Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Απεμπλοκή στον Οδικό άξονα Άκτιο-Αμβρακία


Στην συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται να επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση «κάθε εμπόδιο για καλό», αφού... οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι με την εξέλιξη αυτή δεν θα χαθεί χρόνος, αντίθετα όλες οι εργολαβίες θα προχωρήσουν ταυτόχρονα.
Η κατασκευή του άξονα χωρίζεται σε 4 τμήματα, εκ των οποίων τα τρία τα κατασκευάζει ο όμιλος Μαρούλη (ΑΕΓΕΚ, Ιόνιος κλπ). Η τέταρτη εργολαβία είχε ανατεθεί στην εταιρεία Μηχανική η οποία αιτήθηκε τη διάλυση της σύμβασης που είχε υπογράψει μόλις πριν λίγους μήνες. Να υπενθυμίσουμε ότι ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία θα κατασκευασθεί με σύγχρονες προδιαγραφές και θα έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και αμφίπλευρο διαχωριστικό στηθαίο New Jersey.

Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη Δυτική Ελλάδα, αφού είναι κάθετος άξονας στην υπό κατασκευή Ιόνια Οδό την οποία και θα συνδέσει με το αεροδρόμιο του Ακτίου, την πόλη της Πρέβεζας τα δυτικά παράλια και τα νησιά του Ιονίου, αξιοποιώντας πλήρως το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου.

bonitsapress.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αμήν και πότε.

Αντε να ξεμπλοκάρει και το κομμάτι και να γίνει και το υπόλοιπο κομμάτι του δρόμου απο την Μακύνεια μέχρι του υπάρχοντος ακρου της Ιόνιας οδού.
Γιάννης