Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Καλλικράτης: Τι αλλάζει στην τοπική αυτοδιοίκηση:


1) Θεσμοθετούνται 7 Γενικές Διοικήσεις.
Αρμοδιότητες: οι οποίες ασκούνταν μέχρι σήμερα από τις Διοικητικές Περιφέρειες και λόγω της φύσης τους ή για συνταγματικούς λόγους δεν μπορεί να μεταφερθούν στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση και παραμένουν στην κρατική διοίκηση. Μεταξύ αυτών: χωροταξία – πολεοδομία, περιβαλλοντική πολιτική, δασική πολιτική ή μεταναστευτική πολιτική,
2) 13 Περιφέρειες: Αιρετός ο Περιφερειάρχης ο οποίος επιλέγει τους αντιπεριφερειάρχες μεταξύ των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων. Οι αντιπεριφερειάρχες είναι είτε θεματικοί ( δηλαδή ασχολούνται με κάποιο συγκεκριμένο θέμα) είτε τοπικοί ( δηλαδή εκπροσωπούν έναν πρώην νομό). Κάποιος τοπικός αντιπεριφερειάρχης μπορεί να είναι και θεματικός! Δηλαδή π.χ ο καινούργιος Περιφερειάρχης θα ορίσει ουσιαστικά αντιπεριφερειάρχη για την Αιτωλοακαρνανία!
3)Αρμοδιότητες ( ενδεκτικά)
• Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, ιδίως η διαχείριση των περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων, η εκπόνηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού της περιφέρειας και η υλοποίηση των σχετικών με αυτά δράσεων,
• Υποδομών – Μεταφορών – Επικοινωνιών, ιδίως έργα τα οποία έχουν αμιγώς περιφερειακή διάσταση, εκπόνηση μελετών της οδικής κυκλοφορίας υπεραστικού οδικού δικτύου, διαχείριση έργων περιφερειακού επιπέδου, ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λιμάνια περιφερειακής σημασίας κ.ά.
• Χωροταξίας - πολεοδομίας και περιβάλλοντος (διαχείριση στερεών αποβλήτων, εποπτεία των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών περιφερειακής σημασίας κ.ά.),
• Φυσικών πόρων – ενέργειας – βιομηχανίας,
• Εμπορίου, τουρισμού και απασχόλησης,
• Εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού (δια βίου εκπαίδευση, θέματα κατάρτισης και επιμόρφωσης κ.ά.),
• Γεωργίας - κτηνοτροφίας και αλιείας,
• Πολιτικής Προστασίας.
4) Ότι ισχύει με τους Περιφερειάρχες ισχύει και με τους νέους Δημάρχους και αντιδημάρχους. Ο Δήμαρχος ορίζει τοπικούς και θεματικούς Αντιδημάρχους, οι οποίοι μπορεί να είναι και το ίδιο πρόσωπο. Πχ ο Δήμαρχος Αγρινίου ορίζει ποιος θα είναι τοπικός αντιδήμαρχος στο Δήμο Νεάπολης εφόσον αυτός συνενωθεί με το Αγρίνιο. Εννοείται ότι θα έχει να επιλέξει μεταξύ κάποιου εκλεγμένου στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι τοπικοί αντιδήμαρχοι αναλαμβάνουν κυρίως το συντονισμό των τοπικών διοικητικών υπηρεσιών, του τοπικού ΚΑΠΗ, παιδικού σταθμού κλπ., την υποστήριξη και τον συντονισμό των τοπικών συμβουλίων κ.ά. Σημαντικές αποφάσεις θα παίρνει ένα νέο όργανο, η Εκτελεστική Επιτροπή που εκτός από τον Δήμαρχο ως Πρόεδρο, συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου όλοι οι θεματικοί και τοπικοί Αντιδήμαρχοι.
5) Οι νέες Δημοτικές εκλογές θα γίνουν στις 14 Νοεμβρίου. Σε αυτές:
46. Επανέρχεται το σύστημα του 50%+1, το οποίο θα είναι και το ποσοστό που απαιτείται για τον επιτυχόντα συνδυασμό στον πρώτο γύρο μεταξύ όλων των συνδυασμών ή (αν κανένας συνδυασμός δεν συγκεντρώσει αυτό το ποσοστό) στο δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών. Η κατανομή των εδρών μεταξύ των συνδυασμών θα ακολουθήσει το ισχύον σύστημα (3/5 για τον επιτυχόντα και 2/5 για τους επιλαχόντες συνδυασμούς). Οι εκλογικές περιφέρειες θα είναι τα τέως Νομαρχιακά Διαμερίσματα ή μικρότερες περιφέρειες, στις οποίες κατανέμονται οι έδρες ανάλογα με τον πληθυσμό τους. ( Το τελευταίο φέρνει νέα δεδομένα)
Στους νέους δήμους, εκλογικές περιφέρειες είναι οι πρώην Δήμοι και Κοινότητες που συνενώνονται καθώς και τα δημοτικά διαμερίσματα στους δήμους που διαθέτουν, οι δε έδρες κατανέμονται σε αναλογία με τον πληθυσμό της κάθε επιμέρους εκλογικής περιφέρειας. Οι υποψηφιότητες των δημοτικών συμβούλων αντιστοιχούν σε πρώην Δήμο / Κοινότητα ή σε δημοτικό διαμέρισμα μεγάλου δήμου, ενώ οι τοπικοί εκλογείς σταυροδοτούν τους αντίστοιχους τοπικούς υποψήφιους. Με αυτό το σύστημα διασφαλίζεται και η εκπροσώπηση των συνοικιών στις μεγαλουπόλεις.
Καταργείται το 42% και επανέρχεται το σύστημα του 50%+1, το οποίο θα είναι και το ποσοστό που απαιτείται για τον επιτυχόντα συνδυασμό στον πρώτο γύρο μεταξύ όλων των συνδυασμών ή (αν κανένας συνδυασμός δεν συγκεντρώσει αυτό το ποσοστό) στο δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών. Η κατανομή των εδρών μεταξύ των συνδυασμών διατηρείται όπως σήμερα: 3/5 για τον επιτυχόντα και 2/5 για τους επιλαχόντες συνδυασμούς.
-Τα τοπικά συμβούλια εκλέγονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Υποψήφιος μπορεί να είναι κάθε δημότης με αυτοπρόταση. Οι δημοτικοί συνδυασμοί προτείνουν υποχρεωτικά υποψηφίους και για τα τοπικά συμβούλια.
6) Δίνεται έμφαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση στη προσπάθεια να απεμπλακεί γραφειοκρατικά το σύστημα ( Θα γίνει αυτό πραγματικότητα;).Δημοτικό e-ΚΕΠ και κάρτα Δημότη είναι μερικές από τις νέες καινοτομίες.
Επιγραμματικά αυτές είναι οι πρώτες αλλαγές. Σε επόμενη ανάρτηση θα αναλύσουμε διεξοδικά τι νέους συσχετισμούς μπορεί να φέρει αυτό για το τόπο μας και κυρίως ΠΟΙΟ είναι το συμφέρον της περιοχής μας.
Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η Περιφέρεια που θα ενταχθεί.Και αυτή πρέπει να συμπίπτει με τα γεωγραφικά κοινωνικά όρια, όπως λέει το κείμενο της Δημόσιας διαβούλευσης..

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Gia na doume tha kanei perifereia me tous nomous Aitwloakarnanias, lefkadas, fwkidas kai eyrytanias pou apoteloume eniaio gewgrafiko kai polisistiko synollo i tha mas prosartisei pali stin patra pou den exoume kai tosi megali sygenia alla kai thelei kaneis toulaxisto 60 me 70 € gia na ftasei mexri ekei ase pou gia na vrei kaneis na parkarei prepei na exei to Theo mparmpa gia na doume ti tha praxoun oi topikoi arxontes tha einae pali doulikoi;

Ανώνυμος είπε...

ΜΠ*ΡΤΕΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
ΘΑ ΨΗΦΗΖΕΙ ΤΟ 30% ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Καλό φαίνεται το σχέδιο Καλλικράτης αλλά πάλι περιφέρεια δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα τότε για το νομό Αιτωλοακαρνανίας θα ισχύει η εξής ρήση ΄΄άλλαξε ο Μανωλιός κ'έβαλε τα ρούχα του αλλιώς΄΄

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ξαναπώ ότι μπορούμε να μαζέψουμε υπογραφές από όλο το Νομό για απαγκίστρωση από την Πάτρα???
Αν δεν ενδιαφέρονται οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μας μήπως να κάνουμε κάτι εμείς?

Ανώνυμος είπε...

Η Πάτρα είναι η μεγαλύτερη πληγή για το νομό και τυχόν διατήρηση αυτής της διοικητικής μορφής θα μας τελειώσει οριστικά,όπως γίνεται από το 1997.
Αυτή η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υφίσταται για να είναι η Πάτρα και η Τρίπολη ξεχωριστά κέντρα περιφερειών.
Αλλιώς θα υπήρχε μια ενιαία περιφέρεια Πελοποννήσου.
Όλοι οι δήμαρχοι και οι βουλευτές τόσα χρόνια,αλλά και τώρα που ξ΄'ερουν τί θα γίνει ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ.
Εμείς τα ζώα όμως τους ξαναψηφίζουμε.
Άρα ηθελέσθα και παθέσθα κύριοι.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΩΡΑ,με κέντρο την τεράστια σε έκταση και με εγάλο πληθυσμό ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΊΑ και όμορους νομόυς,όπως η Φωκίδα ,η Ευρυτανία και η Λευκάδα που συνδέεται κι εξυπηρετείται άμεσα με το νομό μαςΑυτή είναι και η πιο λογική περφέρεια κύριοι ανύπαρκτοι δήμαρχοι και βουλευτές. Να ξεσηκωθούν ΄όλοι αυτοί,όπως κι εμπορικοί,δικηγορικοί,ιατρικοί σύλλογοι,αγρότες,ΟΛΟΙ.
Να δείξουμε ότι θέλουμε απαγκίστρωση από τον καρκίνο της ΠΑΤΡΑΣ.
Διαδόστε όλοι,απ΄/ο όλα τα Αιτωλοακαρνανικα blog,τυπώστε φυλλάδια και πετάξτε σε όλο το νομό,ΑΑγρίνιο,Μεσολόγγι,Ναύπακτο, Αμφιλοχία,Βόνιτσα,Αιτωλικό,σε όλα τα μεγάλα και μικρά χωριά, σε όλους τους συλλόγους. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει κάτι.
Κι επιτέλους ας κλείσουμε για αρκετό καιρό κανάνα δρόμο, γιατί αλλιώς φωνή βοώντος εν τη ερήμω κύριοι και τετέλεσται.

Ανώνυμος είπε...

αιτωλοακαρνανες ξεσηκωθειτε επιτελους!!!!!
πρεπει να αντιδρασουμε!
να οργανωθουμε!
αιιιιι μωρεεεεεεεε παιδακιμ!

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση Καραμανλή δρομολόγησε, ήδη από το 2007, τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Επειδή η υπεύθυνη στάση έναντι της διοικητικής μεταρρύθμισης σημαίνει προηγούμενη εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών αντηρίδων και υποδομών, ενόψει της οικονομικής κρίσης απλώς μετατέθηκε η μεταρρύθμιση, όταν οι οικονομικές συνθήκες θα επέτρεπαν την αποτελεσματική θεσμοθέτησή της... Σήμερα, η κυβέρνηση Τζεφρευ Παπανδρέου, χωρίς καμία διασφάλιση των προαναφερόμενων οικονομικών και θεσμικών προϋποθέσεων, αναλαμβάνει πρωτοβουλία προώθησης της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Ο Θεός να βάλει το χερι του.

Ανώνυμος είπε...

Στη βράση κολλάει το σίδερο αδέρφια...τώρα πρέπει να διαμαρτυρηθούμε, που ακόμα συζητείται το θέμα!
Υπάρχει διάθεση από εμάς?
Το μπλογκ μπορεί να συμβάλλει?

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΡΕ ΚΛΑΠΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ? ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΕ! ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΣΑΣ! ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΜΕ 5 ΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟ? 2 ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΗΛΑΔΗ! ΡΕ ΤΙ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ? ΠΙΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ! ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ? ΡΕ ΤΙΝ ΤΟΥΤΟΙ?
ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ! ΗΡΘΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΑΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΧΩΡΑ!
ΜΠ*ΡΤΕΛΟ ΤΕΛΕΙΩΣ!
ΟΙ ΑΛΛΟΙ , ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ SITE INDYMEDIA!MEXRI KAI H ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΞΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ SERVER EINAI! MA TOY ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΑ! ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕ? ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ? ΣΙΓΑ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΣ!
ΡΕ ΤΙ ΚΛΑΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΙ?

ΤΖΕΦΡΥ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΟΥΤΕ ΠΑΣΧΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΣ! ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΜΕΝΤΙΟΥΜ!

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΛΑΡΩΣΕ 8¨40 ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ?
ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Το 1998, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να εξευτελίσει τον Καποδίστρια, δίνοντας το όνομά του στο εκτρωματικό σχέδιο συνενώσεων που είχε εκπονηθεί με σκοπό να εξασφαλίσει τη νίκη του κόμματος αυτού στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης. Τώρα, τα μπουμπούκια της κυβέρνησης αποφάσισαν να εξευτελίσουν τον Καλλικράτη, δίνοντας το όνομά του στο δεύτερο σχέδιο κοπτοραπτικής που ετοιμάζουν ώστε, βοηθούσης και της παροχής ιθαγένειας και ψήφου στους λαθρομετανάστες, να εξασφαλιστεί η κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ στη Αυτοδιοίκηση.

Τη συνταγή τη γνωρίζετε: τα όρια των νέων δήμων θα γίνουν βάσει των εκλογικών συσχετισμών στις διάφορες περιοχές, το ίδιο θα γίνει και με τα όρια των νέων Περιφερειών. Για την περίπτωση, τώρα, που κάποιες Περιφέρειες ξεφύγουν από τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ, οι κυβερνώντες φτιάχνουν το θεσμό των 7 Γενικών Διοικήσεων, οι επικεφαλής των οποίων θα διορίζονται από την κυβέρνηση!!!

Ανώνυμος είπε...

Για τους χύνοντες χολή για το Γιωργάκη, είστε εκτός θέματος...για το αν θα βγάλει ο Γιώργος 4ετία κόπτεστε ή αν θα δει άσπρη μέρα ο τόπος που ζούμε?Και ο Γιώργος και ο Αντώνης γραμμένους σας έχουν και θα συνεχίσουν αν δε δείξετε ότι υπάρχετε!Οι διαπιστώσεις με ύφος Τράγκα που κάνετε δεν βοηθούν ούτε το Αγρίνιο ούτε το νομό!Επειδή τα συζητάτε εδώ και στα καφενεία και δεν τους ενοχλείτε ποτέ ούτε αυτούς ούτε τους βουλευτές που βγάζετε, για αυτό και μια ζωή θα βλέπεις την πλάτη της Πάτρας και των Ιωαννίνων!Τίποτα δεν χαρίζεται χωρίς αγώνα...Δεν πειράζει,συνεχίστε να κάνετε τους πολιτικούς αναλυτές εσείς!

Βραχωρίτης είπε...

Αρχικά οι νομάρχες ήταν διορισμένοι. Όταν έγιναν αιρετοί δημιουργήθηκε ως καπέλο ο θεσμός του περιφερειάρχη, ο οποίος ήταν διορισμένος. Τώρα που ο περιφερειάρχης γίνεται αιρετός το καπέλο μετατοπίζεται στο νέο θεσμό των γενικών διοικητών, που φυσικά είναι διορισμένοι. Αυτά περί σεβασμού της ψήφου μας από τους λεβέντες που μας κυβερνούν.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι στο προσκήνιο η Αίγλη Μπαλαμάτση...

Μετά τον προεκλογικό διορισμό της από το παράθυρο στη Βουλή και τον μετεκλογικό διορισμό χωρίς πτυχίο στο ΔΣ του ΕΟΤ, τώρα εμφανίζεται και υπεύθυνη «ομάδας Επικοινωνίας και Νέων Μέσων του Γραφείου του Πρωθυπουργού». Πόσες θέσεις θα πάρει ακόμη το ...Green Girl (μετά τα golden boys της ΝΔ), όταν εκατοντάδες χιλιάδες πτυχιούχοι παραμένουν στην ανεργία;

Από τον Θανάση Λεπίδη

Ανώνυμος είπε...

ο καλλικρατης μας μαρανε!
Παρίσι




Η γαλλική κυβέρνηση απέκλεισε την Τετάρτη κάθε περίπτωση να δοθεί στους μετανάστες δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές, όπως αξιώνει η σοσιαλιστική αντιπολίτευση.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να θεσμοθετήσουμε το δικαίωμα ψήφου των ξένων στις τοπικές εκλογές» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Παιδείας Λικ Σατέλ στον ραδιοσταθμό RFI, διευκρινίζοντας ότι «το δικαίωμα αυτό συνδέεται στενά με την υπηκοότητα».

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΡΟΜΠΕΣ?
ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ!
ΜΕΤΑ ΕΓΩ ΘΑ ΦΤΑΙΩ ΑΝ ΒΡΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΩ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΔΙΚΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ?ΕΜ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ:Η ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

Από κατοίκους για την διαμονή και την συμπεριφορά δεκάδων Βούλγαρων τσιγγάνων.

Απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο την Δευτέρα, στο κέντρο του χωριού, άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης για τους Βούλγαρους, που δουλεύουν στη συλλογή πορτοκαλιών

O ΣΑΡΚΟΖΙ ΕΙΠΕ ΗΔΗ ΟΧΙ! ΕΜΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

Dimopsifisma twra gia ti systasi tis neas perifereias me tous nomous Lefkadas Aitoloakarnanias Evritanias kai fokidas.
Swko min exargirwseis tin karekla

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΑΑΑΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΜΑΣ ΧΥΥΠΑΝΕ ΑΠ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΝΑ ΝΗΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙ.ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΤΑΥΛΑΚΙ ΜΑΝΟΥΛΑΜΜ. ΓΙΟΥΡΓΙΑ-ΓΙΟΥΡΓΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ.