλία διαμαρτυρίας στην γέφυρα του Αχελώου, στον Στράτο. Είναι η γέφυρα που είναι στην είσοδο του Αγρινίου όταν κάποιος έρχεται από τα Ιωάννινα.

Αυτή τη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Παρασκευή στις 17/7 και στις 8:00μμ θα γίνει εκδήλωση για το έγκλημα του Αχελώου στην Άρτα, στην πλατεία Σκουφά απέναντι από την Παρηγορήτισσα. Η εκδήλωση εκεί θα περιλαμβάνει προβολή βίντεο και στην συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα την Πέμπτη στις 23/7 και 8:00μμ στο λόφο του Στρέφη, όπου θα γίνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τον Αχελώο και ενάντια στην εκτροπή του.

Τέλος όλες οι εκδηλώσεις θα καλέσουν σε συμμετοχή στην πορεία ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου που θα γίνει τον Αύγουστο στο φράγμα της Μεσοχώρας.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από:

-Πρωτοβουλία αγώνα από το λόφο του Στρέφη για την Γη και την ελευθερία.

-Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στο Αγρίνιο

-Ανοιχτή Συνέλευση (Άρτα)

πηγή athens.indymedia.org

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den prokeite na afhsoume kanenan na mas parei to nero!!!oloi exoun apla den to diaxeirizontai swsta!!!arta city

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΡΕΜΑΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...ΕΤΣΙ Κ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΚΤΡΟΠΗ 8Α ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

exeis dikio neratzokwle! mazi sou!

Ανώνυμος είπε...

Oύτε εμείς!!! Αgrinio city
Είναι γεγονός ότι πρόκειται για πρόβλημα διαχείρησης και υϊοθέτησης υδροβόρων καλλιεργειών ...
Το πρόβλημα θα λυνόταν με ορθολογική διαχείρηση του νερου και με την επιλογή καλλιεργειών που θα είχαν μικρότερες ανάγκες σε νερό αλλά για αυτό χρειάζεται Εθνική στρατηγική και κρατική παρέμβαση και όχι το αντίθετο που συμβαίνει σήμερα. Να πιέζουν δηλαδή οι τσιφλικάδες το κράτος να ασελγεί σε βάρος των πολιτών και των επόμενων γενεών!!!

g_nestoras

Μάρκος είπε...

πηγή: inymedia, όπου γάμος και χαρά, οι κουκουλοφόροι πρώτοι.
Σταματήστε την εκτροπή του Αχελώου από τον Καραμανλή. Ο Αντρέας την έκανε καλύτερα τότε, και γι'αυτό κάναν όλοι τουμπεκί...

Ανώνυμος είπε...

Μάρκο μάλλον έχασες τη μπάλα.
Με το σχόλιο που έκανες ταυτίζεις τους κουκουλοφόρους με το indymedia και το ΠΑΣΟΚ και εμφανίζεσαι υπέρμαχος του Καραμανλή...
Λες και το ποτάμι νοιάζεται...

g_nestoras

Ανώνυμος είπε...

Τι το κακό έχει η εκτροπή του Αχελώου; Νερά που πάνε χαμένα (εκβάλλουν στη Θάλασσα) θα αξιοποιηθούν για την παραγωγή ΠΡΑΣΙΝΗΣ (οικολογικής/ανανεώσιμης) ενέργειας και άρδευση καλλιεργειών (τι και εάν είναι στη Θεσσαλία;).

Φαίνεται πως πολλοί πιστεύουν ότι τα νερά του Αχελώου τους ανήκουν. Από που πηγάζει αυτό το μονοπωλειακό δικαίωμα, τη στιγμή μάλιστα που ο ποταμός πηγάζει κυρίως στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία;

Οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης που πολλοί έχουν ως παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, πώς νομίζετε ότι παράγουν μεγάλο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν; Μα φυσικά με υδροηλεκτρικά φράγματα.

Το ότι τα νερά μάλιστα θα αξιοποιηθούν για την ύδρευση χωριών και πόλεων καθώς και την άρδευση μεγάλων εκτάσεων είναι πολύ θετικό.

Άραγε, τι θέλουμε να παράγουμε ως χώρα; Μάλλον τίποτε, αφού δε θέλουμε να καλλιεργούμε αρδεύσιμα εδάφη, αφού δε θέλουμε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας ή υδροηλεκτρικά φράγματα ή αιολικά γεννήτριες, δε θέλουμε εργοστάσια.

Όταν όμως χτίζουμε οι ίδιοι αδιαφορούμε για το περιβάλλον χτίζοντας κατοικίες και άλλα κτήρια που καταναλώνουν πολύ ενέργεια για ψύξη και θέρμανση, κάνουμε εμπρησμούς καίωντας τα δάση και καταπατούμε δημόσιες εκτάσεις για να αυξήσουμε τη δική μας περιουσία κλπ κλπ. Είμαστε ένας διπρόσωπος λαός.

Θέλουμε μόνο τουρισμό και να κωλοβαράμε ολημερίς. Όμως ποιός ο λόγος οι τουρίστες να μας προτιμήσουν, αφού έχει και αλλού μέρη όμορφα και ζεστά (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Τουρκία, Μαρόκο, Τυνησία, Αλγερία Αίγυπτος, Ταϊλάνδη κλπ κλπ);

Η Ελλάδα έχει γεμίσει ΝΙΜΒΥs (Not In My Back Yard) και τελικά δεν υπάρχει παρά οριακή ανάπτυξη, που μάλιστα κοστίζει πολύ σε σχέση με άλλες χώρες. Οπότε τελικά θα μείνουμε χωρίς εργασία και φυσικά τα χρήματα από ΕΕ τελειώνουν. Αλλά πολλοί δε λένε να καταλάβουν ότι στον καιρό της παγκοσμιοποίησης εάν δεν παράγεις, χρεοκοπείς και φυτοζωείς.

Περαστικά μας...

Ανώνυμος είπε...

"Τι το κακό έχει η εκτροπή του Αχελώου;"

Τίποτα κακό δεν έχει 11:18 η καταστροφή ενός οικοσυστήματος όπως έχουν δείξει όλες οι επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει για το θέμα... αλλά και οι αποφάσεις του συμβουλίου της Επικρατείας...
Για να μην μιλήσουμε για τα ανύπαρκτα αντισταθμιστικά της ΔΕΗ που έτσι και αλλιώς δεν είναι το ζητούμενο...
Επίσης το τι θα παραχθεί δεν θα το καθορίσει ένα λόμπι ελαχίστων αλλά μια ισόρροπη αγροτική πολιτική στην βάση των πραγματικών δυνατοτήτων και αναγκών...
Το ότι δεν παράγει ο Έλληνας δεν το δέχομαι, έτσι βρίσκει έτσι κάνει (όσοι δεν παράγουν). Ρώτα και αυτούς που δεν πήγαν για σπουδές και μεταπτυχιακά έξω γιατί δεν "βρήκαν" αλλά λιώνουν στη δουλειά και αυτοί και οι γονείς τους για τρεις και εξήντα...
Αν το κεφάλι δεν βρωμούσε και δεν τα είχε ξεπουλήσει όλα, τότε και αυτός (ο Έλληνας) θα προσαρμοζόταν όπως κάνει όταν πηγαίνει έξω για σπουδές η δουλειά...
Και έξω βέβαια οι απολαβές δεν έχουν καμμιά σχέση με το Γκριχελαντ ...
Mε τις υγείες μας...

g_nestoras

Ανώνυμος είπε...

μαρκο μπες παλι στην τρυπα σου ρε υβριδιο θες και παροιμιες
τραβα να κουνησεις καμια σημαια οταν ερθει κανας βουλευτης μπας και σε βαλαει και εσενα στο δημοσιο
αλα πρωτα πρεπει να πεσεις στα τεσσερα
συνηθυσμενος εισαι αλωστε παντα να σκυβεις το κεφαλι σε αυτους που σε πη..νε τοσα χρονια

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον το indymedia σπεύδει να ταυτιστεί πάντα με τους κουκουλοφόρους, και χωρίς να το κρύβει μάλιστα.

Ανώνυμος είπε...

εμεις με τις κουκουλες και εσεις με τις γραβατες
μια ζωη σκλαβοι θα εισται στους κουστουμαρισμενους και στους καθωσπρεπει νταβαδες της ζωη σας

Μάρκος είπε...

Προς διάφορους ανώνυμους κουκουλοφόρους: δεν κουνάω κανενός σημαία, γιατί δεν είμαι προβατάκι σαν κι εσάς. Απλά, όταν ακούω για Αχελώο, θυμάμαι την Εκτροπή που την άκουγα μικρός όταν ερχόμουν κάθε Πάσχα. Και την άκουγα σαν ένα μεγάλο έργο της Αλλαγής.
Δεν ταύτησα το indymedia με το το ΠΑΣΟΚ, μην μυγιάζεστε χωρίς να υπάρχει καν μύγα!
Αλλά τι να κάνουμε που οι μνήμες της Εκτροπής από τον Ανδρέα μένουν; Εγώ απλά αναρωτήθηκα:
-τότε ήταν καλό το έργο και τώρα σας ενοχλεί;
-πότε γίνατε οικολόγοι; Τότε που έλεγε ο Ανδρέας ότι θα την κάνει, ή τώρα;

Αν μπορείτε φυσικά, απαντήστε με γλώσσα Ελληνική, κι όχι με διάφορες ύβρεις...αν μπορείτε πάντα...

Ανώνυμος είπε...

προς των ανωνυμο δεξιο μαρκο (δηλαδη εσυ εχεις βαλει επωνυμο)
το οτι εισαι καραδεξιος φαινεται πολυ καλα απο αυτα που εχεις αναρτησει στο προφιλ σου
τωρα εσυ μπορει να μην κουνας σημαιακια τωρα γιατι σε εχει βολεψει ο δικος σου στο κομα αλα μια ζωη πουλημενος θα εισαι σε μια ιδεολογια φασιστικης και ρατσιστικης αντιληψης και αυτα τα εκφραζει η νεα μπσταρδοκρατια(νδ)
μια ζωη προβατακι θα εισαι και οτι γραμη περναει το κομα σου εσυ θα σκυβεις το κεφαλι και θα την εκτελεις.
εμεις μπορει να μην γραφουμε ελληνικα της υψηλης κοινωνιας που εκπρωσοπεις εσυ και ο κυκλος
αλα θα σς τα χωνουμε οπως μπορουμε και με οτι μπορουμε και στα κοματικα κεφαλια σας αλα και στο μαντρι που σερνουν μαζι τους
και καλο καλοκαιρι

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΘΗΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ. ΕΛΑ ΝΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ.
ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ.
ΕΚΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!