Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Γόρδιος δεσμός η ίδρυση νέων Εφετείων.

Δημοσιεύτηκε στο Έθνος


«Μπαρούτι» μυρίζει ο χώρος της Δικαιοσύνης, καθώς εντείνονται οι αντιπαραθέσεις, με αφορμή τα αιτήματα ίδρυσης νέων Εφετείων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το πρόβλημα ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια αρκετές περιφέρειες και η απελθούσα κυβέρνηση αποφάσισε να το λύσει, προωθώντας την προοπτική ίδρυσης νέων Εφετείων στην Κρήτη, στη Μυτιλήνη, στην Εύβοια, στην Αιτωλοακαρνανία κ.λπ.

Οι τοπικές κοινωνίες, οι τοπικοί βουλευτές, δικηγορικοί κι εμπορικοί σύλλογοι, ακόμα και μητροπολίτες διχάστηκαν.

Ηδη, το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη, αλλά και άλλων υπουργών, μέχρι και το πρωθυπουργικό γραφείο, έχουν κατακλυστεί από επιστολές «τελεσίγραφα», με τις οποίες οι τοπικοί φορείς προειδοποιούν (ο καθένας από την πλευρά του) ότι η ίδρυση ή η μη ίδρυση νέων Εφετείων θα αποτελέσει «casus belli» για κάθε περιφέρεια ανάλογα με το τι θα κάνει η κυβέρνηση.

Η πιο εμπόλεμη ατμόσφαιρα υπάρχει στην Κρήτη, με εκατέρωθεν απειλές για καταλήψεις δικαστηρίων, και όχι μόνο, ενώ προειδοποιητική επιστολή απηύθυνε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου, που αντιτίθεται στη δημιουργία Εφετείου στη Μυτιλήνη.

Πρόκειται για έναν αληθινό γόρδιο δεσμό και οι εκατέρωθεν προειδοποιήσεις οδηγούν στο «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».

Να δούμε ποιος και πώς «θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά»...

ΑΛ. Α.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

[...]ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΩΡΑ, ΤΡΕΝΟ ΤΩΡΑ, ΠΑΡΑΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΤΩΡΑ...ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ 100000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ...ΔΝ ΣΙΝΕΧΙΖΩ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΗ [...]

Ανώνυμος είπε...

Εφετείο,Νοσοκομείο,Αεροδρόμιο,Πανεπιστήμιο,Μουσείο στο Αγρίνιο. ΔΕΝ ΑΡΠΑΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ.ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.Καλή επιτυχία σήμερα στήν ομαδάρα μας.

Ανώνυμος είπε...

εφετειο στο μεσολογγι τωρα

Ανώνυμος είπε...

Το εφετείο πρέπει να γίνει στη μεγαλύτερη πόλη του νομού δηλαδή στο Αγρίνιο!!!Αλλά και στο νομό Ηρακλείου στο Ηράκλειο και όχι στα Χανιά!!!Ευχαριστώ!!!Μπράβο και στη μεγαλύτερη ομάδα του νομού μας,τον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

θλίβομαι με την ανευθυνότητα και με τις πελατειακες σχεσεις που εχουν ολοι οι πολιτικοι αρχοντες του νομου. Με αυτή την νοοτροπία και αυτή την κόντρα μεταξύ Αγρινίου - Μεσολογγίου πάμε πολύ πίσω.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ
ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ!

Ανώνυμος είπε...

Εφετείο και Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο.Φίλε 11¨09 πολύ καλή ιδέα και για το αεροδρόμιο.Αλήθεια υπάρχει καμιά σχετική κινητοποίηση

Ανώνυμος είπε...

agrinioths stin kainourgia thleseira tou alpha!!!! ZAXAXXAXAXAXAXAAXAX

Ανώνυμος είπε...

5.49 eisai vlax..sta xania yparxei idi efeteio kai prokeitai na ginei efeteio se allo nomo..ayto poy symvainei stin aitoloakarnania einai pagkosmia prototypia..na yparxei proteyoysa kai mia vlaxoypoli na exei to trassos na ta zitaei ola..artemis

Ανώνυμος είπε...

ena zari 8a parete.mono panaitwlikara.blaxoi agriniwres koutoponhroi

Ανώνυμος είπε...

αχ καημενη ελλαδιτσα πως σε καταντησαν μια χουφτα....."αγωνιστες του πολυτεχνειου"

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ARTEMI ΔΙΚΗΓΟΡΕ. ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΦΕΤΕΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ Δ.Σ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΤΙ Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ? ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΦΕΤΕΙΟ. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΥΣΙΚΑ)

Ανώνυμος είπε...

φιλοι μεσολογγίτες σε ένα τρίμηνο ετοιμαστείτε για τα τρίμηνα σας!!! (ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2 ΓΑΡ!!!!)Αλήθεια γιατι δεν σας θέλουν για συμπολίτες οι μακρυνείvτες!!!!

To 2011 δε θα γίνει η δεύτερη απογραφή του 21ου αιώνα. Εκεί θα μετρηθούμε και μεις καιτα κουκιά μας!!!

ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΑ ΟΡΝΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ ΤΩΡΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αρτέμη, τί το παιδεύεις το πράμα; Αφού το μεσολόγγι είναι ήδη τελειωμένο!

Αν γλυτώσει από πνιγμό (λόγω της κλιματικής αλλαγής) σίγουρα θα πάει από τον Καποδίστρια 2, οπότε θα χάσειτην έδρα του νομού.

Είστε τελειωμένες, "πάει, τελείωσε!" που θα έλεγε και ο Τ. Κορόζης ως 'Μπούμστος".


ΙΟΒΟΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙ-ΟΦΙΣ

Ανώνυμος είπε...

γιατι γραφετε ρε γραικυλοι με λατινικα;.

Ανώνυμος είπε...

5.49 eisai vlax..sta xania yparxei idi efeteio kai prokeitai na ginei efeteio se allo nomo..ayto poy symvainei stin aitoloakarnania einai pagkosmia prototypia..na yparxei proteyoysa kai mia vlaxoypoli na exei to trassos na ta zitaei ola..artemis
Άρτεμης σιγά μην ασχοληθώ με σένα,δεν έχετε κανένα γιατρό για την περίπτωση σου στο χωριό σου ή μήπως δεν θέλει να ασχοληθεί κανένας μαζί σου;ούτε Ελληνικά δεν ξέρεις να γράφεις,απο ποιό χωριό είσαι;...kostas...

Ανώνυμος είπε...

Αρτέμη δε μιλάμε για βλαχούπολη αλλά για βλαχοχώρι αφου δεν είστε πάνω απο 9000. Εφετείο στο Αγρίνιο για να εξυπειρετείται όλος ο κόσμος του νομού και οχι οι φαντασιώσεις των ψαρομεσολογγιτωβάχων

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΑΡΤΕΜΗ ΤΥΧΑΙΝΕΙ Η ΒΛΑΧΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ 5ΠΛΑΣΙΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΨΑΡΟΧΩΡΙ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2 ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΕΤΕ ΠΛΕΟΝ.ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΤΕΛ ΝΑ ΕΡΧΕΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΠΙΑ.ΟΛΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Δυτικός σιδηροδρομικός άξονας έστω και με στάση στη Ρίγανη για να εξυπηρετούνται ΟΛΟΙ(Αγρίνιο,Ναύπακτος,Μεσολόγγι,Βόνιτσα,Πρέβεζα και Λευκάδα)Κώστας Παπασπύρου,μόνιμος κάτοικος Αγρινίου και όχι μόνο!!!