Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Έναρξη εργασιών κατασκευής του ΚΑΠΗ στον Άγιο Κωνσταντίνο

« Ανέγερση ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου », το οποίο αναμένεται έως το τέλος του έτους να είναι έτοιμο για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, επισκέφθηκε, σήμερα, (Πέμπτη 2 Ιουλίου) το χώρο του εργοταξίου και ενημερώθηκε αναλυτικά από τον ανάδοχο του έργου για την πορεία των εργασιών, οι οποίες αυτό το διάστημα βρίσκονται στη φάση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

Η ανέγερση του νέου ΚΑΠΗ στον Άγιο Κωνσταντίνο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ατόμων της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι θα φιλοξενούνται σε ένα σύγχρονο κτίριο με όλους τους απαραίτητους χώρους για την άνετη και ευχάριστη διαμονή τους. Συγκεκριμένα, το κτίριο του ΚΑΠΗ Αγίου Κων/νου Αγρινίου, ανεγείρεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Δήμου Αγρινίου, στη γωνιά των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 700.000 € και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».

Αποτελείται από ένα ισόγειο και τμήμα υπογείου.

Το ισόγειο έχει εμβαδόν 450,00 μ2 και το υπόγειο 150,00 μ2.

Το ισόγειο αποτελείται από τους παρακάτω χώρους:

1. Αίθουσα συνάθροισης κοινού.
2. Αναψυκτήριο με αποθήκη.
3. Αναγνωστήριο – Βιβλιοθήκη – Δημιουργικό Εργαστήριο
4. Γραφείο Διεύθυνσης
5. Γραφείο Κοινωνικής Λειτουργού
6. Ιατρείο
7. Φυσικοθεραπευτήριο
8. Βοηθητικούς χώρους
9. Ασανσέρ και εσωτερικό κλιμακοστάσιο επικοινωνίας με το υπόγειο.
Το υπόγειο αποτελείται από τους παρακάτω χώρους:
1. Ασανσέρ και εσωτερικό κλιμακοστάσιο επικοινωνίας με το ισόγειο.
2. Αποθηκευτικούς χώρους.
3. Η/Μ χώρους
Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός κατά την επίσκεψη του στο χώρο του εργοταξίου τόνισε ότι, η ανέγερση του ΚΑΠΗ στον ΄Αγιο Κων/νο έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί πρόκειται για ένα έργο με κοινωνικό χαρακτήρα, άκρως αναγκαίο στην σημερινή εποχή της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα έκανε αναφορά στην εξάμηνη διακοπή των εργασιών, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη τη συμπεριφορά ορισμένων που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση του έργου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ακριβες κι οι βουλγαρες παναθεμα τες.