Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Προχωρά η ίδρυση του Εφετείου σύμφωνα με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης


O υφυπουργός Δικαιοσύνης, Απόστολος Κατσιφάρας δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Αγρίνιο σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ότι θα ιδρυθούν τα 4 νέα εφετεία όπως είχε γνωμοδοτήσει ο Άρειος Πάγος σε παλαιότερη απόφαση του. Αυτό σημαίνει -σύμφωνα με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης- ότι θα ιδρυθεί Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος με το Ποινικό να έχει έδρα το Αγρίνιο και το Διοικητικό να έχει έδρα το Μεσολόγγι.
Με την πρόθεση αυτή της κυβέρνησης συντάχτηκαν με δηλώσεις τους οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Όλα αυτά αποτελούν μια θετική εξέλιξη για τη περιοχή μας που μακάρι να υλοποιηθεί και να μην μείνει και αυτή στα χαρτιά.

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ.ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΤΕ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Αντε για να δούμε... καιρός είναι πια!

Ανώνυμος είπε...

το εφετειο θα αποτελεσει παλι το μηλο της εριδος.και αυτη την φορα τα βλεπω τα πραγματα πολυ χειροτερα

Ανώνυμος είπε...

μακρυπιδη κουρουμπλη ειστε απαραδεκτοι.

Ανώνυμος είπε...

allo pali kai touto allou to piniko allou i diikisi ola sto agrinio re tipota stous psaromialous eleos pia pada prepei na blekodai. parte to xabari re koumado kai fisiki protevousa tou nomou einai mia to AGRINIO

Ανώνυμος είπε...

τουμπεκα απο δω και περα ψαροκεφαλι

Ανώνυμος είπε...

αντε μπραβο επιτελους και μια ξεκαθαρη κουβεντα.αλοιμονο αν εκανε τα χατηρια του μεσολογγιου η νεα κυβερνηση.αρκετα μας καθυστερησαν κιολλας οι υπερανω κατα τ΄αλλα γειτονες.καιρος να παρουν το μαθημα τους και τις απαντησεις που πρεπει και να σταματησει αυτη η καταφορη αδικια εις βαρος του αγρινιου τοσα χρονια.ειναι ξεκαθαρο πλεον πως η κλαψα και οι απειλες των γειτονων δεν περνανε σε μια κοινωνια που σεβεται πρωτα πολλα τους πολιτες της και την εξυπηρετηση τους και δεν στεκεται σε ταμπελες και απειλες ορισμενων.σειρα εχει οπως ειπε η κα διαμαντοπουλου το νεο πανεπιστημιο,το νοσοκομειο και το νεο μουσειο.

Ανώνυμος είπε...

pali tha exoyme kontres..katakaimeni ait/nia

Ανώνυμος είπε...

Με δηλώσεις τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Μακρυπίδης και Παναγιώτης Κουρουμπλής κάλεσαν όλους τους συναδέλφους τους στην Αιτωλοακαρνανία να στηρίξουν την κυβερνητική πρωτοβουλία για ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο, καθώς όπως υποστήριξαν υπάρχει η βούληση για την επίλυση ενός χρόνιου ζητήματος της Αιτωλοακαρνανίας. AYTOI EINAI BOYLEYTES TOY NOMOY KAI KALA..TIN NAYPAKTO KAI TO MESOLOGGI TOYS EXOYN GRAMMENOYS

Ανώνυμος είπε...

Ποιά είναι πρωτεύουσα του νομού Σώκο?Πάλι έκανες το ψόφιο κοριό.Θες να πας για περιφερειάρχης και σου χρειάζονται οι ψήφοι της περιοχής του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το πολιτικο κοστος για την καθε μια κυβερνηση που ανεβαινει!
τι φοβουνται? τους 5 χιλιαδες ψηφους του μεσογγολιου η' τους 50 και βαλε του αγρινιου?το δευτερο θα πρεπει να φοβουνται

Ανώνυμος είπε...

10.38 EKFRAZEIS KATHARA TIN ILITHIA NOOTROPIA TIS POLIS SOY KAI TIS ANTISTOIXES TON VOYLEYTON.KAI ESY SAN XANOS MPAINEIS S AYTI TIN DIADIKASIA..TO OTI YPOKEISAI ME TIN IDIA DIADIKASIA YPONOMEYSI VRE VLAKOMOYTRO DEN TO VLEPEIS..TOYS PSIFOYS METRANE KAI PANE OLA SE MEGALYTERES POLEIS..KAI ESY KATHESAI KAI KAYXIESAI KAI TO PAIZEIS MAGAS EPEIDI EISAI MEGALYTEROS APO TO MESOLOGGI...KATANTIA

Ανώνυμος είπε...

Ποιά πρωτεύουσα νομού βρε 9:17;
Δεν τα έμαθες; Καταργούνται οι νομοί και οι πρωτεύουσές τους μαζί!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ιδρυθεί μέχρι Πάσχα μετά ξεχάστε το.
Θα αρχισουν να κρύβονται. Όταν μια κυβέρνηση έχει φρέσκια εντολή,τότε μόνο μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα. Αν κάνει από τώρα πίσω,αφήστε τα.
Το ίδιο ισχύει και για το Πανεπιστήμιο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ Ο... ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ? ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ! ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ. ΟΛΑ ΣΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Ή ΠΟΥΘΕΝΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Βελίνα Βλάχου είπε...

Οι εκάστοτε υπηρεσίες γίνονται για να εξυπηρετούν τον πολίτη, ΣΩΣΤΑ; Από την στιγμή που πληθυσμιακά οι περισσότεροι πολίτες ανήκουν στον Αγρίνιο ποιος είναι πιο σημαντικός λόγος ώστε να είναι το Εφετείο στο Μεσολόγγι; Απλή και άχρωμη απορία μόλις στα 21 μου.

ΥΓ: Βλέπω τόσα σχόλια αντιφατικά με ακριβώς την ίδια υπογραφή... Τελικά αυτός/η ο/η "Ανώνυμος" πρέπει να είναι διχασμένη προσωπικότητα!!

Ανώνυμος είπε...

η απονομη της δικαιοσυνης στις περιοχες του πρωτοδικ μεσολογγιου και αγρινιου ειτε καθυστερει ειτε δεν αποδιδεται αφου η υπαγωγη στο εφετειο της πατρας κρατα σε ομηρεια δικαστικη χιλιαδες υποθεσεις...

η γνωμοδοτηση του αρειου παγου ειναι σωστη και επιτελους πρεπει να υλοποιηθει απο την νεα κυβερνηση.

οσοι καλοθελητες αναγαγουν την υδριση εφετειου στο νομο (αγρινιο και μεσολογγι) ,δηλαδη ενος θεματος του υπουργειου δικαιοσυνης ,σε κοντρα πολεων με προεκτασεις στην αρχαια ελλαδα και το 1821 ειναι αναχρονιστες και δουλευουν πονηρα στο να μην γινει τιποτα και πουθενα.
ας μην καταδικαστει ο νομος με αλλα 10 χρονια καθυστερηση.

να ιδρυθει το εφετειο για να εξυπερετουνται οι πολιτες και οχι τα μικροσυμφεροντα..

Ανώνυμος είπε...

Με θλίψη παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό τα τεκταινόμενα στο νομό μας όπως εκδηλώνονται με ακραίες τοπικιστικές κορώνες μερίδας δημοσιογράφων του Αγρινίου, επαναλαμβανόμενες, διχαστικές, δηλώσεις βουλευτών και απαράδεκτες κρίσεις και επικρίσεις παραγόντων του Αγρινίου σχετικά με την αναστολή ίδρυσης Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος με έδρα την πόλη του Αγρινίου.
Κοινός παρανομαστής των ανωτέρω ενεργειών αποτελεί ένα ακατανόητο τοπικιστικό μένος μεταλλασσόμενο σε Υπεραγρινιώτικη αντίληψη η οποία διοχετεύεται σε μια συντονισμένη κίνηση δαιμονοποίησης κάθε υγιούς, δίκαιης και αυτονόητης αντίδρασης της περιφέρειάς μας, έναντι του συντελούμενου και ποινικά κολάσιμου εγκλήματος Ίδρυσης Εφετείου στο Νομό μας στο Αγρίνιο και όχι στην Ιστορική πρωτεύουσα το Μεσολόγγι.
Συγκεκριμένα, εντύπωση προκαλεί η στάση του Βουλευτή Αιτ/νιας κ. Σταμάτη ο οποίος αναδιπλούμενος μετά από την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου και μιλώντας για Ιστορία, Ιερή Πόλη και άλλα τινά κατόπιν υποκριτικά έσπευσε στην Νομαρχιακή Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Αιτ/νιας να θέσει πάλι θέμα Εφετείου Αγρινίου προκαλώντας επιπλέον ερωτηματικά για το αν λειτουργεί ως βουλευτής του Νομού συνολικά η ως όψιμος παράγων του Αγρινίου.
Ο έτερος βουλευτής του Νομού ο κ. Μωραίτης αν και μέχρι πρότινος δεν είχε πάρει σαφή θέση για την έδρα του Εφετείου έσπευσε με αξιοζήλευτη σπουδή να καταθέσει ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης ζητώντας την άμεση ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο.
Στις ανωτέρω άστοχες και πολωτικές πράξεις ήρθαν να προστεθούν οι απαράδεκτες δηλώσεις του βουλευτή Αιτω/νιας κ.Σαλμά στο τηλεοπτικό σταθμό «Αχελώος ΤV» ο οποίος εν ολίγοις ισχυρίσθηκε ότι το Εφετείο δεν αποτελεί μοχλό ανάπτυξης, δημιουργεί ωφέλεια μόνο στο Δικηγορικό Κλάδο, πήρε σαφή και ανεπιφύλακτη θέση υπέρ του Αγρινίου και καταφέρθηκε κατά μερίδας δικηγόρων του Μεσολογγίου που κατά τα λεγόμενά του εγείρουν αντιδράσεις, φτάνοντας στο σημείο να δηλώνει ότι συνεβούλευσε το Δήμαρχο Μεσολογγίου να μην συντάσσεται με τους Δικηγόρους Μεσολογγίου επισημαίνοντάς του ότι θα χρεωθεί προσωπικά ως Ανώτατος Άρχων της Πόλης το κόστος της ήττας για το Εφετείο.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αντιληπτό ότι οι προαναφερόμενοι βουλευτές, εκλεγμένοι συνολικά από τους κατοίκους της Αιτ/νιας, ταγμένοι στο να προωθούν την πρόοδο και ανάπτυξη του Νομού χωρίς διαχωριστικές γραμμές και τοπικιστικά σύνδρομα, επιδεικνύουν με την στάση τους σαφή εύνοια στην πόλη του Αγρινίου προσπερνώντας θεσμούς, αγνοώντας επιδεικτικά και απαξιώνοντας τις πόλεις Μεσολογγίου και Ναυπάκτου καθώς και της ευρύτερης περιοχής αυτών που αποτελούν και την περιφέρεια του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου το οποίο εκτείνεται στο περισσότερο του ημίσεως του Νομού Αιτ/νιας.
Αξιοπερίεργο δε είναι ότι αν και ως βουλευτές της Ελληνικής Επικράτειας είναι υποχρεωμένοι να προασπίσουν με κάθε τρόπο το Κράτος Δικαίου, το Σύνταγμα και την Νομιμότητα, στο διαπραχθέν ποινικό αδίκημα της ψευδούς βεβαιώσεως από Υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την Υπερεπάρκεια χώρου και τις προδιαγραφές Εφετείου στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, επέδειξαν ύποπτη σιωπή, προσπέρασαν απαραδέκτως το γεγονός ότι παραπλανήθηκαν η Συσταθείσα Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την Ίδρυση Εφετείου και δυο Ανώτατα Δικαστήρια ήτοι ο Άρειος Πάγος και το Συμβούλιο της Επικρατείας, συνέχισαν να φωνασκούν και να απαιτούν Άμεση Ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο υπερκεράζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και επιδεικνύοντας συμπεριφορά που δεν συνάδει με το λειτούργημά τους.
Στον ανωτέρω παραλογισμό προστίθενται και οι γραφίδες μερίδας Δημοσιογράφων του Αγρινίου που υποκριτικά εγκαλούν τον Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου για εμπρηστικές δηλώσεις όταν κατά καιρούς με πρωτοσέλιδα και άρθρα τους λοιδωρούν και απαξιώνουν το Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή αυτού, προπαγανδιστικά, κάνοντας αναφορές ακόμα και για διαχωρισμό του Νομού ή για μεταφορά της πρωτεύουσας του Νομού στο Αγρίνιο!!! Είναι οι ίδιοι που την επόμενη της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο Αγρίνιο και την ανακοίνωση του για ίδρυση Εφετείου Αιτ/νιας έσπευσαν να αλλοιώσουν προκλητικά τα λεγόμενά του ανατρέποντας το αυτονόητο της έδρας στο Μεσολόγγι και μιλώντας για Εφετείο στο Αγρίνιο.

Ανώνυμος είπε...

Παραθέτοντας το διαχρονικό λόγο του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Αναστασίου Πεπονή ως νέοι δικηγόροι του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν θα ανεχτούμε και θα αντιταχθούμε με όλες τις δυνάμεις μας σε προσβλητικές, υπονομευτικές και διεκδικητικές ενέργειες εις βάρος της περιφέρειας μας και ειδικότερα εις βάρος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.
«Το πρόβλημα του Εφετείου είναι πρόβλημα νοοτροπίας των πολιτικών. Επειδή το Αγρίνιο έχει περισσότερο πληθυσμό έχει περισσότερες ψήφους και για το λόγο αυτό δεν τολμούν να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του Μεσολογγίου. Αυτό είναι λάθος για το απλούστατο λόγο ότι, όπως είχα πει και άλλοτε, αποκέντρωση σημαίνει να μη συγκεντρώνω τις δραστηριότητες σε μια πόλη. Δεν μπορούμε να κάνουμε αποκέντρωση και να μιλάμε για συγκέντρωση. Εφόσον το Αγρίνιο έχει οικονομικές και παραγωγικές λειτουργίες θα έπρεπε οι διοικητικές και δικαστικές λειτουργίες να είναι στο Μεσολόγγι. Έχω να πω και κάτι άλλο ότι θα πρέπει κάποτε να αποφασίσουν εάν το Μεσολόγγι ΕΙΝΑΙ η πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας ή ΛΕΓΕΤΑΙ. Διότι δεν ξέρω άλλη περίπτωση που σε ένα νομό να ιδρύεται Εφετείο που να μην πηγαίνει στην πρωτεύουσα……Αυτό είναι πρωτοτυπία της Αιτω/νιας» Αναστάσιος Πεπονής Εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ» 23.10.2008.


Το ανώτερο κείμενο υπογράφεται από 40 νέους (έως 12ετούς επαγγελματικής εμπειρίας) δικηγόρους του δικηγορικού συλλόγου Ι. Π. Μεσολογγίου.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ
ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ;
ΑΦΟΥ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΕΠΟΝΗΣ ΑΦΟΥ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΣ ΕΛΥΝΕ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ.) ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΕΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΦΟΥ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Περιφέρεια με εδρα το Αγρίνιο.Επιτέλους ποσο ακόμα θα αδικείτε την μεγαλούπολη του Αγρινιου.ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΙΟΝΙΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ας έρθει ο Κουρουμπλής και ο Μακρυπίδης προς Ναύπακτο μεριά τους περιμένει μια ΩΡΑΙΑΑΑΑΑ έκπληξη.... Φτιάξαμε και φρέσκο γιαουρτάκι.....
Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι Αγρινιώτες. Από πότε ρε βραχωρίτες είστε και πρωτεύουσα του νομού; Εσείς που μέχρι χθες δεν ξέρατε σε ποιό νομό είστε.... ΕΕΕ ;;; Θέλετε δεν θέλετε το Μεσολόγγι η Πρωτεύουσα του νομού και σας χαλάει αυτό.... Ε δεν θα περάσει του Σώκου και του κάθε Μακρυπίδη αυτό.... χαρείτε τώρα.... έρχονται και τα καλύτερα... ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ

Ανώνυμος είπε...

sima sos ekpempei i megaloypoli toy agrinioy se ola ta psyxiatrika kentra toy kosmoy prokeimenoy na yparxei epistimoniki parenvasi stis paraisthiseis poy vlepei i poli...eno exei mpeta oi katoikoi vlepoyn livadia,vlepoyn edres perifereias kai eno einai 54.000 kai ston tilefoniko katalogo poly ligoteroi ante kai me deka zontana parapano vlepoun synexeia katoikoys 100.000 klp..vlepoun mouseia kai efeteia..genika xoris na exoyn parei paraisthisiogona vlepoyn optasies,iptamenes katsikes,perifereies megales(oxi gynaikeies)klp..einai simantiko na vgei i poli ayti apo to adiexodo mmpas kai iremisoume oloi mas...sossssssssssssss....artemis

Ανώνυμος είπε...

Για την ιδρυση του ποινικου εφετειου υπαρχει αποφαση του Αρειου Παγου (την οποια πρωτα απο ολους θα επρεπε να την σεβονται οι δικηγοροι). Για το Διοικητικο γιατι ο Υφυπουργος βιαζεται να το στειλει στο Μεσολογγι? Με ποιο σκεπτικο? Λογω ιστοριας?

Ανώνυμος είπε...

Το μπούλο ψαρόμυαλοι μαζί και τα τσιράκια σας οι κραβαρίτες οι χαζοναυπακτιώτες

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΩΡΑ.ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

psaromialoi, alloi 9 mines akomi!!!!!

meta mesolongi telos!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μεσολόγγι: αυτονόητη η έδρα του εφετείου στην πρωτεύουσα

Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος με αφορμή την δημοσιοποίηση από τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, της κυβερνητικής πρόθεσης για ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς αναγκαζόμαστε για ακόμη φορά να διαμαρτυρηθούμε για τη διεκδίκηση του αυτονόητου. Παντού και πάντοτε τα Εφετεία ιδρύονται στις πρωτεύουσες των νομών. Πέρα αυτών δεν πρέπει να λησμονούμε την Ιστορία μας και ότι η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου αποτελεί «πόλη- σύμβολο» αυτής. Επίσης, το Μεσολόγγι αποτελεί κοιτίδα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αφού εδώ λειτούργησαν και το πρώτο Εφετείο της χώρας, το «Δικαστήριο των Εκκλήτων», αλλά και από τα πρώτα Πρωτοδικεία της αυτής. Ευελπιστούμε ότι η Κυβέρνηση θα αντιληφθεί το λάθος των προθέσεων της και θα αναθεωρήσει τις όποιες σκέψεις για ίδρυση Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας σε άλλη πόλη, από την Πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας. Θεσμικοί, Χωροταξικοί και Ιστορικοί λόγοι επιβάλουν η έδρα του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας να είναι η Ιερή Πόλη Μεσολογγίου».

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΜΑΚΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΑΓΙΝΙΟ; ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΥ, ΕΔΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ.... ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ...... ΕΙΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΠΛΕΥΡΟ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΤΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΊΤΕ... ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΛΟΞΟΚΟΙΤΟΥΣΑΤΕ ΤΟ ΒΡΑΧΩΡΙ...

Ναυπάκτιος

Ανώνυμος είπε...

http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/01/ta-mploka-twn-agrotwn-apotelesma-trianta-hronwn-dosilogikhs-sosi.html

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
ΣΩΣΤΟΣ Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι ευφευρέτες της ζητιανιάς οι Ναυπακτιώτες.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Αναγνωστόπουλος ας ασχοληθεί με τον δήμο του, που τον βούλιαξε και ας μας αφήσει ήσυχους.

Ανώνυμος είπε...

ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ..ΧΙΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ....ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ Η ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

file 11.22 ekei na deis ti ginetai!!!! tis p........s to kigklidvma!!!!! oles oi ypotheseis toy nomoy, ependyseis, adeies, perivadologika kanoun 304 mines na erthoun!!!!! kamenos ependitis apo xiromero

Ανώνυμος είπε...

Den mporw na katalavw me poia logikh na ginei to Efeteio sto Mesologgi.H xwrotaksia twn dikastiriwn den exei kamia sxesi me ti dioikitiki domi tis xwras.Stous allous nomous edres efeteiwn einai oi prwteuouses giati einai oi megalyteres poleis tou kathe nomou(me eksairesi to Nauplio,opou otan idrythike to ekei Efeteio(19os aiw.)itan megalytero apo to Argos).Episis,se osous isxyrizontai oti edothisan pseudh stoixeia sxetika me to xwro sto dikastiko megaro Agriniou,as erthoun na doun an uparxei xwros.Alla den tous pairnei...Kai an akolouthisoume to epixeirima oti to Mesologgi prepei na parei to Efeteio epeidi exei istoria(thn opoia sevomaste kai paradexomai oti to Agrinio den mporei na ftasei th doksa tou) giati na min ginei sto Thermo pou einai i istoriki prwteuousa ths Aitwlikhs Sympoliteias?En katakleidi,to zhthma einai na eksuphreteitai o poliths,oxi h istoria.To Agrinio exei toulaxiston 60000 katoikous (tetraplasious apo to Mesologgi),vrisketai sto kentro tou nomou kai konta sth Leukada,yparxei o xwros sto dikastiko megaro opote glitwnei kai to kratos eksoda.Auta nomizw einai apla kai praktika epixeirimata gia idrysi tou Efeteiou Dytikhs Stereas sto Agrinio.