Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτ/νίας: Νέα Περιφέρεια με έδρα την Αιτωλοακαρνανία!


ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ

H Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών της Αιτωλ/νίας, αφού εξέτασε τις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις συνενώσεις δήμων και τις αιρετές Περιφέρειες, μέσα από το πρόγραμμα «Καλλικράτης», αλλά και τα όσα προέκυψαν μέσα από τις εργασίες του τακτικού συνεδρίου της ΤΕΔΚ, έχει να σημειώσει τα εξής:

Η διοικητική μεταρρύθμιση του 1998 με το σχέδιο Καποδίστριας, παρά τις σχετικές αδυναμίες, έχει αποδείξει στην πορεία του χρόνου, πως υπήρξε τομή και αναγκαιότητα και αποτέλεσε ένα θετικό βήμα στην αποκέντρωση, όμως έχει κλείσει τον κύκλο της.

Είναι πλέον καιρός να γίνει το επόμενο και καθοριστικό βήμα, μέσα από ένα νέο σχέδιο που θα προβλέπει την δημιουργία λίγων και ισχυρών δήμων, με αποσαφηνισμένους πόρους και αρμοδιότητες, με ουσιαστική αποκέντρωση υπηρεσιών, δίπλα στον δημότη, ακόμη και του πιο απομακρυσμένου δημοτικού διαμερίσματος.

Οι ανακοινώσεις για τον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, μέχρι στιγμής κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά πέραν των όσων παρουσιάστηκαν για διαβούλευση, επιβάλλεται να ξεκινήσει διάλογος και για τα όρια των νέων Περιφερειών, ώστε να αρθούν οι μεγάλες αδικίες που έγιναν στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, όταν αποφασίστηκε χωρίς να ρωτηθεί κανείς, η δομή των σημερινών Περιφερειών. Η πολύχρονη εμπειρία από την παραμονή της Αιτωλ/νίας στην σημερινή «Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», μας υποχρεώνει εκ των πραγμάτων να συνταχθούμε με όλους τους φορείς του νομού, που επιδιώκουν την απόσπαση από την συγκεκριμένη διοικητική δομή, που ποτέ δεν λειτούργησε σε όφελός της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών της. Αντιθέτως, αποτέλεσε τροχοπέδη σε μια σειρά αναπτυξιακών ζητημάτων, με χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά της αρπαγής της Οικονομικής Σχολής στο Αγρίνιο παλιότερα, ή των αντιδράσεων των Πατρινών φορέων για το Πλατυγιάλι και το Εφετείο, μόλις πρόσφατα.

Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την εξόφθαλμη αυτή περίπτωση, της δημιουργίας δηλ. ενός μορφώματος που στην πράξη απέτυχε και οδήγησε την Αιτωλ/νία αλλά και την ευρύτερη περιοχή στην υστέρηση και την υπανάπτυξη.

Καλούμε όλους τους πολιτικούς, θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του νομού να συνταχθούν στο μέτωπο που αναπτύσσεται αυτήν την περίοδο, ώστε η Αιτωλ/νία να αποσπαστεί επιτέλους από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και να αποτελέσει την έδρα μιας νέας Περιφέρειας με όμορους νομούς, στη λογική μιας ισόρροπης και δίκαιης ανάπτυξης για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και αδικίες.

Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι ιδανική για την αλλαγή αυτή και άπαντες έχουν ιστορικές ευθύνες, απέναντι στην τοπική κοινωνία και το μέλλον του τόπου.

Αγρίνιο, Μπαϊμπά 27 - 30100, τηλ.- fax : 26410-22713 , email: oebeait@otenet.gr

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΩΡΕ! ΑΙΝΤΕ ΞΥΠΝΑΤΕ!ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ? ΠΑΜΕ , ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΕ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ!ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ! ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΜΑΣ!
ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ! ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ! ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΔΕΣ! ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ!ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΒΙ.ΠΕ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ! ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ! ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ!
ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.
ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΤΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ!
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ! ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ!ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΝΤΟΠΙΑ!
ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ, ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑΣ ΣΑΣ!
ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ!ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση προς την Ομοσπονδια Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτ/νίας: Πριν την λειτουργία της γέφυρας μήπως θυμάστε πόσο ήταν το κόμιστρο για την διέλευση με το πλοίο; Με ποιό σκεπτικό ζητάτε να γίνει μείωση στα 6 ευρώ;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΧΓΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΡΑΠΤΗ! ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Ανώνυμος είπε...

To μέτωπο μεγαλώνει. Μπράβο στηυν Ομοσπονδια που ζητα την έδρα Περιφέρειας

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΡΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

6:42 ΤΙ ΑΚΡΙΒΏς ΛΕΣ; ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΛΙΓΟ;

Ανώνυμος είπε...

PAME GI ALLA

Ανώνυμος είπε...

ΗΣΥΧΑΣΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΕΤΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΣΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

γεια σου Ραπτη με τα ωραια σου..Αντε και στο Επιμελητήριο τώρα, αρκετα κάνουν κουμάντο οι δεξιοί

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ...ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ο ΡΑΠΤΗΣ; ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ ήρθε η ώρα να ασχοληθεί σοβαρά με το Επιμελητήριο. Αρκετά με την μπούρδες περί ανεξάρτητων, γενικής αποδοχής κλπ.
Ουτε χρόνος δεν περασε που ο Τσιχριτζης ελεγε τον Καραμανλή μεγάλο ηγετη και ο Μπόκας χειροκρόταγε... Να τελειώνουμε και μετά ντου στην ΕΑΣ Αγρινίου και το Εργατικό Κέντρο

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ 2¨00 ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ. ΑΣΕ ΤΑ ΝΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ. ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΣΑΣ. ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΘΑ ΦΥΓΕΤΑΙ. ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕ.