Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Η Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας για τη γέφυρα Ρϊου-Αντιρρίου

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας σε συνεδρίασή του στις 21/01/2010 συζήτησε το πρόβλημα των διοδίων της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου και ομόφωνα κατέληξε στα εξής:

Υποτίθεται ότι η γέφυρα κατασκευάστηκε για να ενώνει και να διευκολύνει τις μετακινήσεις πολιτών καθώς και την διακίνηση εμπορευμάτων. Ωστόσο με τις τιμές που επικρατούν οι μετακινήσεις τείνουν να γίνουν απαγορευτικές. Η Γέφυρα αντί να ενώνει υψώνει οικονομικό φράγμα ανάμεσα στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα. Πόσοι από μας δεν σκεφτόμαστε τα 23.60 € που πρέπει να δώσουμε κάθε φορά για μια απλή διέλευση και την επιστροφή. Την ίδια στιγμή υπάρχουν συμπολίτες που μετακινούνται καθημερινά από τη μια άκρη στην άλλη για την εργασία τους και είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν 260 € το μήνα (1/3 του βασικού μισθού) για να πάνε στη δουλειά τους.

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω θεωρούμε ότι οι τιμές της γέφυρας μπορούν και πρέπει να μειωθούν. Μπορούν, μόνο που η γέφυρα Α.Ε. στην περίπτωση αυτή δεν θα αποκομίζει έσοδα 51,2 εκ ευρώ που είχε για το 2009. Πρέπει, γιατί δεν αντέχουμε άλλο σε περίοδο οικονομικής κρίσης να πληρώνουμε όλο και περισσότερο για όλα τα αγαθά.

Ζητάμε την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. Το Ελληνικό Δημόσιο όπου χρειάζεται να επαναδιαπραγματευθεί την σύμβαση που έχει υπογράψει και έχει χαρακτηριστεί λεόντεια εις βάρος του Δημοσίου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

· Να μειωθεί η τιμή της απλής διέλευσης από τα 11.80 €, στα 6 €

· Να αυξηθεί ο χρόνος για την διέλευση με επιστροφή από 2 ώρες σε 6 με κάρτα των 10 €

· Για τους εργαζόμενους που διαμένουν στη μια μεριά και εργάζονται στην άλλη το κόστος να πέσει από τα 260 €, στα 50 €

· Να μειωθούν κατά 50% οι τιμές για τις διελεύσεις φορτηγών και λεωφορείων και να υπάρξει μέριμνα ώστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να εξυπηρετούν καλύτερα τους μετακινούμενους από τη Γέφυρα πολίτες.

Τα αιτήματά μας θα κατατεθούν στη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. σε συνάντηση του δ.σ. με εκπροσώπους της και θα προωθήσουμε το συντονισμό της δράσης μας με άλλα σωματεία της περιοχής μας (Εργατικά Κέντρα, συλλόγους δασκάλων κ.α. ) καθώς και με τους Δήμους της περιοχής.

Να ξεκινήσουμε καμπάνια ενημέρωσης και διεκδίκησης με σύνθημα:

«Για μια Γέφυρα που ενώνει»


το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nai siga min to miosoun... Apo pou tha perasoume diladi, apo ton epanw dromo i tha pame me to Treno? Na doume se liga xronia pou tha oloklirothoun kai oi autokinitodromoi kai tha prepei na plironoume trela diodia sto sinolo, tote tha psaxnoume gia treno ala tote tha einai arga...

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΡΟΛΟΙ GUCCI ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΑ ΙΔΙΟ ?
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3\4 ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΧΩΡΟΥΣΑΜΕ..ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ...ΚΤΛ.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΞΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ (ΑΡΚΕΤΑ) ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ...
ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΕ 3 ΛΕΠΤΑ ?
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ 6 -7 ΕΥΡΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΩΡΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ?
ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ Ή ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥΣ ,ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση προς την Ομοσπονδια Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτ/νίας: Πριν την λειτουργία της γέφυρας μήπως θυμάστε πόσο ήταν το κόμιστρο για την διέλευση με το πλοίο; Με ποιό σκεπτικό ζητάτε να γίνει μείωση στα 6 ευρώ;

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση προς την Ά ΕΛΜΕ Αιτ/νίας: Πριν την λειτουργία της γέφυρας μήπως θυμάστε πόσο ήταν το κόμιστρο για την διέλευση με το πλοίο; Με ποιό σκεπτικό ζητάτε να γίνει μείωση στα 6 ευρώ;

Ανώνυμος είπε...

i gefira einai pantelws axristi, tzampa lefta, mono tous PELOPONISIOUS VOLEUEI,

me ta misa lefta tha mporousan na kanoun teleiotato dromo, karfi pros athinon-lamias
alla pou mualo,