Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Η διακήρυξη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Για ένα ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΙΩΣΙΜΟ
ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρουσιάζουμε σήμερα ένα πλαίσιο αρχών στόχων και προσανατολισμών που αφορούν στη θεσμική ενδυνάμωση και ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στη βιώσιμη ανάπτυξη του Νέου Διευρυμένου Δήμου Αγρινίου.
Συμμετέχουμε ενεργά στη πολιτική ζωή της χώρας, διατηρούμε την πλήρη ιδεολογική και πολιτική μας αυτοτέλεια και όλοι ενωμένοι αγωνιζόμαστε, μαζί με την κοινωνία, για την ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης.
Επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε μία δημιουργική συνεργασία με κάθε πολίτη ξεχωριστά, με κάθε Κοινωνική, Οικολογική, Αυτοδιοικητική Κίνηση και Συλλογικότητα, που θα αναλάβει ενεργό ρόλο, για τη δημιουργία ενός Ανοιχτού, Βιώσιμου και Πολύκεντρου Δήμου Αγρινίου και την υλοποίηση μιας εναλλακτικής πολιτικής Τοπικής Ανάπτυξης.
Θεωρούμε ότι η άσκηση μιας Δημοτικής Πολιτικής με βάση τις αρχές της Βιωσιμότητας, της χρηστής διοίκησης της νομιμότητας και της διαφάνειας είναι η μόνη εγγύηση για να γίνει ένα ποιοτικό άλμα στο Δήμο μας.
Με την συνδυαστική και ορθολογική αξιοποίηση των συγκριτικών – ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του Νέου Δήμου, μπορούμε να καταστήσουμε το ΑΓΡΙΝΙΟ Πρότυπο Αναπτυξιακό, Πολιτιστικό και Αγρο -οικοτουριστικό Κέντρο της ευρύτερης Δυτικής Ελλάδας.
Βασική μας επιδίωξη επίσης είναι να μην μετατραπεί ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» σε όργανο επιτήρησης των δημοσιονομικών προσαρμογών του Μνημονίου που αποβλέπουν στην αποδυνάμωση όλων των Κοινωνικών Δομών και κρίσιμων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υπερασπιζόμαστε και διεκδικούμε:

• Την ουσιαστική αποκέντρωση και περιφερειακή συγκρότηση του κράτους με αυτοδιοίκηση, τη πολιτική και διοικητική αυτοτέλεια και οικονομική αυτοδυναμία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοικησης τα δικαιώματα του πολίτη και το δημόσιο χαρακτήρα των ΟΤΑ.
• Την απαλλαγή της χώρας μας από τις ασφυκτικές ρυθμίσεις του μνημονίου με την συμμετοχή μας στη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης διεξόδου από την κρίση με την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου και την ανασυγκρότηση της οικονομίας σε πράσινη κατεύθυνση (Green New Deal).
Καλούμαστε να δώσουμε νόημα εκ νέου και συλλογικά στις έννοιες «γειτονιά», «κοινωνικές σχέσεις», «κανόνες λειτουργίας της πόλης», «αλληλοσεβασμός», «ευθύνη του πολίτη», «δημοκρατικές διαδικασίες» και «συλλογικές αποφάσεις».
Με τη διακήρυξη μας αυτή απευθυνόμαστε και στους νέους ανθρώπους και τους καλούμε να διεκδικήσουν, να ‘ρθουν στο προσκήνιο, με τη φρεσκάδα των ιδεών τους, το πνεύμα της αμφισβήτησης, την έφεση τους σε νέες πολιτικές οριοθετήσεις, αλλά προπαντός με την ανατρεπτική τους διάθεση.

Οι άξονες του προγράμματός μας, που θα εμπλουτιστούν και θα εξειδικευτούν σε συνεργασία με τις Οργανώσεις, τους Κοινωνικούς και Πολιτικούς Φορείς και τα πρόσωπα που θα το υποστηρίξουν, είναι:

* Η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων με βιώσιμη χωροταξία και βιώσιμο αστικό περιβάλλον, με ορθή διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και ήπια ανάπτυξη των ευπαθών οικοσυστημάτων, με την προώθηση των φιλικών προς το περιβάλλον Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και την ανάπτυξη υποδομών διαχείρισης των υγρών και στερεών αποβλήτων.

* Η προστασία των Δημοσίων Αγαθών και των κοινόχρηστων χώρων από προωθούμενη συστηματικά ιδιωτικοποίηση τους.

* Η ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας με την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας.

* Η αντιμετώπιση της ανεργίας και της μετανάστευσης των νέων μας, με την αυτόνομη ανάπτυξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων

* Η ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.

* Η βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

* Η εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των πολιτών και η αναβάθμιση των αντίστοιχων υπηρεσιών. Η εισαγωγή νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και των διοικητικών δυνατοτήτων του Δήμου μας με γνώμονα την αυξημένη αποτελεσματικότητα, την αποδοτικότητα, τον κοινωνικό έλεγχο και την διαφάνεια.

* Η βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλή η διακυρηξη παιδιά αλλά έπρεπε να βάλετε να βάλετε και 2 αυγά τουρκίας....

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο στον Τραπεζιώτη

Για δες καιρο που διάλεξε
Το Αγρίνιο να μας παρει
οταν ο Τραπεζιώτης θέλησε
στο Θέρμο Να μας πάει

Περίτρανα φτερούγισε
σε αγκαλιά μεγάλη
γρήγορα όμως λησμόνησε
την απόφαση που είχε πάρει

Πήρε τρανή απόφαση
με πείσμα και με νάζι
δυστυχώς όμως ξέχασε
το μαύρο του το χάλι

Απόφαση περίτρανη
από ΔουΣου βγαλμένη
για Θέρμο μας προόριζε
Αγρίνιο αυτός πηγαίνει

Το Βασιλάκη φίλησε
με το φιλί του Ιούδα
και μαύρο φίδι κολοβό
φώλιασε στην κορφούλα.

Γι αυτό λοιπόν γενναίοι μου
ψηφίστε σαν λιοντάρια
ποδοπατήστε σβήστε τον
από τα ψηφοχάρτια.

Ανώνυμος είπε...

πω πω πω πω..

σοφα λογια

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΜΗΝ ΚΟΛΩΝΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΤΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ ΑΥΤΟΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ. ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΟΥΝΕ ΓΙΑ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΘΕΛΟΥΝΕ. ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ http://www.mosholios.gr/002.doc
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ SITE.

Ανώνυμος είπε...

και καλα τωρα κατεβαζουμε ανεξαρτητους απο το ιδιο κομμα.
Πασοκ=Μνημονιο
ταυτιστηκαν, τελεια και παυλα.
7-11-10

η ωρα της τιμωριας.

Ανώνυμος είπε...

3:33 Αχ Αυτό λέω και γω δύο συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες τώρα και τις φάπες από το λαό τις εισπράξατε!!!
Ετοιμάσου για την τρίτη την μεγαλύτερη!!!

Ν.Δ.: 7/11/2010
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ