Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

¨Ενα ρεπορτάζ που θα συζητηθεί


Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Συνείδησης, το οποίο περιέχει ένα πολύ καλό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Φώτη Μπερίκου. Το εν λόγω ρεπορτάζ προσπαθεί να αποτυπώσει ποιοι θέλουν και ποιοι όχι να παραμείνουμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος όπως έχει σήμερα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ να ΜΗΝ παραμείνουμε στη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τάσσονται οι Ανδρέας Μακρυπίδης , Γ. Σιορίκης , Π. Μοσχολιός, Π. Τσιχριντζής, Δ. Σταμάτης, Γ. Παπαναστασίου, Π. Παπαδόπουλος, Σπ. Τορουνίδης, Θαν. Παπαθανάσης, Θ. Κουτσουπιάς.
Αντίθετη άποψη έχουν οι κοι Απ. Κοιμήσης, Π. Κουρουμπλής, οι οποίοι ωστόσο προσθέτουν ότι η ενδεχόμενη αλλαγή των περιφερειών πρέπει να εξεταστεί αργότερα και ξεχωριστά από τον Καλλικράτη ενώ η κα Σ. Γιαννακά τονίζει ότι μεγάλα έργα υποδομών έχουν συγκεκριμένη αναπτυξιακή στόχευση και η περιφέρεια Δεν πρέπει να αλλάξει.
Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

Στη «Σ», μη μπορώντας να περιμένουμε περισσότερο για το πότε θα… συγκινηθούν οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι να τοποθετηθούν, αποφασίσαμε να τους υποχρεώσουμε τρόπω τινά, ως εκ του ρόλου μας δυνάμεθα, συνεχίζοντας τη δική μας προσπάθεια για την ανάδειξη του τόσο σημαντικού και καθοριστικού για την πορεία ανάπτυξης του νομού μας θέμα. Οι απόψεις μας έχουν εγκαίρως εκφραστεί και είναι ταυτόσημες με όλων εκείνων που θεωρούν ότι «…απ’ την Πάτρα να φύγουμε κι όπου θέλουν ας μας πάνε»!
Το Επιμελητήριο Αιτ/νίας, όπως αναλυτικά γράψαμε, πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της δημιουργίας νέας Περιφέρειας και ο κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής «ξεσπάθωσε» χθες το πρωί μιλώντας στον Δυτικά FM, όπου και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να φύγουμε.
Αναφανδόν υπέρ της «απόσχισης» απ’ την Αχαΐα και την Περιφέρεια Δ.Ε. είναι και ο βουλευτής Αιτ/νίας Ανδ. Μακρυπίδης, ο οποίος μίλησε στην ίδια εκπομπή, τονίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος θα θέσει το θέμα στην επικείμενη συνάντηση με τον υπ. Εσωτερικών.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Σταμάτης σε δηλώσεις του στη «Σ» θυμίζει ότι και ως νομάρχης παλιότερα είχε θέσει ζήτημα Περιφέρειας, φροντίζοντας μάλιστα να παρουσιάσει με στοιχεία οικονομικά το πόσο η Αχαΐα αδικούσε συστηματικά την Αιτ/νία. Σαφώς υπέρ της δημιουργίας νέας Περιφέρειας ο κ. Σταμάτης, που δεν παραλείπει να σημειώσει ότι ανήκουμε στη Στερεά Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αιτ/νίας κ. Γιώργος Σιορίκης τάσσεται επίσης υπέρ της δημιουργίας νέας Περιφέρειας, απερίφραστα, όπως και ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός.
Ο δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Θανάσης Παπαθανάσης συμπληρώνει ότι όχι μόνο σε νέα Περιφέρεια πρέπει να πάμε,αλλά η Αιτ/νία να είναι έδρα αυτής της Περιφέρειας.
Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς τονίζει κι αυτός την ανάγκη δημιουργίας νέας Περιφέρειας, …με την προϋπόθεση έδρα της να είναι η Αιτ/νία.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτ/νίας κ. Γιώργος Παπαναστασίου τονίζει ότι πρέπει να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση για τη δημιουργία νέας Περιφέρειας και να το παλεύσουμε… μέχρις εσχάτων.
Απ’ τον Συνασπισμό, ο υπεύθυνος για τα θέματα αυτοδιοίκησης κ. Πάνος Παπαδόπουλος τάσσεται επίσης υπέρ της δημιουργίας νέας Περιφέρειας, όπως κάνει και ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρος Τορουνίδης, ο οποίος σημειώνει ότι είναι αδιανόητο να έχουμε αλλαγές ορίων σε άλλες περιοχές και να μην γίνει το ίδιο με την περίπτωση της Δυτικής Ελλάδος.
Ο βουλευτής Αιτ/νίας του ΚΚΕ κ. Νίκος Μωραΐτης δεν απαντά ούτε θετικά ούτε αρνητικά στο ερώτημά μας, σημειώνοντας ότι το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά το τι έρχεται να υπηρετήσει η διοικητική μεταρρύθμιση και πώς είναι εσφαλμένη η αντίληψη του να φύγουμε από ένα σχήμα που μας αδικεί με στόχο να δημιουργήσουμε ένα καινούριο όπου εμείς θα αδικούμε τους άλλους.
Ο πρώην υφυπουργός κ. Μάριος Σαλμάς απέφυγε το ερώτημά μας, τονίζοντας όμως ότι θα τοποθετηθεί όταν η κυβέρνηση παρουσιάσει τα σχέδιά της.
Ανάλογη ήταν και η απάντηση του δημάρχου Μεσολογγίου κ. Γιάννη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν ανοίγει το θέμα δεν έχει νόημα η συζήτηση, υπενθυμίζοντάς μας ότι ο ίδιος πάντα τοποθετείται ξεκάθαρα, αφού όμως έχει πρώτα συζητήσει με τη δημοτική του ομάδα και το Δημ. Συμβούλιο.
Ο Βουλευτής Αιτ/νίας κ. Κώστας Καραγκούνης σημειώνει ότι αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί με ένα «ναι» ή με ένα «όχι», αλλά με συλλογική απόφαση κατόπιν ωρίμου σκέψεως και ανάλυσης όλων των παραμέτρων.
Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, είναι να δούμε τι συμφέρει περισσότερο το νομό μας και τι θα σημαίνει να παραμείνει στη Δυτ. Ελάδα ή αν πάει στη Στερεά, στα Επτάνησα ή όπου αλλού.
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Θάνος Μωραΐτης, ως μέλος της κυβέρνησης αδυνατεί να τοποθετηθεί δημόσια. Αυτή ήταν η απάντηση που μας έδωσε επί του τύπου συνεργάτης του, στον οποίο μας παρέπεμψε το γραφείο του στο υπουργείο. Αν και επιμέναμε να μιλήσουμε με τον ίδιο, εξηγώντας στη γραμματέα το θέμα, αυτό δεν στάθηκε δυνατό, καθ’ ότι ο κ. Μωραΐτης ήταν σε σύσκεψη.
Ο βουλευτής Αιτ/νίας του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη (Δυτικά FM) σημείωσε ότι ναι μεν είναι ένα θέμα η θέση της Αιτ/νίας και η συμμετοχή της στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος, λόγω του ΕΣΠΑ όμως, της κατανομής του και του χρόνου που ήδη έχει χαθεί, δεν μπορεί να αλλάξουν τα όρια των Περιφερειών. Τουλάχιστον όχι τώρα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η άποψη του προέδρου της ΤΕΔΚ κ. Αποστόλη Κοιμήση, ο οποίος σημειώνει επιπρόσθετα ότι το θέμα των Περιφερειών πρέπει να αποτελέσει το αντικείμενο του Καλλικράτη Νο 2. Να εξεταστεί δηλαδή σε επόμενη φάση, στο πλαίσιο ξεχωριστής μεταρρύθμισης.
Η βουλευτής Αιτ/νίας του ΠΑΣΟΚ κα Σοφία Γιαννακά έχει την άποψη ότι πρέπει να παραμείνουμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Άποψη που, όπως τονίζει η ίδια, θα δώσει μάχες για να την υπερασπιστεί και την τεκμηριώνει λέγοντας ότι η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, η ΠΑΘΕ, η Ιόνια Οδός, η Εγνατία… είναι στοιχεία που δεν δικαιούμαστε να παραβλέψουμε. Υπήρξαν αγώνες για τα έργα αυτά, τα οποία και είχαν συγκεκριμένη αναπτυξιακή στόχευση.
Αν πάμε σε μια άλλη Περιφέρεια, λ.χ. Στερεάς, θα χάσουμε δεκαετίες για να φτάσουμε, από άποψης υποδομών, εδώ που είμαστε σήμερα με την Περιφέρεια Δ.Ε. Ούτε ένας δρόμος δεν μας ενώνει…
Ο νομάρχης Αιτ/νίας κ. Θύμιος Σώκος χθες απουσίαζε στην Κεφαλλονιά όπου και συμμετείχε σε συνέδριο, στερώντας μας τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί του."



22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

paidia, plaka-plaka, alla enas tropos gia na paei mprosta autos o topos einai arxika na xoristei to Mesolonghi apo to Agrinio!

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΑ 4/5 ΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ Η ΟΙΚΕΙΑ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Ή ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΔΡΕΥΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ. ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΄΄ΚΟΒΟΝΤΑΙ΄΄ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

ΕΤΣΙ ΄΄ΚΡΑΒΑΡΙΤΕΣ΄΄, ΤΡΙΧΩΝΙΟΙ, ΒΑΛΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΛΕΥΚΑΔΙΩΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

ΟΙ ΔΕ ΛΕΥΚΑΔΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΔΡΕΥΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ(ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Π.Χ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΩ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΦΟΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ, ΟΙ ΖΑΚΥΝΘΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΕΣ ΕΝΑΛΛΑΞ, ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΦΟΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!!).

ΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΜΩΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ 250.000 ΕΝΩ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 25.0000 ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 23.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΚ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΤΑ 4/5 ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΜΩΝ!!!!!!!!!!!

ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ.

Π.Χ. Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ Ή ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑ Ή ΤΟ ΜΕΝΙΔΙ !!!!.

ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΦΟΡΕΙΩΝ;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΦΟΡΕΙΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

na fygoume apo tin perifereia dytikis ellados alla panepistimio DYTIKHS ELLADOS theloume.....
ti na poume tora re paidia eleos!!!
oti DEN KSEROUME TI THELOUME MIPOS????????????

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΔΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΠΑΤΡΑ Η ΗΠΕΙΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Εντοπιότητα είναι ο νομός Αιτ/νιας και όχι η πόλη. Εγώ επειδή είμαι στο ξηρόμερο γραμμένη, είμαι δημότης εκεί, δουλεύω στο μεσολόγγι με το κριτήριο της εντοπιότητας γιατι το ξηρόμερο ανήκει στο νομό αιτ/νιας. Δεν φαίνεται καθόλου οτι μένω αγρίνιο παρόλο που γεννήθηκα στο αγρίνιο.

agrinionews είπε...

Σχόλια συκοφαντικά και με προσωπικούς χαρακτηρισμούς ΔΕΝ αναρτώνται.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ Ο ¨ΘΕΣΤΕΩΝ¨ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ.ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΦΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ.ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΩΡΙΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΝΕ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΜΙΑΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΝΩΣΗ.ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ.ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΕΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΕΝΩ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΑΠΟΨΗ ΥΠΕΡ ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ο Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΑΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΠΑΝΤΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΙΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε μας φίλε Δημήτρη Τζάκα σε ευχαριστούμε που μας ενημερώνεις για το Καλλικράτη αλλά τελικά αν συνενωθούν οι νομοί Λακωνίας,Κορινθίας,Μεσσηνίας και Αργολίδας τότε ο νομός Αρκαδίας και η Τρίπολη που θα πάει;Με την Πάτρα;Δηλαδή εκτός απο τον νομό Αιτωλοακαρνανίας(Αγρίνιο) θα αδικήσουν και τον νομό Αρκαδίας(Τρίπολη);Σε παρακαλώ απάντησέ μου.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ?ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ.ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ.ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΟΣΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ.ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΘΕΤΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑ?ΟΠΩΣ Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΘΕΩΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΔΑΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΗΣΕ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ.ΣΕ ΡΩΤΩ ΕΥΘΕΩΣ.ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ.ΤΟ ΕΙΔΕΣ.ΣΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΙΑΙΑΟ ΚΕΝΤΡΟ.ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΗΣΕ Η ΤΡΙΧΟΤΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ?ΑΛΛΟΥ Η ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ Η ΗΛΕΙΑ.ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΕΝΤΕ ΝΟΜΟΙ.ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΤΩ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.ΑΝ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΗ.ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΜΕΝΗ.ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΟΥΣΙΑ ΝΗΣΙ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟ ΑΝ Η ΕΔΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ Η ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ.ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ.ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΣΕΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

Πες τα ρε Μωραϊτη (όχι ο Θάνος, ο Νικόλας)!

Ανώνυμος είπε...

Agrinionews, den nomizw oti to sxolio mou itan sykofantiko gia kanenan kai den to anartises.
To mono pou ekana itan kritiki stin apopsi merikwn vouleftwn pou einai yper tis paramonis tis Aitoloakarnanias stin perifereia D. Elladas kai malista me tekmiriwsi xwris na vrizw kanenan twra an eseis thewreite oti den mporoume na kanoume kritiki stin apopsi twn vouleftwn tou Nomou pou theloun na mas pane san provata epi sfagi stin Patra,malon atopo einai kai peran aftou oi Vouleftes prepei na rwtisoun aftous pou ekprosopoun ti theloun kai oxi me epifaniaka epixeirimata na prospathoun na stirixoun mia apopsi. Nomizw oti poly kakws den dimosiftike to sxolio mou.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΗ 9.37, ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΠΟΤ, Η ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΦΟΡΕΙΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ!!!!

ΓΙΑΥΤΟ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΠΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ!!!!!!

[ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΣ ΚΟΙΤΑ ΤΟ CULTURE.GR , ANAKOINΩΣΕΙΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ].

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΗ 9.37, ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΠΟΤ, Η ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΦΟΡΕΙΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ!!!!

ΓΙΑΥΤΟ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΠΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ!!!!!!

[ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΣ ΚΟΙΤΑ ΤΟ CULTURE.GR , ANAKOINΩΣΕΙΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ].

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Δημήτρη Τζάκα εμένα η άποψή μου για το πως θα πρέπει να χωριστούν οι περιφέρειες είναι η εξής:Περιφέρεια Δυτικής Πελοποννήσου με έδρα την Πάτρα η οποία θα περιλαμβάνει τους νομούς Αχαίας,Ηλείας και Μεσσηνίας,Περιφέρεια Ανατολικής Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη η οποία θα περιλαμβάνει τους νομούς Αρκαδίας,Λακωνίας,Αργολίδας και Κορινθίας,Περιφέρεια Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο η οποία θα περιλαμβάνει τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας,Ευρυτανίας,Φωκίδας και Λευκάδας και Περιφέρεια Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία η οποία θα περιλαμβάνει τους νομούς Φθιώτιδας,Εύβοιας και Βοιωτίας ή ξεχωριστή περιφέρεια για την Εύβοια.Κώστας Παπασπύρου από Αγρίνιο.

Ανώνυμος είπε...

Το πιο δυναμικο αστικό κέντρο της Ελλάδας με 3000!!!!!!!!!!! νεόυς κατοίκους κάθε χρόνο!!!!!!!! Εδρα του τίποτα!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.ΠΡΩΤΟΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΡΑ ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ?ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΧΩΡΙΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΕΘΕΣΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.ΑΡΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.Η ΗΛΕΙΑ ΖΗΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΦΥΡΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.Η ΑΧΑΙΑ Η ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΩ ΑΟΡΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.Α ΞΕΧΑΣΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ Η Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΝΙΑΙΑ Η ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΕΝΑΙ.ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΥΤΕ Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ.ΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.ΚΟΙΤΑΩ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ.ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ.ΟΧΙ.ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΩ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΑΙ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΩΤΟΝ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΡΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΑΝ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ.ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΩΝΕΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΟΜΩΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς όσοι ασχολούνται με τα πολιτικά δρώμενα στον τόπο μας όφειλαν να έχουν τεκμηριωμένη άποψη είτε είναι μέλη της κυβέρνησης είτε αντιπολιτευόμενοι. Εάν δεν γνωρίζουν το θέμα λόγω επιστημονικής ανεπάρκειας οφείλουν να ενημερωθούν απο του συμβούλους τους οποίους έχουν και να εκφράσουν άποψη. Εάν δεν θέλουν να πουν την άποψή τους για να μην δημιουργηθούν αντιδράσεις δεν το αποδέχομαι. Ο ρόλος τους είναι να συμβάλλουν στις σωστές επιλογές της πολιτείας. Μπράβο σε όλους όσους είπαν δημόσια χωρίς φόβο την άποψή τους. Τέτοιους πολιτικούς έχει ανάγκη ο τόπος.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο Δημήτρη αλλά η πρότασή μου δεν πιστεύω ότι δεν ήταν καλή απλά επειδή ζω στην Αιτωλοακαρνανία-σχετικά με το πως μοιράστηκαν τα λεφτά στους δήμους και τα έργα που έγιναν ο δήμος Πατρέων και ο Κ.Ανδρέας Φούρας σε σχέση με όλη την Αιτωλοακαρνανία είναι κάπως περίεργο πως μοιράστηκαν οι πόροι.Εύχομαι ο νομός Λακωνίας(Σπάρτη) απ'όπου και κατάγεσαι να μην έχει ως έδρα την Πάτρα και να έχει την Τρίπολη για πιο δίκαιη κατανομή πόρων.Λες τελικά να ανήκουμε στην ίδια περιφέρεια ενώ η απόστασή μας(Αγρίνιο-Σπάρτη,Σπάρτη-Αγρίνιο)με την Ολύμπια Οδό ή Ανατολική οδό Πελλοπονήσου θα είναι στο εγγύς μέλλον 4,5 ώρες ή 280-330 χιλιόμετρα πάντα με προοπτική έδρας τουλάχιστον την Τρίπολη όχι την Πάτρα;

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΣΩΚΟ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ.
ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ.