Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Δ. Σταμάτης: ''Το Π.Δ περί οργανισμού της Π.Δ.Ε δεν προβλέπει καμία οργανική μονάδα στο νέο δήμο Αγρινίου.''Ύστερα από την γνωστοποίηση του σχεδίου Π.Δ. περί οργανισμού της Π.Δ.Ε. Στο οποίο απεικονίζονται η οργανωτική διάρθρωση της περιφέρειας η δομή και η λειτουργία των υπηρεσιών της σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, διαπιστώνεται ότι δεν προβλέπεται καμία οργανική μονάδα στο μεγαλύτερο διοικητικό κέντρο του νομού, Αγρίνιο, τη στιγμή που μετά τη συνένωση είναι ο 15ος μεγαλύτερος δήμος στη χώρα.

Στο σχέδιο Π.Δ φαίνεται ότι δεν υπάρχουν υπηρεσίες όπως Τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών -ΚΤΕΟ -Τμήμα ανάπτυξης-Περιβάλλοντος-Υγείας της μοναδικής Δ/νσης Εγγείων βελτιώσεων η οποία λειτουργεί από το 1948.Είναι λοιπόν άξιον απορίας πως ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας ο οποίος θα προκύψει από τις εκλογές του Νοέμβρη αποδυναμώνεται από υπηρεσίες οι οποίες μεταφέρονται στις πρωτεύουσες των νομών.

Πέραν των υπαλλήλων που θα κληθούν να υπηρετήσουν ή και να μετακομίσουν στο Μεσολόγγι ,την αποδυνάμωση του νέου Δήμου Αγρινίου από υπηρεσίες, σε δύσκολη θέση έρχονται οι πολίτες οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται αρκετά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν.

Μπορεί το υπουργείο να επιθυμεί να μειώσει τα κόστη και ταυτόχρονα να κάνει αιματηρή οικονομία, δεν αναλογίζεται όμως τον πολίτη που θα είναι αναγκασμένος να μετακινείται περισσότερα χιλιόμετρα πληρώνοντας από την τσέπη του ακόμα και για μία απλή βεβαίωση.

Αυτό είναι μια απάντηση σε αυτούς που εκ των προτέρων και εν λευκώ υπερασπίζονται τον Καλλικράτη χωρίς να γνωρίζουν το συγκεκριμένο νόμο του Καλλικράτη και επιθυμούν παρόλα αυτά να διοικήσουν το δήμο Αγρινίου.

Aπό το Γραφείο Τύπου

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενώ εσύ ήξερες για αυτό δεν επιθυμούσες να κατέβεις για δήμαρχος ε?

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ν.Δ. εκεί στο Μεσολόγγι σας τη λέει ο Σταμάτης ή μου φαίνεται?
Λέει ότι όλες οι υπηρεσίες πάνε στο Μεσολόγγι ενώ το Αγρίνιο μένει στην απ έξω και εσείς τον στηρίζετε ακόμα! ΜΠΡΑΒΟ...

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

To καλό θα ήταν ο 3ος Σταμάτης να βγάλει δήμαρχο τον Αντωνόπουλο...είναι ο πιο light από τους 3...φελλοί όλοι, αλλά τέλος πάντων. Ομως το θέμα μας δεν είναι το ποιός θα βγει δήμαρχος, αλλά το πως θα ζήσουμε τους επόμενους μήνες και πως θα διώξουμε τους λωποδύτες της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος γενικά...άντε πολύ τους κρατήσαμε...Φυλακή και δήμευση περιουσίας.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΠΙΤΙ ΔΡΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!!!
ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑΡΙ ΤΟΤΕ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΛΗΤΩ?

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ;;Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;