Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Συζήτηση για το ενδεχόμενο συνένωσης Δήμου Θεστιέων-Παραβόλας-Παναιτωλικού) στο νέο Καποδίστρια.


Η συζήτηση για το Καποδίστρια έχει ανάψει ήδη για τα καλά. Όπως διαβάζουμε στο ιστολόγιο http://fakman.blogspot.com/ "Στον ξενώνα «Θέστιος» στον οικισμό του Βλοχού του Δήμου Θεστιέων συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι τρείς δήμαρχοι του βόρειου τόξου της Τριχωνίδας (Θεστιέων – Παραβόλας – Παναιτωλικού) Τραπεζιώτης, Καπέρδας και Γιαννοκώστας με αρκετούς δημοτικούς συμβούλους των αντίστοιχων δημοτικών συμβουλίων για να συζητήσουν τις δυνατότητες της εθελούσιας συνένωσης των τριών δήμων στην προοπτική της νέας αρχιτεκτονικής των δήμων που προετοιμάζει η κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεστιέων Γιάννης Παπανίκος, αφού αναφέρθηκε στο σκοπό της συνάντησης πρότεινε για πρόεδρο της συζήτησης τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναιτωλικού Βασίλη Κωσταρέλο, ο οποίος έδωσε το λόγο στους δημάρχους που παρευρίσκονταν, κάνοντας αρχή από τον Δήμαρχο Θεστιέων Δημήτρη Τραπεζιώτη.

Ο ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ

Ο δήμαρχος Θεστιέων αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα για το θέμα και από την ΚΕΔΚΕ και από την ΤΕΔΚ του νομού, και μια εκτενή αναφορά στα δύο τελευταία συνέδρια της ΚΕΔΚΕ που ασχολήθηκαν με το ζήτημα, καθώς και κατέληξε με τις προϋποθέσεις, που αυτά έθεσαν, για την αυτοδιοικητική αναδιοργάνωση της χώρας.
Σημαντικοί παράμετροι της τοποθέτησης του ήταν:
α) Αναφέρθηκε στο "μεγάλο ψέμα", όπως σημείωσε, που προωθούν κάποιοι ότι δήθεν οι «μεγάλοι δήμοι» είναι πρόσταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Είναι ψέμα», είπε «και μάλιστα μεγάλο αφού όπως διαβάζουμε και στο περιοδικό της ΚΕΔΚΕ «Επιθεώρηση Τοπικής Αυτοδιοίκησης» το 95% των δήμων της Γαλλίας είναι με πληθυσμό κάτω από 5.000 κατοίκους, το 75% της Γερμανίας είναι με πληθυσμό κάτω από 5.000. και το 42% του πληθυσμού της ζει σε πόλεις κάτω από 20.000 κατοίκους
β) Τα μεγάλα σχήματα οδηγούν σε ισοπεδωτική αστικοποίηση και ερημοποίηση της υπαίθρου.
γ) Επανέφερε την πρόταση του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ να υπάρξει διαβούλευση ανάμεσα σε όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού, έτσι ώστε η τοπική ΤΕΔΚ να πάει στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ με ολοκληρωμένη πρόταση και για την χωροταξία των δήμων της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο ΚΑΠΕΡΔΑΣ

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Παραβόλας πήρε το λόγο και ζήτησε από τον οικοδεσπότη δήμαρχο αν υπάρχει πρόταση και για την έδρα του Δήμου
Ο κ. Τραπεζιώτης σημείωσε απαντώντας, ότι σε αυτή την φάση καλό θα είναι οι εκπρόσωποι των τριών δήμων να αποφασίσουν αν επιθυμούν την συνένωση τους, έτσι ώστε να αποκτήσουν προοπτική και μέλλον και το θέμα της έδρας ας το "αφήσουμε για αργότερα", είπε.
Ο κ. Καπέρδας αμέσως μετά από αυτή την διευκρίνησε συναίνεσε στις θέσεις που εξέφρασε ο δήμαρχος Θεστιέων, υποστηρίζοντας, ότι "για ζητήματα που αφορούν στην έδρα ή στο όνομα δεν έχω καμία αντίρρηση να επαναλάβω αυτό που είπε ο Δήμαρχος (εννοεί τον Τραπεζιώτη) ότι είναι άνευ σημασίας και ότι σημασία έχει η συνένωση και η «χημεία», μεταξύ μας και εφόσον είναι άνευ σημασίας δεν έχουμε και λόγο να δημιουργούμε προβλήματα. Συμβολισμούς περισσότερο περιέχουν τόσο οι έδρες των νέων δήμων εφόσον καταστεί δυνατή η διαμόρφωση τους σ’ αυτό το λίγο χρόνο, όσο και τα ονόματα".
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δύο «τάσεις» που εκφράστηκαν σε άτυπη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παραβόλας, λέγοντας ότι η μία στήριξε την συνένωση του Δήμου Αγρινίου και η άλλη υποστήριξε την συνένωση με τον σημερινό δήμο Θεστιέων. Η δεύτερη μάλιστα η οποία είναι λίγο πιο δυνατή, σημείωσε, στον Δήμο του, συναινεί στο να ονομαστεί ο νέος Δήμος Θεστιέων και υπογραμμίζει ότι σήμερα στην Παραβόλα υπάρχει ένα σύγχρονο δημαρχείο, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί ανάλογα από τον καινούργιο Δήμο.

Ο ΓΙΑΝΝΟΚΩΣΤΑΣ

Ο δήμαρχος Παναιτωλικού Βασίλης Γιαννοκώστας, σημείωσε ότι το θέμα της έδρας δεν είναι πρόβλημα, «προσωπικά είπε χαρακτηριστικά θεωρώ ότι το ζήτημα της έδρας είναι δίχως καθόλου ουσία».
Στη συνέχεια πρότεινε σε επόμενη συνέλευση να ανοίξει ακόμα περισσότερο αυτή η προσπάθεια και να συμπεριληφθεί στην διαβούλευση και ο Δήμος Παρακαμπυλίων.
«Πρέπει να πείσουμε, είπε, όσους πιστεύουν ότι με την προσάρτηση στο αστικό κέντρο θα υπάρξουν πλεονεκτήματα, να τους παραδειγματίσουμε με το σημερινό σχήμα του αστικού κέντρου. Αν δούμε το αστικό κέντρο της περιοχής που είναι το Αγρίνιο, βλέπουμε τα προβλήματα με την ενδοχώρα του. Ένας περιφερειακός δήμος είναι υπέρ της περιοχής υπέρ της ανάπτυξης, υπέρ της καθημερινότητας των δημοτών μας.
«Όταν ήμασταν στο συμβούλιο περιοχής», είπε στη συνέχεια, «και συζητούσαμε την ανάπτυξη μέσω της «Τριχωνίδας» πήραμε πρωτοβουλίες με τις οποίες στενοχωρήσαμε και δημότες του δήμου Θεστιέων που εντάξαμε σ’ αυτή και το Αγρίνιο γιατί πιστέψαμε τότε στην αστικοποίηση. Και πιστέψαμε ότι μπαίνοντας το Αγρίνιο – ένας μεγάλος δήμος – θα δώσουμε ώθηση στην Τριχωνίδα - εγώ προσωπικά ήμουν και στο διοικητικό συμβούλιο της «Τριχωνίδας» - αισθάνομαι ότι έκανα λάθος και το παραδέχομαι. Επομένως είναι ένας λόγος παραπάνω από την πλευρά μου προσωπικά σ’ αυτή τη φάση θέλω και στηρίζω – χωρίς την έγκριση του Δημοτικού μου Συμβουλίου αφού αυτό ακόμα δεν έχει συνέλθει προς τούτο την πρόταση αυτή, γιατί πιστεύω ότι ο μοναδικός τρόπος να αναπτυχθεί η Τριχωνίδα με την βάση της βιομηχανικής ζώνης, η οποία είναι στο δήμο Θεστιέων σε συνδυασμό με την λίμνη και το βουνό από το Λαμπίρι μέχρι τα Σίδερα μπορούμε να δώσουν ώθηση για να αναπτυχθεί αυτή η περιοχή».

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι κινήθηκαν στα όρια τον εισηγήσεων των τριών δημάρχων και η συνάντηση κατέληξε με την απόφαση να υπάρξει διερεύνηση της προϋπόθεσης να υπάρξει και η συμμετοχή του Δήμου Παρακαμπυλίων και να οργανωθεί μια επόμενη διαβούλευση έτσι ώστε να υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση.

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Στο τέλος της συνάντησης τα πνεύματα οξύνθηκαν μετά από παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Θεστιέων Σπύρου Τσίγκα, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Δήμος Θεστιέων έχει πάρει απόφαση ο δήμος να παραμείνει ως έχει με έδρα την σημερινή του έδρα.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεστιέων των διέψευσε και ο δήμαρχος Δημήτρης Τραπεζιώτης είπε ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να ζητήσει και να έχει τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

50 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οχι συνδεση με το Αγρινιο.Αυτονομοσ δημος Θεστιεων

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ= Δημος ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ + Δήμος ΟΙΝΙΑΔΩΝ


Υπέρ

Βιώσιμος πεδινός δήμος με έκταση 400.000 στρέμματα και 20000 πληθυσμό. Ομοιογένεια πληθυσμού χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις για συννένωση (πλην της απροθυμίας των τοπικών δημάρχων που η εμβέλεια τους εξαντλείται στη γειτονιά τους).

Ο υπερ-δήμος που ταυτίζεται με τα όρια της επαρχίας Μεσολογγίου θα δημιουργήσει αγκυλώσεις και στρεβλώσεις.

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ= Δήμος Μεσολογγίου + Δήμος Χάλκειας

Πληθυσμός 20000 περίπου
Εκταση 400000 στρέμματα περίπου

Για ...διαβουλευτείτε το

Τουαρέγκ

Ανώνυμος είπε...

Είμαι απο την Παραβόλα και ζω μόνιμα στο Αγρίνιο.Στο θέμα της συνένωσης με το δήμο Αγρινίου τάσσομαι κατά γιατί τα χρήματα και οι πόροι για τα έργα αμφιβάλλω αν θα δίνονται αρκετα στους προαναφερθέντες δήμους(Παραβόλας,θεστιέων και Παναιτωλίου).Ετσι θα προτιμούσα έναν δήμο Παραβόλας ή όποιο άλλο όνομα συμφωνήσουν οι τοπικοί άρχοντες στους οποίους θα περιλαμβάνει τους σημερινούς δήμους Παραβόλας,θεστιέων,Παναιτωλίου και ίσως Παρακαμπυλίων.Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα μόνο τους 3 πρώτους λόγω των έργων που πρέπει να γίνουν για να αναπτυχθεί η περιοχη και γενικότερα η ανάπτυξη των υφιστάμενων σε αυτούς μικρότερων άλλων οικισμών και χωριών.Ως έδρα του δήμου χρειάζονται μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις τις οποίες διαθέτει η Παραβόλα και το οποίο έχει κατασκευαστεί και έχουν τελειώσει τα έργα του κτιρίου εδώ και περίπου 11 μήνες.kostas ή αλλιώς με ονοματεπώνυμο Κώστας Παπασπύρου.

Ανώνυμος είπε...

Συνδεση με το Αγρίνιο αντε αρκετά μας έφαγαν διάφοροι παναιτωλιώτες

Ανώνυμος είπε...

Οινιάδες στον Αστακό και οχί Αιτωλικό ή Μεσ/γγι

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ο Καπερδας κανει ο,τι μπορει να γλιτωσει το "καπελωμα" απο το Αγρινιο. Τη μια θελει να παει με το Θερμο, την αλλη με το Καινουργιο... αντε και με τον Προυσσο!

Ανώνυμος είπε...

META TH FOLA TVN AGRINIVTVN MPAINOYN DIAFOROI AGRINIVTEW KAI KANOYN TOYS OINIADIOTES KAI TOYS AITOLIKIOTES ME VASI TA SOKEIA KOLPAKIA.DIMOS MESOLOGGIOY 55.000 KATOIKON ,ISXYROS AITOLIKOS MITROPOLITIKOS DIMOS MESOLOGGIOY..AGRINIOTES PSOFISATE

Ανώνυμος είπε...

Tι δουλειά έχει ο Δήμος Παρακαμπυλίων με τη Παραβόλα;
Αγρίνιο και πάλι Αγρίνιο

Ανώνυμος είπε...

οι δημαρχοι αυτοι φοβουνται μην χασουν τα αξιωματα και γιαυτο κινουνται με αυτον τον τροπο.ειναι κατι ομως που πρεπει να γινει για το καλο της αυτοδιοικησης οσο και αν στεναχωρουνται μερικοι.με την ενωση αυτη και με τον διευρημενο δημο αγρινιου μιλαμε για εναν τεραστιο σε δυναμικη πλεον δημο με περιπου 150.000 κατοικους.

Ανώνυμος είπε...

Αρτέμη κανείς δε θέλει να παέι με το πάμφτωχο τελειωμένο μεσ/γγι.Μητροπολιτικός δήμος θα γίνεται μόνο αν απογραφούν τα ψάρια και τα γιδοπρόβατα σας χα χα.Φυσικά οι Οινιάδες και Αιτωλικό ξέρουν το συμφέρον αρκετά τους βρίσατε και τους εκμεταλευτήκατε.

Ανώνυμος είπε...

Και ο δήμος θεστιέων (αν και εγώ πιστέυω οτι είμαστε οι μόνοι απο τους απο τους ωφελειμένους- Νέα Αβόρανη) δε θα λειτουργήσει με Παραβόλα (αρκετά ηδη με τη γνωστή φαγωμάρα Καινούργιου-Παναιτώλιου)οπότε καλύτερα Αγρίνιο που είναι ευρωστος δήμος και σοβαρός δήμος. Παλιά υπήρχε πρόθεση τόσο απο εμάς επι κοινότητες λέω τωρα και απο όσο θυμάμαι και απο το Παναιτώλιο να ενωθούμε με Αγρίνιο.Ας γίνει τώρα λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ? ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΙΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ.ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΛΥΣΑΞΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.

ΚΑΙ Η ΑΙΩΝΙΑ ΑΠΟΡΙΑ...

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ?

Ανώνυμος είπε...

Για τα ψευτοοιτσια τους και για τις "ψάθινες" καρέκλες τους στα ψευτοδημαρχεία τους γίνονται όλα αυτά. Οι εν λόγω κύριοι έχουν ασπαστεί εντελώς την λαϊκή ρήση "καλλίτερα πρώτος στο χωριό παρά τελευταίος στην πόλη". Οι συγχωριανοί τους όμως τι τους φταίνε;

Ανώνυμος είπε...

Αρτέμη τρελάθηκες τελείως ποιά φόλα των Αγρινιωτών α τώρα ξέχασα το παίζεις παρακαμπύλιος, δημότης του δήμου Θεστιέων κ.λ.π ο Καποδίστριας 2 θα είναι το τέλος του Μεσ/γγιου ως πρωτέυουσα(έστω πρωτευουσα και στα χαρτιά μόνο)Προσπάθησε να βοηθήσεις την περιοχή σου με άλλους τρόπους και όχι κόντρες με το Αγρίνιο.

Ανώνυμος είπε...

οι παρατριχωνιοι δήμοι να αποτελεσουν ένα δήμο μπάς και σωθεί η λίμνη μας.
το Αγρίνιο να εκμεταλευτεί την Λυσιμαχία και το Μεσολόγγι την λιμνοθάλασά του.
ας μην δημιουργούμε υδροκεφαλους δήμους .

Ανώνυμος είπε...

ενιαιος δημος..μακρια απο το Αγρινιο..ξυπνειστε και αντισταθειτε

Ανώνυμος είπε...

Οχι στην απορόφηση του Αιτωλικού-Νεοχωρίου,Κατοχής(εστω και με τους ταλιμπάν τους κατοχιανούς μέσα) απο Μεσολόγγι. Να γίνει μεγάλος δήμος με έδρα Αιτωλικό η Νιχώρι.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ Η ΟΠΟΙΑΔΘΠΟΤΕ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ..ΕΝΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Ο ΑΠΟΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΟΓΡΗ ΚΛΠ

Ανώνυμος είπε...

με κάθε τρόπο ο Μεσολογγίτης Αρτέμης προσπαθει με κάθε τρόπο να δείξει οτι όλη και η Αιτ/νια δε θελει το Αγρίνιο γράφει με χίλια διαφορετικά πρόσωπα και τώρα το παίζει δημότης θεστιέων. Τι κατάντια...........................Εννοείται ελευθερία εκφρασης σε όλους τους δήμους και όπως θέλουν αυτοί να γίνουν και όχι γλίτσες στυλ ψαροχωρίου που παρακαλάει μηπως ποτέ ξεπεράσει τις 10000.

Ανώνυμος είπε...

ενωση με το αγρινιο τωρα

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωη καινουριο και παναιτωλιο τρωγονται,Τη μια βγαινει δημαρχος απο το καινουριο και στο παναιτωλιο δεν γινεται τιποτα, την αλλη βγαινει δημαρχος απο το Παναιτωλιο και γινεται το αντιστροφο (οχι βεβαια σε τετοιο βαθμο). Ως ποτε? Να ενωθει το Καινουριο με την Παραβολα να τρωγονται αυτοι και το Παναιτωλιο να παει στο Αγρινιο.

Ανώνυμος είπε...

siga min grafo gia na doso stigma..xerete ti diapistono ?oti exete megalo provlima aytognosias ekei sto agrinio..kai eno to thema einai i synenosi me to dimo agrinioy kapoioi kanoyn ton nixoriti ki ton aitolikioti gia antiperispasmo..gia na teleionoyme me sokoys kai allous to mesologgi tha vgalei megalo dimo theloun den theloyn kapoia tsirakia..esas sto agrinio den vlepo kala..oxi gia tipote allo alla dioti legate oti sas theloyn ta xoria dipla sas..vre oyst...artemis

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ.
ΟΥΣΤ...

Ανώνυμος είπε...

Αν ενα χωριο/κομώπολη είχε ιστορικούς και ιδιαίτερους πολιτιστικούς θεσμούς με το Αγρίνιο είναι η Παραβόλα φίλε Κώστα Παπασπύρου ετσι δεν είναι.Δε θέλω να θίξω ουτε να μειώσω καμία περιοχή αλλά ετσι είναι.Εσείς πιστ'ευεται οτι υπάρχει περίπτωση ο όμορος δημος να είναι δίκαιος απεναντί μας. Τελική ευθεία να ξέρουμε όλοι οτι οι ενώσεις θα γίνουν όπως θέλει το κράτος γιαυτό μη σπαταλάτε ενέργεια άδικα.Φυσικά ναι στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με εδρα το Αγρίνιο.

Ενας Αναγνώστη σας

Ανώνυμος είπε...

Οι δημότες των πατακαμπυλίων αν και υπάρχει περίπτωση να κρατηθεί ο δικός μας δήμος,θέλουν ένωση με το Αγρίνιο.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ, ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ, ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ; ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥ; ΚΑΛΙΟ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΥΟ ΧΩΡΙΟ..

Ανώνυμος είπε...

agrinio k pali agrinio...na enw8oun me to agrinio oi 3 dhmoi panaitwlikou, 8estiewn parabolas...k egw apo parabola eimai k einai kalitera na enw8ei me to agrinio

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον να συνενωθούν και οι άλλοι 2 δήμοι(θεστιέν,Παναιτωλίου)με το Αγρίνιο και όχι μόνο η Παραβόλα δηλαδή να μην υπάρχει δήμος θεστιέων ο οποίος θα περιλαμβάνει και το Παναιτώλιο αλλά και οι 3 δήμοι να πάνε στο Αγρίνιο.kostas

Ανώνυμος είπε...

o Τραπεζιώτης ρωτησε τι θελουν οι δημότες; Ολο το Παναιτώλιο θελει Αγρίνιο

Ανώνυμος είπε...

Όσοι είστε χωριάτες,ζείτε στο Αγρἰνιοκαι τρώτε σε αυτ΄'ο καιδε θέλετε να συνενωθεί το χωριό σας με το Αγρίνιο να πάτε στα χωράφια σας να χτ΄'ισετε εκεί την καλύβα σας και να μείνετε εκεί. Δε θἐλουμε τέτοιους Ἁγρινιώτες῾ Ουστ από δω .

Ανώνυμος είπε...

Οι Παναιτωλιώτες θέλουν Αγρίνιο,ήδη απότον Καποδίστρια 1,τουλάχιστον η πλειοψηφία αυτών. Αλλά οι Καινουριώτες για να αποτελέσουν έδρα δήμου δημιούργησαν το σημερινό επί δεκαετίας μόρφωμα.
Αβώρανη και Παναιτώλιο στο Αγρίνιο,όπως και Παρακαμπύλιοι.
Καινουριώτες και Παραβολιωτες ας κάνουν ότι θέλουν.
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα των δήμων να δούμε τί τάσεις επικρατούν. Εκεί θα φανούν όλα.
Δςε μπορεί 5-10 άτομα να καθορίζουν τις γνώμες των άλλων.

Ανώνυμος είπε...

Βρε τι κάνουν κάποιοι για την καρέκλα....

Ανώνυμος είπε...

ρε αρτεμη πας καλα αγορι μου;;;;αν με τον καποδιστρια 2 το χωριο σου τελικα γινει μεγαλος δημος που δεν αντιλεγω γιατι μονοι σας δεν ειστε ουτε για ενα γηπεδο να γεμησετε τοτε το αγρινιο με τους δημους που προβλεπεται να εννοθει τι θα ειναι;;;οχι απλα μεγαλος δημος για τα δεδομενα της επαρχιας αλλα για τεραστιο δημο με τεραστια δυναμικη.και φυσικα αν ειναι να αλλαξει ο περιφερειακος χαρτης της χωρας δεν εννοειται να δημιουργηθει περιφερεια νεα και να μην εχει ως κεντρο το διευρημενο πλεον δημο αγρινιου.θα ειναι σκανδαλο αν συμβει κατι διαφορετικο απο αυτο.οσον αφορα καποιους γειτονικους δημους του αγρινιου κανει μπαμ οπως και στο μεσολογγι θα γινει αυτο οτι καποιοι φοβουνται μην χασουν τις καρεκλιτσες τους και γιαυτο λενε οτι λενε...

Ανώνυμος είπε...

οι περιοχες αυτες ειναι ηδη ενωμενες οικιστικα ,οικονομικα ,κοινωνικα ιστορικα και γενικοτερα αποτελουν ενιαιο γεωγραφικο χωρο.(αγρινιο και κομωπολεις τριχωνιδας)

και ενω συνεδριαζουν οι 3 δημαρχοι για τα παραλογα ζητηματα οπως ειναι αυτο της μη συνεργασιας και της απομονωσης ,δεν εχω δει ποτε αυτους τους ηγετες των δημων να συνεδριαζουν και να βγαζουν μια αποφαση για πραγματικα ζητηματα που αφορουν την περιοχη τους οπως πχ η συνδεση της τριχωνιδας και του αγρινιου με την ιονια οδο ή ο δρομος πλατυγιαλι αγρινιο καρπενησι λαμια ,ο δρομος αγρινιο θερμο ναυπακτος κ.α..

ισως γιαυτο δεν εχει γινει τιποτα ολα αυτα τα χρονια για την αιτωλοακαρνανια αφου οι δημαρχοι καταφερνουν να κινητοποιουνται για δικο τους οφελος και οχι για το συμφερον της περιοχης τους.

για την περιοχη της τριχωνιδας δεν ειναι τυχαιο που ολη αυτη η περιοχη ενωνεται με το αγρινιο με ενα γεφυρι που εγινε κατα την γερμανικη κατοχη και που δεν χωρανε ουτε δυο μηχανακια να περασουν την ιδαι στιγμη.για αυτο το ζητημα εχουν συνεδριασει τοσα και τοσα χρονια οι παραγοντες που ευθυνονται για αυτη την καταντια..

Ανώνυμος είπε...

O λαός μίλησεμ, ενωση με το Αγρίνιο.Κύριε Τραπεζιώτη αλλο η φιλοδοξία σας και άλλο η βιωσημότητα των περιοχών μας. Φυσικά φίλε Αγρινιώτη αν είσαι Αγρινιώτης και οχι ο γνωστός προβοκάτορας απο μεσ/γγι που σε λένε αρτέμη στο Αγρίνιο ζούν και δημιουργούν άνθρωποι απο όλη την Ελλάδα και χρίζουν όλοι σεβασμου και δεν υπαρχει Ελληνας που να μην κατάγεται απο χωριό.

Ανώνυμος είπε...

Η καρέκλαμ... η καρέκλαμ παει με το Τραπεζι(...)μ

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ;
ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ;
ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;
ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ;
ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ;
ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΜΝΗΣΗ
Άρθρο 120

Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.



ΕΣΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΤΟ ΤΗΡΗΣΕΙΣ;;;;;;

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΤΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ; ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΣΤΑ ΕΡΓΑ, ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ, ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ, ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ;
ΣΕ ΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.
ΝΑΡΘΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΔΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΑΣΗ
ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΝΟΜΟ
ΚΑΙ Ο ΣΩΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ο Αρτέμης απο το Μεσολόγγι γράφει και καλά τι να ζηλέψουν απο το Αγρίνιο.....Τι λέει ο καμένος πάει τα έπαιξε τελείως με την ομορφιά και δύναμη του Αγρινίου.αν πήγαινε εστω και σε ΕΝΑ καφενείο της Παραβόλας του Καινούργιου του Πανιτωλιου η της Αβόρανης και εβριζε το Αγρίνιο θα τον πέταγαν εξω με τις κλωτσιές,ιδιαίτερα εκεί στο Καινούργιο που είναι και άρρωστοι Παναιτωλικοί. ΑΓΡΙΝΙΟ ΟΛΕ ΠΑΝΕ ΟΛΕ

Ανώνυμος είπε...

Αρτέμη προσπαθείς να δημιουργήσεις κόντρα δήμου Θεστιέων Αγρινίου χα χα εισαι τελείως γραφικός. Να γίνει περιφέρεια με ΕΔΡΑ ΑΓΡΙΝΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

φυσικα και ενωση με το αγρινιο.μονο ετσι θα παρει αξια και κονδυλια η περιοχη μας αλλιως αν μεινουμε οπως ειμαστε θα μας φαει η φτωχεια.οποιος δεν το καταλαβαινει αυτο και κοιταει μονο την καρεκλα και το συμφερον του δεν εχει θεση στο δημο θεστιεων.δεν μπορει στο αγρινιο να τρωμε να πεινουμε,να βγαινουμε ,να μεγαλωνουμε απο μικρα παιδια και να λεμε οτι θελουμε να γινουμε και ενας δημος,ελεος!

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΡΓΥΡΗ.ΜΠΡ!!!!!!!(ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΜΥΡΤΙΑ).

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΑΚΟΥΜΠΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ.

Ανώνυμος είπε...

να δειτε που τελικα ο μοσχολιος και ο σωκος θα βοηθησουν ο δ.θεστιεων να μην ενωθει με το αγρινιο για να αποκλεισουν την περπτωση κι αλλης υποψηφιοτητας στο δημο .......οτι δεν μπορεις να αντιμετωπισεις έχετο απο κοντα.
λυκοφιλιες με δοση ανασφαλειας.

vasilis είπε...

ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ!

vasilis είπε...

ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ!

Ανώνυμος είπε...

δεν ξερω ποιος ειναι δημαρχος αγρινιου, ως πρωτοετης φοιτητης, αλλα θεωρω αδυνατο αυτος να ξαναεκλεγει.
πουθενα δεν εχω ακουσει καλη κουβεντα

Ανώνυμος είπε...

o 12 32 ηταν ο αστειος με την προταση του !
α ρε η μοναξια τι κανει ..
ονειρα μονο με πρωταγωνιστη δεν γινεται,θελεις και κομπαρσους..
μονο οποιος λειτουργησει ομαδικα θα επανεκλεγει,του υπολοιπους θα τους φαει η μαρμαγκα.
και έχω τουλαχιστον 2 τετοιους στο μυαλο μου.
οι σπασμωδικες κινησεις σας εκθετουν.

Ανώνυμος είπε...

οταν ερθει η ωρα των υποψηφιοτητων να μας πει ο καθενας τι εκανε γι τον τοπο του ,για να δουμε τι ψηφισαμε και τι θα ψηφισουμε.