Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Έργα στον δρόμο "Θέρμο-Κόνισκα"

Στον Δήμο Θέρμου και συγκεκριμένα στο δημοτικό διαμέρισμα Κόνισκα όπου ολοκληρώνεται μια μεγάλη βασική οδική αρτηρία σ’ αυτό το ορεινό τμήμα του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ, βρέθηκε χθες (Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009) ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.
Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση της οδού Θέρμο-Κόνισκα», ενός οδικού άξονα η ολοκλήρωση του οποίου θα διευκολύνει την επικοινωνία, θα αναβαθμίσει τις υποδομές και θα κάνει προσβάσιμη και ελκυστική μια προνομιούχα περιοχή.
Η Β΄ φάση του έργου είναι προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και περιλαμβάνει επεμβάσεις σε μήκος δρόμου 4 χλμ. (από οικισμό Αγ.Ιωάννη μέχρι γέφυρα Τριανταφυλλέϊκα).
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου κατασκευάστηκαν τεχνικά ενώ έγιναν διανοίξεις και διαπλατύνσεις σε όλο το μήκος του δρόμου και αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση.
Προηγήθηκε (το 2008) η ολοκλήρωση της Α΄ φάσης του έργου προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, όπου ασφαλτοστρώθηκε δρόμος μήκους 5 χλμ. και έγιναν εργασίες από την Κόνισκα μέχρι τον Αγ. Ιωάννη.
Σχόλιο: Η Κόνισκα βρίσκεται στην βορειοανατολική γωνιά της Αιτωλοακαρνανίας και σε απόσταση αναπνοής με την Ευρυτανία. Η περιοχή αυτή είναι από τις πιο απομακρυσμένες του νομού μας τόσο λόγω απόστασης όσο και μορφολογίας εδάφους ( ορεινοί όγκοι). Απαιτούνται πολλά έργα για να έχει καλή σύνδεση η όμορφη αυτή γωνιά του τόπου μας . Και το παραπάνω έργο είναι απαραίτητο αλλά και βοηθά προς αυτή τη κατεύθυνση..

Δεν υπάρχουν σχόλια: