Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Επαφές Παπαναστασίου με δημοσιογράφους της Πάτρας.

Την άποψη πως μια Δυτική Ελλάδα, όπου όλοι θα στοχεύουν στα πάντα και θα τα θέλουν όλα, απλά θα αποτελεί συνέχεια του μέχρι τώρα… αχταρμά που έχει καταδικάσει την Περιφέρεια σε υπανάπτυξη, κατέθεσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Παπαναστασίου, έχοντας το πρωί της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου 2010, μια φιλική και χαλαρή επαφή με τους δημοσιογράφους της περιοχής στο καφέ «Παναχαϊκόν», στην Πάτρα.


Στην εκτός «πρωτοκόλλων» και καμερών (λόγω και των απαγορεύσεων του νόμου προβολής των υποψηφίων) συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, παρουσίασε ορισμένες από τις σκέψεις του και τους στόχους του, που με μεγαλύτερη σαφήνεια και λεπτομέρεια, θα ξεδιπλωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Πάντως, έδωσε έμφαση στην ανάγκη να αποκτήσει κάθε περιοχή της Περιφέρειας την δική της ταυτότητα και στρατηγική ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια, αλλά και στο γεγονός πως ο ίδιος δεν επιθυμεί να μιλήσει μόνο για νούμερα, έργα και μεγέθη, αλλά να πλησιάσει τους απλούς και καθημερινούς ανθρώπους, που σήμερα παρά ποτέ αγωνιούν για την επιβίωσή τους και ειδικά τους νέους, που έχουν απογοητευτεί καθώς αισθάνονται πως είναι απαγορευμένα… ακόμα και τα όνειρα!

Στο πλευρό του κ. Παπαναστασίου βρέθηκαν, ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, η πρώην βουλευτής, Νατάσα Ράγιου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας, Ανδρέας Μαζαράκης, και ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Μάκκας, ενώ εκπρόσωπούς τους έστειλαν, τόσο ο βουλευτής, Μιχάλης Μπεκίρης όσο και ο πρώην βουλευτής, Νίκος Παπαδημάτος, που άλλες υποχρεώσεις τους κράτησαν μακριά από τη φιλική πολιτικο-δημοσιογραφική συντροφιά.

Μιλώντας «on camera», ο κ. Μάκκας, που θα είναι και ο εκπρόσωπος του συνδυασμού στην περιοχή, τόνισε τη διαφορετική αντίληψη που διαπνέει τον Γιώργο Παπαναστασίου και η οποία θα φανεί και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. «Μην περιμένετε από εμάς να κάνουμε παρουσίαση του ονόματος και του λογοτύπου του συνδυασμού. Θα μάθετε τα πάντα αλλά χωρίς φιέστες… Στόχος του Γιώργου Παπαναστασίου είναι να πάει κοντά στον πολίτη. Σε αυτόν που είδε να του κόβεται η σύνταξη ή ο μισθός και να του πει ότι είναι δίπλα του και θα αγωνιστεί για μια καλύτερη μέρα. Άλλωστε, ο Γιώργος Παπαναστασίου δεν προέρχεται από πολιτικό τζάκι και δεν είναι ανεπάγγελτος. Είναι ένας νέος και αυτοδημιούργητος άνθρωπος που ζει μέσα στη κοινωνία…» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Νικολόπουλος, εξέφρασε το προσωπικό ενδιαφέρον του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για την επιτυχή έκβαση του προεκλογικού αγώνα στη Δυτική Ελλάδα, ενώ ανεβάζοντας τους πολιτικούς τόνους, υπογράμμισε πως κάθε ψήφος στον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ θα είναι και επιβράβευση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στην χώρα. Επίσης, ο βουλευτής υπογράμμισε πως όλα τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη στην Δυτική Ελλάδα δημοπρατήθηκαν επί κυβερνήσεων της Ν.Δ. ενώ επεσήμανε πως η Δυτική Ελλάδα, από 7η στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, έχει πέσει στην 23η θέση, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων της κυβέρνησης.

Από την πλευρά της, η κ. Ράγιου τόνισε πως ο Γιώργος Παπαναστασίου εκφράζει την ελπίδα και το αύριο. «Δεν είμαι εδώ γιατί μου το επιβάλλει το κομματικό μου καθήκον, αλλά γιατί πιστεύω στη δύναμη και τη φρεσκάδα του Γιώργου» ανέφερε.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαίας, Ανδρέας Μαζαράκης, τόνισε πως το μήνυμα ανανέωσης που έστειλε η κοινωνία, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς το εισέπραξε και το προσωποποίησε στην περιοχή, στο πρόσωπο του κ. Παπαναστασίου. «Από τα δυτικά κοιτάμε την ανατολή της ελπίδας και του μέλλοντός μας» είπε χαρακτηριστικά.

Από το Γραφείο Τύπου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πού κρύφτηκαν τα ρετάλια - "επαναστάτες" των "Δεκεμβριανών";
Θυμάστε το Δεκέμβρη του 2008; Τότε που οι κουκουλοφόροι ανενόχλητοι έκαιγαν την Αθήνα επί τρεις μέρες.
Εξέγερση της νεολαίας την χαρακτήρισαν αυτή την καραμπινάτη προβοκάτσια οι καθεστωτικοί μηχανισμοί, οι συριζαίοι, οι "αριστεριστές", οι ποικίλοι ανένταχτοι διανοούμενοι και φυσικά οι επαγγελματίες αντιρατσιστές.!Οι ύμνοι και τα παραληρήματα της ..."αριστεράς πολυτελείας" ήταν τέτοιοι που κατέγραφαν τα "Δεκεμβριανά" σαν τη μεγαλύτερη "εξέγερση" της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.
Να θυμίσουμε επίσης ότι τα όργανα της καθεστωτικής προπαγάνδας δεν υμνολογούσαν, απλώς, την "αντικαθεστωτική εξέγερση" (από αυτά τα όργανα διδάχτηκε και ο ΓΑΠ που μας δολοφονεί σήμερα …αντικαθεστωτικά!), αλλά και ανέλαβαν την καθοδήγηση των "Δεκεμβριανών", προτρέποντας μάλιστα τους μαθητές να κάνουν …ρεσάλτο στα αστυνομικά τμήματα…
Πρώτη φορά στην ιστορία η Αθήνα είχε καταληφθεί, και αφεθεί ανενόχλητη, στους "εξεγερμένους" επί μέρες και το μόνο που απέμενε σαν κατακάθι ήταν στάχτες και αποκαΐδια.
Ούτε μια ιδέα, ούτε μια πολιτική συγκρότηση, ούτε μια αγωνιστική μαγιά, ούτε μια αγωνιστική κληρονομιά, ούτε μια οργάνωση ζωής.
Μόνο στάχτες και φωτιές…
Πού βρίσκονται αλήθεια όλοι αυτοί οι υμνητές, οι καθοδηγητές και οι "εξεγερμένοι" κατά του καθεστώτος;
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τους πείραξε, κανένας στρατός δεν τους τσάκισε, κανένας δεν φυλακίστηκε από το καθεστώς για την "εξέγερση", αντίθετα πήραν εύσημα και ύμνους, ΠΟΥ βρίσκονται;
ΠΟΥ βρίσκονται όλοι αυτοί οι "επαναστάτες", οι καθοδηγητές και υμνητές τους ΣΗΜΕΡΑ που η Ελλάδα στενάζει κάτω από την μπότα των διεθνών κέντρων εξουσίας, σήμερα που τα κυβερνητικά ανδρείκελα δολοφονούν ανελέητα και βάρβαρα ολόκληρο τον ελληνικό λαό, λεηλατούν και αποτεφρώνουν την ελληνική κοινωνία;
Τότε πυρπόλησαν τα πάντα και ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ αντικαθεστωτικά, σήμερα μπροστά στα πελώρια κυβερνητικά εγκλήματα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και έχουν τρυπώσει στα λαγούμια τους…

Ανώνυμος είπε...

Περιβαλλοντικές ενστάσεις για την επένδυση LΡG του Κατάρ στον Αστακό

Οι μελέτες προσκρούουν στην ιδιαιτερότητα του καυσίμου που θα χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη
Η χρήση LΡG δεν απαγορεύεται στην ΕΕ αλλά οι ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες δεν χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρισμού, καθώς έχει δυσκολίες διαχείρισης σε πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις, τη στιγμή που υπάρχουν άλλα καύσιμα κατάλληλα για τη δουλειά αυτή.
Προφανώς η «κακή φήμη» που συνοδεύει το LΡG όσον αφορά την ασφάλεια της διαχείρισής του οφείλεται εν πολλοίς στο τραγικό δυστύχημα που έγινε το 1984 σε δεξαμενές LΡG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, που στοίχισε 650 νεκρούς και 6.400 τραυματίες.
Μικρότερης έκτασης ήταν πέρυσι το δυστύχημα στην Τοσκάνη της Ιταλίας, όπου έγινε έκρηξη βυτιοφόρου βαγονιού που μετέφερε LΡG, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 15 άνθρωποι και να καταρρεύσουν γειτονικά κτίρια.
Το βασικό ερώτημα που έκαναν αρκετοί παράγοντες του ενεργειακού χώρου είναι «γιατί,αφού το παραγόμενο ρεύμα κατά 70% προορίζεται για την ιταλική αγορά, δεν γίνεται η μονάδα στην Ιταλία;».

www.tovima.gr