Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Kαποδίστριας II : Νέα πιο αντιδραστική τομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση



Του Κώστα Διον. Κορδάτου*

  • Οι συγχωνεύσεις του «Καποδίστρια ΙΙ» θα προκαλέσουν ανατροπές στα σχολεία, κάποια από τα οποία θα βάλουν λουκέτο ενώ οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες θα συγχωνευτούν!
  • Αλλάζουν την κοινωνική συνοχή, από το επίπεδο της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης της γειτονίας στη μαζοποίηση και ουδετεροποίηση των πόλεων.
  • Μέσα σε αυτές τις νέες χωρικές συντεταγμένες δεν θα μπορεί να υπάρξει κάθε μεμονωμένη και ανυπότακτη φωνή παρά μόνο ο χαμένος κύκλος των κομμάτων.
  • «Το δημόσιο και η αυτοδιοίκηση θα δεχθούν μεγάλες περικοπές εκεί που πρέπει, δηλαδή στις σπατάλες»: αυτό δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης
  • Οι αποφάσεις για τον χωροταξικό σχεδιασμό θα ληφθούν από τις κατά τόπους τοπικές ενώσεις δήμων και κοινοτήτων (ΤΕΔΚ


Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

www.anaitolika.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καθόλου δίκαιος ο χάρτης όχι μόνο για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας αλλά και για άλλους νομούς όπως θεσσαλονίκης,Μεσσηνίας,Καβάλας,Κομοτηνής,Αχαίας.Εντάξει τι να συζητήσουμε για τον πιο κωλόφαρδο νομό στο χάρτη που είναι αυτός της Ημαθίας,της Ξάνθης και Φθιώτιδος.Μένω μόνιμα στο Αγρίνιο και θα προτιμούσα μια περιφέρεια με τους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας,Ευρυτανίας,Φωκίδας και Λευκάδας με έδρα το Αγρίνιο,το Μεσολόγγι ή τη Νάυπακτο παρά πάλι με την Πάτρα.Αρκετά μ'αυτή τη μιζέρια στο νομός μας.Και το καλύτερο ανέκδοτο είναι ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αιτωλοακαρνανία πάντα έπαιρνε μεγάλα νούμερα και κέρδιζε,αλλά πότε δεν έκανε έργο στο νομό μας.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν οι πολίτες του νομού μας για αυτη την μεγάλη αδικία που έχει υποστεί και θα συνεχίσει μάλλον όπως φαίνεται.Το μόνο που ξέρουμε εμείς οι Αιτωλοακαρνάνες είναι να τσακωνόμαστε μεταξύ μας(βλέπε Αγρίνιο-Μεσολόγγι,Μεσολόγγι-Αγρίνιο)μιλάμε για το αίσχος.Δηλαδή αν κάνουμε μια διαμαρτυρία για την αδικία που υπαθάλπτεται συνέχεια ο νομό μας θα σκιστεί ο καναπές;kostas ή αλλιώς με ονοματεπώνυμο Κώστας Παπασπύρου.Ελπίζω να αφύπνισα κανένα Αιτωλοακαρνάνα απο τον καναπέ του και ελπίζω να μην σκίστηκε κι αυτός.

Ανώνυμος είπε...

Δικιο απόλυτο έχεις φίλε Κώστα.Νέα περιφέρεια με πρωτευουσα το Αγρίνιο. Αρκετά με τη κηδεμονία της Πάτρας.

Ανώνυμος είπε...

Na doume ti tha praxoun oi Vouleftes mas.
Xerete kamia alli perifereis pou gia na paei kaneis stin edra xreiazetai mani mani 50 €, aman pia me afti tin Patra oute xwrotaxika oute politismika anikoume ekei.
gia na doume.

Ανώνυμος είπε...

Λες και διαβάζουμε έκθεση ιδεών. Έλεος.