Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Συνένωση με Άρτα θέλουν στο Μενίδι!


Συνένωση με την Άρτα επιθυμούν οι κάτοικοι του Μενιδίου Αιτωλοακαρνανίας, επαναφέροντας τη βούλησή τους αυτή στην επικαιρότητα με αφορμή τον «Καλλικράτη». Για την προώθηση του στόχου, Επιτροπή Αγώνα από κατοίκους του Μενιδίου ανάρτησε πανό σε δύο σημεία, στο οποίο αναγράφεται: «Διεκδικούμε να ενταχθεί το Μενίδι στην περιοχή Άρτας με το σχέδιο Καλλικράτης».
Ο Γιώργος Μπόβης, εκ της Επιτροπής Αγώνα Μενιδίου δήλωσε αναφορικά με τις θέσεις της Επιτροπής:«Ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας από την άνοιξη του 2008, όταν διαφάνηκε ότι πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης η αλλαγή στη διοικητική δομή της χώρας. Για να πετύχουμε το στόχο μας, ο οποίος παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες, χρειάζεται προετοιμασία και μεθοδικότητα. Η αδράνεια και η ατολμία μας την περίοδο εκείνη, μας φέρνει σε δυσμενή θέση, τη στιγμή που άλλοι δήμοι κατάφεραν να προωθήσουν ευνοϊκές ρυθμίσεις στην χωροταξική πρόταση του ΙΤΑ (Αύγουστος 2008). Δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι. Περίπου, μετά τα μέσα του επόμενου μήνα, θα δοθεί στη δημοσιότητα η χωροταξική πρόταση της κυβέρνησης. Αν θέλουμε να πετύχουμε, δε δικαιούμαστε να περιμένουμε απαθείς τις εξελίξεις, πρέπει να διεκδικήσουμε το αίτημα μας προς όλες τις κατευθύνσεις και αποφασιστικά. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να πείσουμε αν μπορούμε, τους συντάκτες της πρότασης να μας συμπεριλάβουν στην περιοχή Άρτας, γιατί εκτός από συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, αυτό αποτελεί και συμφέρον της χώρας. Η κρίσιμη κατάσταση που διανύουμε στην οικονομία πρέπει να μας δώσει το έναυσμα για πραγματικά σύγχρονη μεταρρύθμιση. Κι όποιος γνωρίζει τη γεωδιαμόρφωση και τα γενικότερα δίκτυα υποδομών στην περιοχή, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί γιατί η διεκδίκησή μας έχει οφέλη για την εθνική οικονομία, τη διοικητική αποτελεσματικότητα και το περιβάλλον. Αν δεν καταφέρουμε τίποτα στην πρώτη φάση, θα αξιολογήσουμε με τι τρόπο μπορούμε να διεκδικήσουμε το στόχο στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης. Η ένταξη του Μενιδίου στην περιοχή Άρτας με τη Διοικητική Μεταρρύθμιση (σχέδιο “Καλλικράτης”) είναι χρόνιο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχή μας. Αν η κυβέρνηση επιθυμεί να κάνει ουσιαστική μεταρρύθμιση κι όχι μπαλώματα, να δημιουργήσει τη σύγχρονη Ελλάδα του 21ου αιώνα, πρέπει να μη δεσμευτεί από τις προσπάθειες κάποιων, που για να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες επιδιώκουν να εγκλωβίσουν τις αλλαγές μόνο στους υπάρχοντες νομούς και περιφέρειες. Πρέπει να δει πραγματικά προς το μέλλον και το πραγματικό συμφέρον της χώρας. Το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ του ψηφίσματος στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ (18-20 Ιαν 2010), δείχνει προοδευτικό πνεύμα, προτείνοντας τη δυνατότητα να συνενωθούν δήμοι που ανήκουν σε διαφορετικούς νομούς και περιφέρειες.

Ομόφωνη απόφαση
Η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μενιδίου (με όλους τους δημοτικούς συμβούλους παρόντες) το Νοέμβριο του 2009, αντικατοπτρίζει τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων για ένταξή μας στην περιοχή Άρτας. Επίσης υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις όλων των τοπικών σωματείων και συλλόγων που απερίφραστα δηλώνουν το ίδιο. Δε μπορεί κανένας να επικαλεστεί ως ιερότερη τη θέση για διατήρηση του σημερινού status quo. Ιερότερη είναι λαϊκή θέληση, ιερότερο είναι το συμφέρον της χώρας. Και δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα με τις τρέχουσες χρηματοδοτήσεις, όπως ... μπορεί να ισχυριστούν κάποιοι. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι αλλαγές αφορούν τις επόμενες 10ετίες του τόπου και δεν αντέχουν να σταθούν στην ίδια ζυγαριά με κάποιες χρηματοδοτήσεις. Θα είναι άδικο να μην πετύχουμε αυτό τον σημαντικό για τον τόπο μας στόχο. Η επιτυχία, στο μεγαλύτερο βαθμό, εξαρτάται από την δική μας απάθεια ή την αποφασιστική διεκδίκηση»."

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ετσι πρεπει να γινει.αν ειναι δυνατον!η περιοχη χρειαζεται συμαντικεσ υποδομες και δεν νωμιζω οτι ο νομαρχης που βρισκεται 130 χιλιομετρα μακρια νοιαζαται τοσο πολυ!αλλωστε αυτο φαινεται και απο την κακοτεχνια του δρομου αμφιλοχιας-μενιδιου,που ειναι απο τους χειρωτερους στην ελλαδα.....

Ανώνυμος είπε...

Δίκαιο το αίτημα των κατοίκων. Λογικό είναι να προτιμούν για πρωτεύουσα του νομού τους την Άρτα που απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι 95 χλμ μακριά. Και ταυτόχρονα με την επιλογή τους αυτή δείχνουν να προτιμούν τα Γιάννενα από την Πάτρα για έδρα της νέας περιφέρειάς τους.

Ανώνυμος είπε...

Η Αιτωλοακαρνανία δεν είναι νομός-μινιατούρα όπως της Άρτας και της Πρέβεζας να έχει μια κωμόπολη για πρωτεύουσα! Όσοι ζουν στα άκρα του νομού, όπως οι Βαλτινοί, οι Ναυπάκτιοι και οι κάτοικοι της ορεινής Τριχωνίδας, ούτε έχουν πάει ούτε πρόκειται να πάνε ποτέ στο Μεσολόγγι, πώς να το πάρουν σοβαρά ως έδρα του νομού; Το Αγρίνιο ως ουσιαστική πρωτεύουσα, σε πληθυσμιακό, πολιτικό, οικονομικό πεδίο πρέπει να πάρει τα ηνία από το Ι.Χ. του Μεσολογγίου πριν αρχίσει η Αιτωλοακαρνανία να φυλλοροεί με τον "Καλλικράτη".

Ανώνυμος είπε...

Το αίτημα του Μενιδίου είναι τόσο δίκαιο, όσο δίκαιο είναι και το αίτημα του Αγρινίου να γίνει και τυπικά η πρωτεύουσα πόλη του νομού, αφού ουσιαστικά είναι.
Δηλαδή είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΟΙΩΘΟΥΝ Η ΕΙΝΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΙΤΩΛΟΙ Η ΑΚΑΡΝΑΝΕΣ, ΩΡΑ ΚΑΛΗ.

ΑΝ ΟΧΙ,ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΕΚΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙΙ Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ!!!

ΟΙ ΜΕΝΙΔΙΩΤΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ, ΟΙ ΒΟΝΙΤΣΙΩΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ, ΟΙ ΝΑΥΠΑΚΤΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΠΟΛΕΙΜΑ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ 1833, ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΙΟΣ: Στην ίδια μοίρα οι ΕΛΛΗΝΕΣ Αρβανίτες και Μικρασιάτες με… τους λαθρομετανάστες από Ασία και Αφρική!!!

Προκλητικός ο «Iός» βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να περάσει στην κοινή γνώμη το αντισυνταγματικό και προκλητικά ανιστόρητο νομοσχέδιο για “ελληνοποίηση” τώρα εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών και αύριο εκατομμυρίων… Έχει μάλιστα το θράσος να προσβάλει εκατομμύρια Έλληνες ταυτίζοντας τους λαθρομετανάστες, που θέλει να κάνει σήμερα «έλληνες» η κυβέρνηση, με την ανοχή του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου, με τους υπερήφανους Έλληνες Αρβανίτες και με τους Έλληνες που ήλθαν καταδιωκόμενοι στην Mητέρα Πατρίδα από τις σκλαβωμένες Πατρίδες του Ελληνισμού!

Ταυτίζει, δηλαδή, τον κάθε τυχοδιώκτη που φέρνουν στην πατρίδα μας οι Τούρκοι παρακρατικοί δουλέμποροι, με τους Έλληνες Αρβανίτες του Πρίγκιπα της Ηπείρου Ιωάννου Καστριώτη Σκεντέρμπεη, καθώς και με τον απροσκύνητο ελληνισμό του Πόντου, της Ιωνίας, της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης και της Ανατολικής Ρωμυλίας. Τους ταυτίζει και ομιλεί για τρίτο κύμα «ελληνοποιήσεως», θεωρώντας σαν πρώτο κύμα τους Έλληνες Αρβανίτες, σαν δεύτερο τους Μικρασιάτες Έλληνες και σαν τρίτο τους λαθρομετανάστες από την Ασία και την Αφρική!

Καθώς φαίνεται υπάρχει κεντρικός εγκέφαλος που κατευθύνει αυτήν την προπαγάνδα… γιατί δεν μπορεί ξαφνικά όλοι σε εφημερίδες όπως η Καθημερινή, Νέα, Ελευθεροτυπία να χρησιμοποιούν τις ίδιες σοφιστείες! Για να πάρετε μια γεύση για τα προκλητικά γραφόμενα του «Ιού» σας παραθέτουμε τα παρακάτω:

«ΙΟΣ: Το σημαντικότερο είναι πως η ελληνική πολιτεία δείχνει πια αποφασισμένη ν’ απαγκιστρωθεί από την ψευδοφυλετική λογική του «Ελληνα εξ αίματος» και ν’ αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο το κυριότερο (αν όχι το μοναδικό) «εθνικό ζήτημα» του καιρού μας: την όσο το δυνατόν πιο ομαλή, ισότιμη και ολοκληρωμένη ένταξη στην ελληνική κοινωνία (και -προοπτικά- το ελληνικό έθνος) εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων…”

«ΙΟΣ – Το τρίτο κύμα: όσο κι αν εξακολουθούν κάποιοι να εθελοτυφλούν, εδώ και δυο περίπου δεκαετίες ζούμε μια ιστορική -και μη αναστρέψιμη- μεταβολή στη σύνθεση του ελλαδικού πληθυσμού… Ουσιαστικά βρισκόμαστε μπροστά στην τρίτη μεγάλη τομή της ιστορίας του ελληνικού κράτους: Η πρώτη τομή ήρθε με την Επανάσταση του 1821 και τη συγκρότηση εθνικού κράτους. Το τελευταίο περιέλαβε ως Ελληνες, με φαντασιακή καταγωγή από τον Περικλή ή τον Επαμεινώνδα, ακόμη και τους απογόνους των αλβανών μεταναστών του ύστερου Μεσαίωνα… Η δεύτερη μεγάλη τομή σημειώθηκε μεταξύ 1912 και 1925…»

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;
ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλά να περάσουν...

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΙΚΟ ΕΧΟΥΝ?ΑΦΟΥ ΔΙΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΤΑ.ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ?
ΕΜΕΙΣ ΑΔΙΚΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΟΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ?Η ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ!
ΟΛΟΙ ΔΙΚΙΟ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

εδω που τα λεμε το μενιδι ποτε δεν ειχε ιδιατερους δεσμους με την αιτ/νια και ειναι λογικο αφου γεωγραφικα ειναι διπλα στην αρτα και οχι προς τα εδω.το θεμα ειναι να μην μπει παλι ο νομος μας στην ιδια περιφερεια με την πατρα.ειναι αδικο για τον νομο μας αλλα και αδικο για την πατρα να μην ειναι σε μια περιφερεια πελοπ/σου οπως πρεπει να ειναι.εκει πρεπει να πεσει ολο το βαρος και μετα να επικρατησει η λογικη για την νεα εδρα της περιφερεια δυτικης στερεας(αιτ/νια,φωκιδα,ευρυτανια,λευκαδα) το αγρινιο που ειναι και στο κεντρο γεωγραφικα αλλα και η ισχυροτερη και μεγαλυτερη πολη απο ολες.

Ανώνυμος είπε...

Οταν ημουν φανταρος ειχα γνωρισει σε ενα καφε ενα παλληκαρι απο μενιδι.Του λεω ελα κοντοχωριανε (μιας και ημουν πολυ μακρια απο τον τοπο και τη γειτονια που μεγαλωσα και αγαπησα),εγω απο Αγρινιο,Παναιτωλικαρα.αρρωστεια.Καιμου απανταει:Ποιος Παναιτωλικος,εγω ειμαι φανατικος Αναγεννηση Αρτας!!!!!
Οσον αφορα αυτους που ζητουν δημοψηφισματα για να κρινουν τις τυχες ανθρωπινων ζωων ε τι να πω,τ αφηνω ασχολιαστο.
Α και μια ερωτηση αυτοι οι περηφανοι ελληνες αρβανιτες (καποιοι απο τους οποιους πολεμησαν στο πλευρο των ελληνων επαναστατων εναντιον τουρκων κατακτητων και ελληνων κεφαλαιοκρατων της εποχης το 21) αλβανοφωνοι δεν ειναι?Οχι οτι αναιρει αυτο το οτι ζουν σε μια συγκεκριμενη γωγραφικη θεση που ακουει στο ονομα ελλαδα και οτι μπορουν να χουν κοινα χαρακτηριστικα με τους αυτοχθονες απλα να λεμε τα πραγματα οπως εχουν Οχι οπως θα θελαμε να ειναι και μετα να σκυλιαζουμε οταν καποιος λεει την αληθεια.....