Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Εφετείο στο Αγρίνιο


Γράφει ο Σταύρος Κιτσάκης, δικηγόρος

Δεν μας ρώτησαν λέει! 30 χρόνια για την ίδρυση εφετείου στο Αγρίνιο συζητάμε. Δηλαδή τι άλλη διαβούλευση να γίνει; Μήπως χρειάζονταν διαβούλευση στο εάν θα κατασκευάζονταν η γέφυρα Ρίο – Αντίρριο; Ιστορική καταγραφή μακροχρόνιων και ατέρμονων συζητήσεων χρειάζεται μάλλον. Γελοιοποιούμε τη δημοκρατική διαδικασία, την οποία μάλλον ποτέ δεν καταλάβαμε. Ε τότε, ας μην παίζουμε με λέξεις που δεν κατανοούμε και οι κύριοι που δεν τις κατανοούν, ας συνεχίσουν την αμέριμνη καφεποσία τους επί και περιμετρικά της «αστείας της πλατείας» (δεν εννοώ την Πλατεία Δημοκρατίας)!

Οι υπόλοιποι ας σκεφτούμε - πάλι, σε μια απελπιστική ακόμη και για μας τους νεότερους επανάληψη επιχειρημάτων - λίγο σοβαρά. Πότε χρειάζεται καινούργιο εφετείο; Προφανώς ένα κεντρικό επιχείρημα δεν μπορεί παρά να είναι η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης από τα ήδη υπάρχοντα. Τι συμβαίνει στην Ελλάδα στο χώρο της δικαιοσύνης; Κάθε δικηγόρος και η πλειοψηφία των μη-δικηγόρων το γνωρίζει. Μήνες ατελείωτοι και χρόνια περνάν από το ξεκίνημα μιας δικαστικής διαδικασίας μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης. Πρέπει πραγματικά να αναλύσουμε, πάλι, το γεγονός ότι οι συνέπειες αυτής της τραγικότητας, δεν είναι μόνο ατομικές, αλλά φέρουν βαρύτατο πλήγμα τόσο στην αξία του Κράτους – Δικαίου, αξία που θα θέλαμε και στην Ελλάδα να επανακτήσουμε, όσο τέλος και στο μακροοικονομικό πλάνο της εκάστοτε κυβέρνησης; Γραφειοκρατία, κύριοι και κυρίες, λέγεται αυτό. Στο χώρο της δικαιοσύνης, όπως και αλλού, η ατελείωτη γραφειοκρατία οδηγεί σε αποσάθρωση δομών εμπιστοσύνης, πάνω στις οποίες κυρίως θεμελιώνεται μια υγιής ελεύθερη οικονομία. Πράγμα που με τη σειρά του ευνοεί τη διαφθορά.

Δεύτερο επιχείρημα η μετακίνηση του κόσμου. Υπάρχει άραγε άλλος Νομός της Χώρας, τέτοιου πληθυσμιακού μεγέθους (Ηρακλείου εξαιρουμένου), χωρίς Εφετείο; Μήπως βρισκόμαστε, όλη η δυτική Ελλάδα, υπό την κηδεμονία της Πάτρας και δεν το καταλάβαμε; Αυτό είναι εκείνο για το οποίο οι Αχαιοί δεν μας ρώτησαν, αλλά αποφάσισαν για εμάς, έχοντας κάθε φορά την προστασία ενός Αχαιού πολιτικού παράγοντα. Μήπως έχει λογική η υπαγωγή μας σε κοινή περιφέρεια; Επειδή δεν έχω εκφράσει ποτέ τα συμφέροντα κανενός, απαιτώ τουλάχιστον προσωπικά η όποια απάντηση να αναφέρει: ποια είναι ακριβώς τα κοινά συμφέροντα και οι κοινές προοπτικές Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας στο μέλλον; Για να επιστρέψουμε: τι ακριβώς δικαιολογεί την πιθανή μετακίνηση χιλιάδων πολιτών και εκατοντάδων δικηγόρων από τον ένα Νομό (συν Λευκάδα και άλλα μέρη) στον άλλο για να αποκτήσουν πρόσβαση στο μηχανισμό απονομής δικαιοσύνης; Μιλάμε για αν το ΦΠΑ στους δικηγόρους θα επιβαρύνει τους πελάτες τους. Τα έξοδα μετακίνησης του Δικηγόρου ποιόν νομίζουμε ότι επιβαρύνει ακριβώς; Και βέβαια επειδή ο δικηγόρος της Αιτωλοακαρνανίας και τον υπόλοιπων Νομών που θίγονται, αντίστοιχα με τον πλούτο (ποιόν;;;) του κόσμου δεν μπορεί να ανεβάζει χωρίς όριο την αμοιβή του, δεν αναλαμβάνει τελικά κάθε μετακίνηση. Μεταβιβάζει το χειρισμό της υπόθεσης στον πατρινό δικηγόρο. Γι’ αυτό γίνεται τελικά η φασαρία; Για να μη χάσουν οι Πατρινοί συνάδελφοι μερίδιο της πίτας;

Μια τελευταία κουβέντα για τα επιχειρήματα του Μεσολογγίου που πάλι, ως άλλη Πάτρα και χωρίς ίχνος αιδούς στρέφεται ενάντια στο Νομό του οποίου είναι Πρωτεύουσα. Μήπως είναι τα Καλάβρυτα πρωτεύουσα της Αχαίας; Το Ναύπλιο μήπως πρωτεύουσα της Ελλάδας; Το Μεσολόγγι είναι όμως πρωτεύουσα Αιτωλοακαρνανίας και οι Αγρινιώτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα μ’ αυτό, ακριβώς γιατί σέβονται την ιστορία της πόλης. Η ιστορία δεν προδιαγράφει τη διοικητική διάρθρωση. Αυτή υπάρχει για να εξυπηρετείται ο πληθυσμός. Είμαστε κάτοχοι της Ιστορίας όχι έρμαιά της! Η πολιτική τρέχει να προλάβει τη ζωή ή μένει πίσω της και τότε κάνει κακό και καθίσταται αδιάφορη. Αυτό το έχουμε καταφέρει στο Νομό μας! Ας συνεργαστούμε και μια φορά, μήπως και λυθεί κάποιο πρόβλημα του κόσμου.

Η αδιαφορία μας γι’ αυτή την κοινωνία, την ελληνική, αντικατοπτρίζεται στον παραλογισμό με τον οποίο αντιμετωπίζονται βήματα εξέλιξης. Τι νοοτροπία είναι επιτέλους αυτή να θέλουμε να αναπτύσσεται ο τόπος μας με το να μένουν στάσιμοι οι άλλοι; Έτσι έχετε εκλάβει το μεγαλείο της πόλης σας αγαπητοί Πατρινοί; Έχει τέλος πραγματικά το ελληνικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης την πολυτέλεια να θέτει σε αμφισβήτηση την ίδρυση ενός επιπλέον δικαστηρίου; Πρέπει να αναδιατυπώσουμε τα ερωτήματα (εδώ όπως και σε τόσες άλλες συζητήσεις): Όταν δημιουργείται κάτι καινούργιο το μόνο ερώτημα που τίθεται είναι αν προκαλεί κάποιο κακό; Περαιτέρω συζητήσεις σχετικά είναι μάλλον άνευ αντικειμένου.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες τα χρυσόστομε!

Ανώνυμος είπε...

mipos einai ta kalavrita protevousa tis axa ias... edo emeis sas exoume k kanete k magkes ekei kato sti limnothalassa,re kathiste kala mhn sas kanoume kana ntou!!!

Ανώνυμος είπε...

kyrie kitsaki sevesai tin istoria toy mesologgioy alla na paei to efeteio sto agrinio..ena ousiastiko epixeirima den eipes..ekanes genikologes syrafes kai tipote oysiastiko..ypenthymizo mono oti vasikos paragontas kata kallikrati tis dikoikitikis anadioartrosis kai toy sximastsmoy ton neonn dimon einai to istoriko kai politistiko stoixeio..sto exoteriko ayto einai akomi pio simantiko..artemis

Ανώνυμος είπε...

Άρτεμης, το Regensburg της βαυαρίας είναι μια ιστορική και πανέμορφη πόλη της γερμανίας, πρώτη πρωτεύουσα κτλ. Σήμερα πρωτεύουσα είναι το Μόναχο για ευνόητους λόγους. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλα τα οποία μπορεί το Μεσολόγγι να κατακτήσει χωρίς να αφαιρεί από το Αγρίνιο και να δυσχεραίνει τη ζωή των πολιτών. Το οποίο ισχύει βέβαια κατα περίπτωση και αντίστροφα.
Το σχέδιο Καλλικράτης πάντως δεν έχει την ιστορία γνώμονα. Δεν είναι καλό για το Νομό μας, αλλά πανελλαδικά έχει άλλα κριτήρια, όπως τη μείωση της σπατάλης. Γι΄ υτό και οι αλλαγές του χωροταξικά δεν είναι ριζικές.

Unknown είπε...

Τί πειστικότερο σαν επιχείρημα από το ότι είναι η μεγαλύτερη πόλη,με τους περισσότερους δικηγόρους και βολεύει από άποψη απόστασης όλους,πλην Ναυπάκτιων?
Το επιχείρημα του αρθρογράφου ότι η ιστορία δεν υπάρχει για να μας εμποδίζει την πρόοδο και την ανάπτυξη δε σου φτάνει?

ΕΦΕΤΕΙΟ στα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ,τις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ και τις ΜΥΚΗΝΕΣ τώρα!Η ιστορία δεν ξαναγράφεται...

ΥΓ Θερμά συγχαρητήρια στον αρθρογράφο που τόλμησε να γράψει αυτονόητα πράγματα!

Ανώνυμος είπε...

AΞΙΟΛΟΓΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

κανει αυτοδιαφημιση με μακακιες

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΠΕΡΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (τωρα σας πηρε ολους ο πονος) ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ένα ακόμα άρθρο χωρίς αρχή και τέλος, με πολλές σκοπιμότητες, θυσία στο βωμό του Αγρινιωτισμού.
Για πείτε μας παρακαλώ τί ποσοστά εγκληματικότητας και όγκου εργασιών για εφετείο έχει η Λευκάδα και η Αιτωλοακαρνανία...και τί η Αχαία?
Μήπως η Πάτρα, ακριβώς επειδή είναι κολοσιαία τα μεγέθη της, και η γύρω περιοχή έχει πολλαπλάσια δικαστικά κρούσματα και άρα έχει καλύτερες υποδομές δικηγόρων , άρα και υπηρεσιών?
Επίσης, μήπως δεν είστε σε θέση να εκτιμήσετε το Μεσολόγγι που το έχετε πάντα στην τσόντα και στην απέξω επειδή δεν έχει πρόβλημα να έρχεται στην Αχαία, ακριβώς επείδη ξέρει οτι θα βρει και δικηγόρους και εμπειρία στην όλη διεκπαιρέωση?
Είναι τυχαίο ότι και οι βουλευτές σας δεν ε'ιναι θερμοί?
Μήπως ξέρουν οτι θα εκτεθούν αν πουν το 'ναι' για το εφετείο στο Αγρίνιο από την ανοργανωσιά που θα γίνει? Μήπως αντιμετωπίζεται η Πάτρα σαν μπαμπούλας ενώ ίσα ίσα τείνει χείρα βοηθείας σε λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές?
Ενα σωρό πράγματα θα μπορούσα να πω, δ΄λαδή οι Ναυπάκτιοι προδίδουν το νομό που δεν έχουν πρόβλημα?

Η ίδια προπαγάνδα, ήμαρτον, και εδω και στο άλλο άρθρο οτι δεν ταιριάζει Αχαια και Αιτωλοακαρνανία. Απαντάω και σε εκείνο το άρθρο αν κα είναι όψεις του ίδιου νομίσματος, με τα ίδια μυαλά πάτε να διχάσετε δύο γειτονικούς νομούς.

Ανώνυμος είπε...

Άντε να βγαίνουμε επιτέλους στο δρόμο. Αφού δεν τα καταφέρνουν οι πολιτικοί μας ας το πάρουμε επιτέλους επάνω μας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΩ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΏΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΜΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Η ΟΧΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΙΑΜΦΗΣΒΗΤΗΤΗ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ.ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΗΡΩΙΣΜΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΗ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗς ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΗ ΑΙΤΙΑ.Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΙΔΙΚΙΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΩΝ ΕΦΕΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ,ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Η ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΙΔΡΥΣΗ 3 ΝΕΩΝ ΕΦΕΤΕΙΩΝ ΗΤΟΙ 2 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΠΟΥ ΣΩΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΗΘΩΡΑ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗς ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ,ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ,ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΛΠ.ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΦΕΤΗ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΣΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΕΦΕΤΕΙΩΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΕΦΕΤΕΙΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΛΑΜΒΑΝΑΝ ΧΩΡΑ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΗ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΔΕ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΦΤΕΙΟ ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΠΟΝΗ Η ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΒΕΡΕΛΗ.ΚΥΡΙΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΘΕ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ,ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ,ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗς ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2008 ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2004 ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΗΣ.ΣΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Η ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΛΛΑ ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΑ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΩΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΕΚΓΡΙΘΗΚΕ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ 2001 Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ,ΕΦΟΣΟΝ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2004.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ,ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣΧΕΙ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΙΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ (ΒΛΕΠΕ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ)ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΔΙΚΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΛΛΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΥΜΦΥΤΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ.ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΠΟΥ ΓΕΙΤΝΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΑΝ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΕΦΕΤΕΙΟ ΕΠΑΝΙΔΡΥΕΤΑΙ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΧΕ ΙΔΡΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ,ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 1834 ΚΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ 3 ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΙΟΝΙΟΣ ΟΔΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΕΝΩ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ ΟΔΙΚΑ ΣΥΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΕΡΙ ΠΛΥΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ Ο ΔΗΟΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΠΛΗΘΥΣΜΙΚΑ................ΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΓΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ...ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ 4 ΕΦΕΤΕΙΩΝ ΕΓΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 320.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΑΣΤΙΚΗ,ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ,ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΟΥ 3 ΟΡΟΦΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΠΑΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ.ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΔΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΧΡΟΝΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ.ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ ΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟ 80 ΧΡΟΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΙΔΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ.ΕΚΤΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΠΛΥΘΗΣΜΙΑΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΣ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΥΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΝΑ ΕΞΙΣΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ "ΠΟΛΗ" 10.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ.ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΩΡΑ.ΑΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗς ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

''..ypenthymizo mono oti vasikos paragontas kata kallikrati tis dikoikitikis anadioartrosis kai toy sximastsmoy ton neonn dimon einai to istoriko kai politistiko stoixeio..''

artemis,12 Απριλίου 2010 9:36 π.μ.
---------------------------------
Artemis,... i eisai pantelws apliroforitos kai TO KSREIS...i...eisai pantelws apliroforitos kai DEN to ksereis...
Mia ereyna toylaxiston sto google tha se peisei..

Mia xara ta leei to arthro, i agnoia soy- tin opoia dexomai oti einai akoysia gia thn oikonomia ths sizitisis, giati alliws tha isoyna apla valtos- fainetai apo to Agrinio mexri... to Mesologgi...
Diavase ligo giati ginetai o Kallikratis kai me ti pneyma kai ksanaela.

Ανώνυμος είπε...

2 παρατηρήσεις προς το μεσολογγίτη συνάδελφο-συγγραφέα του μακροσκελούς κειμένου;
α)δεν κατοικώ στο Αγρίνιο πια, δεν δικηγορώ εκεί και στην πραγματικότητα δεν δικηγορώ καν πια. Όποιος βάζει το όνομά του κάτω από τα κείμενα που γράφει δεν το κάνει για διαφήμιση.
β)δεν χρειάζεται να με πληροφορείτε για την διαδικασία της κοινωνικής διαβούλευσης όπως άριστα τη γνωρίζετε από τους νόμους. Αυτό γιατί πρώτον η παρούσα επαγγελματική μου ενασχόληση είναι πολύ κοντά στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία και τυχαίνει και εγώ, όντας διδάκτωρ του δικαίου, να είμαι αρκετά ενημερωμένος σχετικά. Δεύτερον όμως η διαβούλευση για την οποία εγώ μιλάω είναι προφανώς κοινωνική διαδικασία. Αυτή δεν έλαβε χώρα;;; Επίσης θεωρείτε την πιθανή και προφανώς πρόσκαιρη λόγω ειδικών συνθηκών υποστελέχωση του Εφετείουλόγο να μην γίνει αυτό καθόλου;

Ο συγγραφέας από την Πάτρα που μιλάει για τα ποσοστά εγκληματικότητας προφανώς δεν γνωρίζει ούτε τα ίδια, ούτε ότι ένα Εφετείο δεν επιλαμβάνεται αποκλειστικά ποινικών υποθέσεων.
Η σύγκριση των πλυθησμών πρέπει βέβαια να περιλαμβάνει όλη την Αιτ/νια και τους άλλους νομούς που θα εξυπηρετούνται από το Εφετείο. Και βέβαια ο όγκος της εγκληματικότητας είναι πάλι άλλο πράγμα, το οποίο μάλλον απλά επικαλείστε, αλλά δεν γνωρίζετε.
Έχετε πράγματι άποψη για το επίπεδο των δικηγόρων στις δύο πόλεις; Από πού ακριβώς; Από τον όγκο εργασίας; Για να σοβαρευτούμε λιγάκι.
Η Πάτρα δεν αντιμετωπίζεται σαν μπαμπούλας. Η Πάτρα άφησε τη δυτική Ελλάδα υπανάπτυκτη και εξανίσταται,ως άλλος προύχοντας όταν της αφαιρούν προνόμια.

Σταυρος Κιτσάκης (προφανώς)

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΔΙΚΗΓΟΡΕ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ .....
ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΑΡΙΣΑΝ ΕΝΑ ΓΑΙΔΑΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΓΕ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ.....ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΩΝΕΤΕ... ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΟ ΕΦΕΤΤΕΙΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ...ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ.... ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

Ανώνυμος είπε...

kyrie kitsaki antilamvanomai giati ta nomothetika keimena den exoyn diaxroniki vasi kai exoyn panta elleipseis..

Ανώνυμος είπε...

AGAPITE 11.I APLOPOIISI TIS GENIKIS VLAKEIAS TIS MAZAS DEN SE TIMA KAI POLY..KOVEIS SYNTETA PRAGMATA STA METRA SOY..POIOS SOY EIPE OTI OI POLLOI DIAMORFONOYN TIN ANTROPOTITA..OI POLLOI AGAPITE PSIFISAN AYTOYS POY MAS EFERAN S AYTO TO XALI..OI POLLOI EXOYN KANEI TON ELLINA XEFTILA..OI POLLOI DEN DIAVAZOYN,DEN SKEFTONTAI,DEN EROTEYONTAI,DEN ZOYN..SE TELIKI ANALYSI TO EFETEIO DEN EINAI APLI ARITMITIKI ASXETA AN ESEIS EPIDIOKETE NA TO KANETE..THA DANEISTO LOIPON ENA EPIXEIRIMA TOY ARTEMI KAI THA SOY YPENTYMISO OTI AN TO MESOLOGGI ME TIN SYLLOGISTIKI SOY MEIONEKTEI ENANTI TOY AGRINIOY ESEIS EISTE TELEIOMENOI ENANTI TIS PATRA..ALIMONO AN EPIKRATISEI TO MEGALO PSARI..KAI DYSTYXOS O KARXARIAS TOY AGRINIOY EVGALE DONTIA XORIS KAMIA YPODOMI,ME PLYTHISMIAKI YPEROXI MERIKI KAI ME MELLONTIKI XROIA ASXIMI..SE 10 XRONIA PLYTHISMIKA THA YPARXOYN ELAXISTES DIAFORES ME TO MESOLOGGI KAI ANAPTYXIAKA DEN SE VLEPO KALA

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε 12.04 τα νομοθετικά κείμενα δεν είναι διαχρονικά επειδή οι κοινωνίες αλλάζουν!

Ανώνυμος είπε...

Προς φίλο δικηγόρο εκ Μεσολογγίου:
----------------------
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΙΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ.
-----------------------
Κάνετε λάθος κύριε. Το Μεσολόγγι θεσμοθετημένα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ 'ΙΕΡΑ ΠΟΛΗΣ' και ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΥ.
Ως τέτοια έχει -και καλά κάνει- δικά της ΤΕΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ, πλούσιες παράλιες περιοχές και ως εκ τούτου δική της δυναμική. Τί μεγαλύτερη απόδειξη οτι ΈΧΟΥΝ ΉΔΗ ΛΗΦΘΕΊ τα στοιχεία που αναφέρετε υπόψιν???
Γνωρίζετε το μέγεθος και τη διασπάθιση των ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ που θα προκύψουν και κάνετε τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις? Παρακαλώ να με πληροφορήσετε.

Λέτε αλλού:
-----------------------------
ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΛΛΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΥΜΦΥΤΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ.
-----------------------------
Το εφετείο όντως δεν είναι σούπερ μάρκετ. Υπονοείτε ότι θα γίνει σούπερ μάρκετ αν γίνει στο Αγρίνιο? Που χιλιάδες υποθέσεις θα διεκπαιραιώνονται γρηγορότερα, που χιλιάδες ελεγχόμενοι ή προσφεύγοντες πολίτες δεν θα χρειάζεται να χάνουν μεροκάματα, έξοδα, χρόνο για να έχουν το κράτος δικαίου? Τη δικαιοσύνη κοντά του? Από πότε η σύμφυτη συνταγματική κατοχύρωση ορίζεται στυγνά ως ένα άκαμπτο αξιωματικό πρόκριμα για την επίλυση ρεαλιστικών αναγκών ολόκληρων πληθυσμών από τα Νότια της Λευκάδας μέχρι τα σύνορα με την Ευρυτανία???!!!

Αλλά μάλλον δεν ασπάζεστε την αναγκαιότητα ικανοποίησης και αυτών των αναγκών από τους πληθυσμούς αυτούς μιας και περίτρανα το παραδέχεστε λέγοντας:
"Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΙΔΙΚΙΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΩΝ ΕΦΕΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ".....αντιπαραβάλλοντας όχι τις τοπικές ή υπερτοπικές ανάγκες με τις ανάγκες των Αθηνων...!

------------------------------
Λέτε αλλού:
ΕΚΤΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΠΛΥΘΗΣΜΙΑΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ...
-----------------------------
Η γραμμική θεώρηση της ιστορίας, ιδιώς της παραγωγικής και των εργασιακών σχέσεων είναι κακός σύμβουλος και εξηγώ:
Η οικονομική άνθηση του Αγρινίου επήλθε ως απόρροια του κάμπου, της επιχειρηματικότητας και της τεράστιας συμμετοχής στο παραγόμενο προιόν των δεκάδων χιλιάδων χωριών πέριξ της πόλης με γνώμονα την επιβίωση και έπειτα την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής.Γι αυτό επήλθε πληθυσμιακή υπεροχή και όχι επειδή το μίσος γεννάει περισσότερους Αγρινιώτες!
Η "αναίτια και ανεξήγητη υπονόμευση του διοικητικού του ρόλου" , όπως γράφετε,πού έγκειται? Στην ΙΕΡΑ ΠΟΛΗ, στην Πρωτευουσα ΝΟΜΟΥ, στην έδρα των υπηρεσιών της Νομαρχίας, στα αυτοδιοικούμενα ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, στο ιστορικό 2/39 ΣΕ, στην ποιοτική,ικανότατη και παγκοίνως γνωστή βιομηχανία αλατιού στις παρυφές της Ιερής Πόλης? Στον άρον άρον εγκαινιασμό ενός "Αεροδρομίου"?

--------------------------
Λέτε αλλού
Η ΙΟΝΙΟΣ ΟΔΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΕΝΩ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ ΟΔΙΚΑ ΣΥΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΕΡΙ ΠΛΥΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ Ο ΔΗΟΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΠΛΗΘΥΣΜΙΚΑ
-------------------------------
Ένας ακόμα λόγος είναι να θεωρηθεί ,όπως εσεις ο ίδιος γράφεται περί απομόνωσης της Ιονίας Οδου από το Αγρίνιο, πως περιοχή 120.000 κατοίκων ζητάει τα αυτονόητα και υποσκάπτεται..
Ρεβανσιστικές χροιές οτι "σας φτάνουμε" κτλ δεν θεωρώ οτι έχουν χώρο σε μια σοβαρή δημόσια διαβούλευση που επικαλείσθε.

Σας ζητώ συγγνώμη για τη στίξη, καμμιά προσωπική χροιά/ αντιπαλότητα whatsoever που λένε και οι αγγλομαθείς....Ένας απλός οικονομολόγος.

Unknown είπε...

Οικονομολόγε εύγε για το τρόπο που απέδωσες τις σκέψεις σου!