Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Αεροπορικό απόσπασμα πλέον η 132 Σμηναρχία Μάχης

Υποβαθμίστηκε τελικά η 132 Σμηναρχία Μάχης που βρίσκεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο, στο Δοκίμι σε αεροπορικό απόσπασμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει λιγότερο προσωπικό ( δεν ίσχυσε παντού κάτι τέτοιο) και λιγότερους φαντάρους, κάτι που ήδη υφίσταται, καθώς το τελευταίο καιρό οι φαντάροι που υπηρετούσαν ήταν πολλοί λιγότεροι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο η εν λόγω μονάδα διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους αεροδρόμους καθώς και σχετικά καινούργιες εγκαταστάσεις. Τι θα γίνει άραγε με όλες αυτές οι υποδομές με αυτή την υποβάθμιση;
Για την ιστορία –σύμφωνα με στοιχεία hellasarmy.gr-Το αεροδρόμιο του Αγρινίου κατασκευάστηκε το 1961 με δαπάνες του ΝAΤΟ με προοπτική την δυνατότητα εξυπηρέτησης μίας Πολεμικής Μοίρας αεροσκαφών.
Οι εργασίες των βασικών εγκαταστάσεων τελείωσαν το έτος 1964.
Από το 1964 ως 1975 η Μονάδα λειτουργεί ως αεροπορικό απόσπασμα.
Από 1973 ως 1974 το Α/Δ χρησιμοποιήθηκε από τη Σχολή Αεροπορίας Στρατού.
Το 1975 μετονομάστηκε σε 132 Σμηναρχία Μάχης και υπήχθη επιχειρησιακά και διοικητικά στο ΑΤΑ.
Το 1985 πραγματοποιήθηκε κατασκευή επιχειρησιακών κτιρίων.
Το 2005 πραγματοποιήθηκε κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων.
Σήμερα λειτουργει ως αποθηκευτικη μοναδα της Π.Α. για α/φ τύπου Lockheed F-104G/RF-104G Starfighter / Lockheed TF-104G Starfighter / North American F-86D Sabre Dog.

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To οτι υποβαθμιστηκε η 132 ΣΜ σε Αεροπορικο Αποσπασμα δε σημαινει απαραιτητα και μειωση προσωπικου. Υπαρχουν Α/Α που εχουν περισσοτερο προσωπικο απο καποιες σμηναρχιες (πχ Α/Α Χρυσουπολης Καβαλας). Εξαλλου και τοσες δεκαετιες που λειτουργουσε η μοναδα σαν σμηναρχια το προσωπικο ηταν σχετικα λιγο και απαραιτητως... ντοπιο.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο ακόμα θα υποβαθμίσουν το Αγρίνιο? Που είναι οι βουλευτές να υπερασπιστούν οχι μόνο το μεγάλο αστικό κέντρο αλλά και τη φτωχή περιφέρεια της Αιτ?νιας?Δεν πειράζει προβλέπω οι εκλογές να έρχονται σύντομα και να δώ με τι μούτρα θα έρθουν για ψήφο.

Ανώνυμος είπε...

και πάλι πρωτοτυπούμε σαν νομός ,χανουμε ατά που είχαμε ,αμφισβητούμε αυτά που διεκδικούμε και γκρινιάζουμε για αυτά που κατοχυρώνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει δεν βλέπω να γίνεται πόλεμος με Ιταλία. Οπότε ας φτιάξουν οι αρμόδιοι ενα πολιτικό αεροδρόμιο που λειτουργούσε μέχρι νομίζω το 75 στο Αγρίνιο. Ο μεγαλυτερος νομός της χώρας δεν έχει αεροδρόμιο. Το θέμα είναι οτι οι εγκαταστάσεις υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

ante kai eis anoteran

Ανώνυμος είπε...

den peirazei tha xasun ta vismata tis theseis tous

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε παιδια χαλαρωστε δεν τρεχει και τιποτα...απλα μερικα βυσματα θα ξεβολευτουν απο το αγρινιο και θα βολευτουν στο ακτιο,μην ταραζεστε και τοσο.εξαλλου η μοναδα υπηρχε και θα υπαρχει γιατι δεν καταργειται μονο και μονο για καποιους απο το αγρινιο και γενικα για τον νομον μιας και αλλοι φανταροι δεν παταγαν εδω γιατι ηταν κατελειμενες οι θεσεις.υπαρχουν πολυ σοβαρα θεματα που αφορουν το αγρινιο και την αναπτυξη του και επομενως και του νομου συνολικοτερα.ας δωσουν εκει το βαρος οι βουλευτες μας και οχι σε δευτερης και τριτης σημασιας θεματα...

Ανώνυμος είπε...

το ακτιο και το αεροδρομιο του ανηκει στο νομο μας ,για οποιον εν το ξερει.
σε μας και στο ΝΑΤΟ......

Ανώνυμος είπε...

ο μεγαλύτερος νομός έχει αεροδρόμιο στο Άκτιο!Μην το δίνουμε έτσι εύκολα στην Πρέβεζα.Η μονάδα του Αγρινίου υπάρχει καθαρά για να βολεύονται καμια 50ρια μόνιμοι-αργόσχολοι-δημόσιοι υπάλληλοι με στολή και για να κάνουν και οι βουλευτές κανένα ρουσφέτι γιατί όπως έχει φανεί ολά αυτά τα χρόνια είναι και το μόνο που μπορούν να κάνουν για το νομό.Το να δημιουργηθεί πολιτικό αεροδρόμιο είναι κάτι που χωράει συζήτηση,θα πρέπει να είναι και βιώσιμο.Αυτό που θα μπορούσε εύκολα να γίνει θα ήταν να χρησιμοποιηθεί για την μόνιμη εγκατάσταση πυροσβεστικών αεροπλάνων,με εγκαταστάσεις συντηρησης κλπ

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λένε οι προηγούμενοι, δεν τρέχει και τίποτα, ας μην είμαστε υπερβολικοί, πόλεμο με την Ιταλία δεν βλέπω να γίνεται τα επόμενα 1000 χρόνια! Άλλα είναι τα σημαντικά θέματα που πρέπει να μας αποσχολούν.
Ίσως είναι και μια ευκαιρία να προωθηθεί το θέμα επαναλειτουργίας του πολιτικού αεροδρομίου.

Ανώνυμος είπε...

το πασοκ στο αγρινιο περνει 70% σε ψηφους.
οτι το θεωρουν σιγουρο δεν του δινουν σημασια..

μπραβο σε αυτους που δουλευουν για την αναπτυξη της περιοχης.

Ανώνυμος είπε...

ελα ρε φίλε ποιό Ακτιο δε θέλουμε αεροδρόμιο για να πηγαίνουμε στο άλλο αεροδρόμιο.Αεροδρόμιο στο αγρίνιο και να λειτοργεί ολη τη σαιζόν.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΑΛΛΑ ΑΔΟΥΛΕΥΤΟΙ ΨΕΥΤΟΣΥΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΗΘΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΕΥΝΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ.ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΣΥ 4 16 ΗΣΟΥΝ ΚΟΠΡΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΟΜΠΛΕΞ.

Ανώνυμος είπε...

Ιωάννης Καποδίστριας πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, προς την Δ´ Εθνοσυνέλευση

«…Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ´ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…»

«…εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».


Σχόλιο : Από ότι λένε οι Κυβερνώντες, η χώρα μας είναι εν μέσω οικονομικών ερειπίων και εκατομμυρίων ανθρώπων κάτω από το όριο της φτώχειας. Ας αποφασίσουν λοιπόν για την φετινή χρονιά να μην πάρει κανείς (από υπουργούς, βουλευτές, στελέχη) μισθό και να ζήσουν με τα δικά τους εισοδήματα, αφού μάλιστα έδιωξαν από τη μέση και το ασυμβίβαστο και όλοι πλέον δουλεύουν......

Ανώνυμος είπε...

Όσο αφορά τα θετικά που προκύπτουν απο την υπαρξη μοναδων του στρατου και ειδικα της ΠΑ στις τοπικες κοινωνιες, μονον οι κοντοφθλαμοι αφελεις δεν μπορουν να τα αναγνωρισουν. Αυτος ειναι και ο λογος για τον οποιο ματαιωθηκαν διαφοροι σχεδιασμοι για καταργηση-υποβαθμιση μοναδων, απο τους τοπικους φορεις των περιοχων που τις φιλοξενουν. Επεισης για απαντηση των "εμπειρογνωμονων" στα επιχειρισιακα θεματα της πατριδας μας, ας αναρωτηθουν αν τα αεροδρομια οπως της Ανδραβιδας, του Αραξου και της Πρεβεζας υπαρχουν επειδη ανησυχουμε για πολεμο με την Ιταλια...
Σχετικα με τον πικροχολο που συμπεραινει οτι η μοναδα του Αγρινιου υπαρχει για να βολευονται "καμια πενηνταρια μονιμοι αρχοσχολοι υπαλληλοι με στολη", καλο θα ηταν να προσπαθησει να γνωρισει το εργο τους και τους ιδιους για να εκφρασει αποψη και να θυμαται οτι ειναι πατριωτες του. Επισημαινω την παρατηρηση προηγουμενου φιλου, οτι σε αυτον το νομο υπαρχει η ταση να χανουμε αυτα που ειχαμε, να αμφισβητουμε αυτα που διεκδηκουμε και να γρινιαζουμε για αυτα που κατοχυρωνουμε. ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΩΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΠΕΒΑΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Είδατε την επιστολή που έστειλε ο Μοσχολιός στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας??
Στον Αχελώο το έδειχνε. Όπως όλες οι επιστολές που στέλνονται,μπαλίτσες για το καλάθι.
Πανεπιστήμια,δρόμους σύνδεσης με Ιόνια Οδό,Νοσοκομεία θέλουμε κατά κύριο λόγο κι αναβάθμιση του δρόμου Χαλίκι-Αγρίνιο-Στράτος-Κουβαράς σε τετράιχνο αυτοκινητόδρομο.
Όπως επίσης και την Παρατριχώνια οδό.

Ανώνυμος είπε...

olo malakies lete, alitheia, ti na to kanei to aerodromio to agrinio?

POIOS THELEI NA ERTHEI STO AGRINIO KAI GIATI?

EPISIS, ESTW OTI ERTHOUN KAPOIOI, POU THA MEINOUN?

arxiste apo ta vasika, diladi, o dimos kai i nomarxia na kanoun ena site tou tupou
www.investinetolia.com
h' www.investinagrinio.com

auti ti stigmi, uparxoun polla diathesima kefalaia apo ksena hedge funds,
ena prwto vima einai na ginei aisthiti i parousia sto nomo, gia proselkusi ksenwn ependysewn se tomeis, opws real estate, -> ksenodoxeiaka sugrotimata sta paralia tou nomou, logistics, eidi ksekinisame me to playgiali alla de ftanei, ixthyokalliergeies,
parallila kanoume to aerodromio, alla kai dromous,
alla ti na perimenei kaneis apo atoma pou nomizoun oti eksartatai i anaptuxi tis perioxis, apo ena nekrotafeio aeroskafwn

gia tin istoria, psaxte ligo sto google, na deite poso teleutaia aeroplana einai ta f104, oxi, giati vazete mprosta to "lockheeed" kai nomizoun merikoi oti apothikeuoume tipota stealth

Ανώνυμος είπε...

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. Σεβαστείτε τις χιλιάδες κόσμου που θέλουν και πρέπει να έχουν πρόσβαση στη γρηγορή και ασφαλή εναέρια συγκοινωνία.Η πιό γρήγορα αναπτυσόμενη πόλη της χώρας ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ το βλέπουμε και αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα για τα βύσματα του νομού μας που θα πρέπει τώρα να τρέχουν στο Άκτιο και τον Άραξο.

kostakoutas είπε...

Όλο αυτό τον χώρο τι θα τον κάνουν; Τις εγκαταστάσεις όλες αυτές γιατί τις έφτιαξαν πριν λίγα χρόνια;
Να γίνει πολιτικό αεροδρόμιο δεν το βλέπω γιατί υπάρχει στο Ακτιο,Γιάννενα και ετοιμάζονται και 2 ακόμη μεταξύ Πάτρας και Ηλείας.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ !!!!!!

ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΟΙ ΄΄ΨΑΡΟΥΚΛΕΣ΄΄ ΚΑΙ ΟΙ ΄΄ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ΄΄ !!!!!

Nikos είπε...

Μην τρελαίνεστε, το Αγρίνιο ΔΕΝ χρειάζεται αεροδρόμιο. ΄Ηδη με την δημιουργία της εγνατίας η διαδρομή Αγρίνιο-θεσσαλονίκη είναι πλέον 4,5 ώρες με αυτοκίνητο. Όσο για την διαδρομή Αγρίνιο- Αθήνα είναι κάτω από 3 ώρες και σε 2-3 χρόνια που 8α έχει κατασκευαστεί ο δρόμο Ρίο- Κόρινθος ακόμα λιγότερο. Άρα δεν έχει κανένα νόημα η αεροπορική σύνδεση. Μια αεροπορική γραμμή Αγρίνιο- Θεσ/νικη θα διαρκούσε 1 ώρα περίπου πτήση + 1 ώρα πριν στο αεροδρόμιο για check-in και έλεγχο + 1 ώρα μετά την άφιξη για παραλαβή αποσκευών και έξοδο από αεροδρόμιο, σύνολο 3 ώρες. Ίδιες ώρες περίπου και για Αθήνα!! Άν προσθέσεις και το κόστος αεροπορικού εισιτηρίου και της μετάβασης από και προς αεροδρόμια η γραμμή δεν θα είχε καθόλου κίνηση!! Αλλού να ψάξουμε την ανάπτυξη και όχι στο πολιτικό αεροδρόμιο. Εδώ και πολλά χρόνια η μονάδα στο Αγρίνιο ήταν μοίρα μακράς αποθήκευσης (μακρά αποθήκευση στο στρατό σημαίνει ότι τα μηχανήματα δεν συτηρούνται απλά αποθηκεύονται όσα είναι σε λειτουργική κατάσταση και θα συντηριθούν και προετοιμαστούν μόνο σε περίπτωση πολέμου αν ως τότε δεν έχουν πλήρωσ καταστραφεί)

Ανώνυμος είπε...

ποιο αεροδρομια ρε παιδια,ειμαστε σοβαροι.εχουμε τοσα προβληματα το αεροδρομιο θα μας σωσει;προεχει η ιονια οδος,το πανεπιστημιο και το νοσοκομειο και μετα βλεπουμε...

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα χρειάζεται πανεπιστήμιο και νοσοκομείο αλλά και αεροδρόμιο.Τι κίνηση θα έχει το αεροδρόμιο στην Ηλεία και του Ακτίου και τι αυτό στη μεγαλούπολη του Αγρινίου ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.Ευχομαι σύντομα να έχουμε πολιτικό αεροδρόμιο στο Αγρίνιο.Είμαι Αγρινιώτης και δε θέλω να κλείσει το στρατόπεδο στο Μεσολόγγι(τ ακούς Αρτέμη)δίκαια πράγματα για όλους.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά δεν είναι μόνο τα δρομολόγια Θεσ/νικη Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.Πάρα πολλοί Αγρινιώτες σπουδάζουν Θράκη ασε το πόσοι Αγρινιώτες μένουν Γερμανία κ.τ.λ

Ανώνυμος είπε...

Δυτικός σιδηροδρομικός άξονας έστω και με στάση στη Ρίγανη για να εξυπηρετούνται ΟΛΟΙ(Αγρίνιο,Ναύπακτος,Μεσολόγγι,Βόνιτσα,Πρέβεζα και Λευκάδα)Κώστας Παπασπύρου,μόνιμος κάτοικος Αγρινίου και όχι μόνο!!!

kostakoutas είπε...

Η χαζομάρα είναι ότι έχει καταργηθεί η υπομοναδα με τα κανανταιρ...Παίδες η μοναδική πράσινη περιοχή που έχει απομείνει στην ελλαδα είμαστε εμείς....Έτσι και πάρει φωτιά στο θερμο..Άντε γεια..

Ανώνυμος είπε...

Σταθμός στη ρίγανη........μπα καλύτερα στο Τρύφο καλά είμαστε σοβαροί,τι να την κάνουμε τέτοια σιδηροδρομική γραμμή χωρίς σταθμό στο Αγρίνιο

Ανώνυμος είπε...

07 Ιανουαρίου 2010 6:54 μ.μ.

Πέστα φίλε γιατί οι Αγρινιώτες κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν!?!?
Κώστας Παπασπύρου

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλα έκανε το Αμυνας. Επιτέλους να καταλάβουμε οι αγρινιώτες ότι δε μας λειπει ούτε στρατος ουτε πανεπιστήμιο για γέλια για να πάμε μπροστά. Θέλαμε το στρατόπεδο για να παρακαλάμε τους βουλευτές μας να μας φέρουν με μετάθεση τα μπουμπούκια μας όταν πήγαιναν φαντάροι και θέλουμε το παν/μιο να λέμε ότι οι φοιτητές θα μας σώσουν νοικιάζοντας τρύπες και γκαρσονιέρες απο μας τους νοικοκυραίους τρομάρα μας! Άλλα θέλει το Αγρίνιο να παει μπροστα....
ΠΟΙΟΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ?????????
(κανέναν δεν ξέρω!!)
ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ 132!!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί Αγρινιώτες σπουδάζουν Αγρίνιο και είμαστε περηφανοι γιαυτό. ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.Αρκετά με διάφορους γείτονες που υποκρίνονται τον Αγρινιώτη στο μπλόγκ και γδύνουν τους φοιτητές.