Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Εκδηλώσεις εις μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Συλλαλητήριο διοργανώνεται αύριο στη πλατεία Δημοκρατίας στις 11 το πρωί με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από το άδικο θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η Α/Κ μεταξύ άλλων αναφέρει σε ανακοίνωση:
Σήμερα βιώνουμε με τον πιο έκδηλο τρόπο μια βίαιη αλλαγή των όρων συγκρότησης της ζωής. Οι κρατούντες έχουν πλέον κάνει σαφές ότι η σωτηρία του πολιτικού συστήματος περνά μέσα από την ολοκληρωτική καταστροφή της κοινωνίας. Γι αυτό το λόγο έχουν καταστήσει σε μια συνεχής και διευρυνόμενη κατάσταση εξαίρεσης όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες. Η οικονομική και πολιτική κρίση που βιώνει το καθεστώς έχουν οδηγήσει στη ριζική αυτοαναίρεση των ίδιων των κυρίαρων θεσμών που αδυνατούν πλέον να τηρήσουν το κοινωνικό συμβόλαιο. Οι υποσχέσεις για ευημερία, πρόοδο ανάπτυξη έχουν γίνει συντρίμια μπροστά στο αδιέξοδο της κρατικής και καπιταλιστικής πρότασης.

Ο Δεκέμβρης του 2008 αποτέλεσε μια θραύση στην κοινωνική κίνηση. Ανέδειξε τη δυνατότητα που έχουν οι από τα κάτω για τον επαναορισμό της ίδιας της ζωής απέναντι στην επιλογή της κυριαρχίας να ορίσει ποια ζωή είναι άξια να βιωθεί. Δύο χρόνια μετά το 2008 το μύνημα παραμένει όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο. Απέναντι στη βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν χρειάζεται γενικευμένη κοινωνική δράση. Καταργώντας τους μηχανισμούς διαμεσολάβησης κρατικούς ή ιδιωτικούς, να δημιουργήσουμε με Συμμετοχή και Άμεση Δημοκρατία τις δικές μας λαϊκές συνελεύσεις παντού και τοπικές αυτοθεσμίσεις ώστε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Απέναντι στην παρακμή και τη σήψη να αντιτάξουμε την Αυτονομία και την Ελευθερία. Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αύρα Ελευθερίας σε συνεννόηση με άλλες συλλογικότητες καλεί σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη ώρα 11:00πμ στην πλατεία Δημοκρατίας


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Δευτέρα 6 Δεκέμβρη 11:00, Πλατεια Δημοκρατίας

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΑΥΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

3 σχόλια:

Γιάννης Γ είπε...

Χθες έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ουσιαστικά ζωντανός-νεκρός.
Δεν ήταν αρκετά νέος, ήταν ήδη 24 ετών.
Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί έβγαζε 750....
Δεν είχε όνειρα για τη ζωή του, είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί.
Δεν είχε μάνα να τον κλάψει, γιατί ήταν ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος.
Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά μαντέψτε, πονάνε το ίδιο.
Ποιος είναι ο αστυνομικός;
Δυστυχώς θυμηθείτε το περιστατικό....


«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι την 23.10 ώρα της 06/07/2007, δύο (2) αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία μέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας, (σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α. αδικημάτων) όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια συναυλίας συγκροτημάτων μουσικής στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό, δέχθηκαν απρόκλητα δολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικου χώρου. Η αναίτια επίθεση έγινε από τριάντα τουλάχιστον άτομα, με ενωμένες δυνάμεις τα οποία διέπραξαν βιαιοπραγίες σε βάρος των δύο (2) αστυνομικών, με γρόνθους, λακτίσματα και υλικά αντικείμενα (σιδηρολοστούς, ρόπαλα, θλώντα όργανα), προκαλώντας σε αυτούς βαρείες σωματικές βλάβες. Ειδικότερα ο ένας αστυνομικός (γεν. 1983), φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής, πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου, ευρισκόμενος σε καταστολή. Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής. Ο δεύτερος αστυνομικός (γεν. 1972), επίσης νοσηλευόμενος φέρει ρωγμώδες κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά. Η βάναυση επίθεση συνεχίζει μια σειρά προκλήσεων έναντι της έννομης τάξης και ''καταδρομών'' που αποδέχονται με απάθεια το ενδεχόμενο αποτέλεσμα της σωματικής βλάβης και της ανθρωποκτονίας από ''άτομα'' που ασκούνται στη βία, μάλλον ως πρόταση και στάση ζωής και ως ''πολιτική παρέμβαση''. Η Ελληνική Αστυνομία κινείται για την ανακάλυψη των δραστών».


Γι' αυτό το γεγονός όμως, κανένας δημοσιογράφος δε θα φωνάξει, κανένα Ιντυμίντια δε θα γράψει αράδες, κανένας ψευτοδημοκράτης δε θα αναρτήσει έστω και μία γραμμή.


Θα μπορούσε να είναι σημαντική είδηση αλλά δυστυχώς πρόκειται για άλλο ένα hoax mail


http://staratalogia.blogspot.com/2010/12/24-2007.html

Aiwarikiaar είπε...

Nεκροζώντανος αυτός ο αστυνομικός, κάθε χρόνο πεθαίνει. Την ίδια είδηση είχαν "δημοσιεύσει" και πέρυσι την ημέρα μνήμης για το θάνατο Γρηγορόπουλου. Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Mακάβριο ψέμα από τον πιστολέρο

Δεν φτάνει που σκότωσε εν ψυχρώ τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο, δεν φτάνει που θεώρησε περιττό να ζητήσει και στο απολογητικό του υπόμνημα «συγνώμη», δεν φτάνει που προσπάθησε και νεκρό να «σκοτώσει» το αγόρι, ρίχνοντας... λάσπη στην ηθική του υπόσταση -κατηγορώντας το για «αποκλίνουσα συμπεριφορά»-, τώρα στην προσπάθειά του να γλιτώσει τη φυλακή, εμφανίζει συνάδελφό του ζωντανό ως... νεκρό!

Στην αίτηση αποφυλάκισής του, επικαλείται μεταξύ άλλων την περίπτωση του 24χρονου αστυνομικού Παναγιώτη Τομαρά, για τον οποίον αναφέρει ότι «... μόλις προχτές «έσβησε», ενάμιση χρόνο μετά τη βίαιη επίθεση που είχε δεχτεί, όταν μαζί με τον συνάδελφό του, βρισκόταν σε περιπολία στην περιοχή γύρω από το γήπεδο του μπέιζμπολ στο Ελληνικό και τριάντα τουλάχιστον άτομα, του αντιεξουσιαστικού χώρου προέβησαν σε βιαιοπραγίες εναντίον τους, με σιδερολοστούς, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, οι οποίες και επέφεραν στον άτυχο ήρωα αστυνομικό βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τον περιήγαγαν σε μόνιμη κωματώδη κατάσταση και τελικώς οδήγησαν στην άδικη απώλειά του, χωρίς όμως στη δική του περίπτωση τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να κάνουν, έστω και μια μικρή αναφορά στο περιστατικό, τιμώντας τη μνήμη του».
Οπως, όμως δήλωσε στο «Εθνος» ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, ο αστυνομικός Παναγιώτης Τομαράς ζει και σιγά σιγά ξεπερνάει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

................

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

«Εχει αρχίσει πλέον σιγά σιγά να περπατά». Στο πλευρό του και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.
Σώθηκε ως εκ θαύματος από τη μανία αφιονισμένης ομάδας και τον... «πέθανε» ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο προφυλακισμένος για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ο λόγος για τον νεαρό αστυφύλακα, ο οποίος στις αρχές του Ιουλίου του 2007 δέχτηκε αναίτια άγρια επίθεση από ομάδα 30 ατόμων κατά τη διάρκεια συναυλίας στο γήπεδο του Μπέιζμπολ, στο Ελληνικό, με συνέπεια να υποστεί βαριά αναπηρία.
Οι δράστες τον χτύπησαν αγρίως και αρχικά διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση, με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ασκληπιείου Βούλας.
Μετά το τραγικό αυτό γεγονός, ο νεαρός αστυνομικός και η οικογένειά του ανεβαίνουν, καθημερινά, τον δικό τους «Γολγοθά».
για το συνολο της δημοσίευσης η πηγη :

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=2036740

Γιάννης Γ είπε...

Το παραπάνω hoax mail που ειναι απο αντιγραφή , το εγραψα για να τονίσω τα δύο μέτρα και σταθμά που ισχύουν σε αυτον τον τόπο.

Για την βαρειά αμνησία κάποιων που οταν χάνονται ζωές , και δεν ειναι απο την πλευρά τους περνάνε ετσι στο ντούκου η και στο Ε! τι εγινε?
Μπάτσοι ειναι, εργάτες του κεφαλαίου (για τους τραπεζικούς που χάθηκαν στην τράπεζα) και ενα σωρό αλλα.

Τώρα για τον Αλέξη, τον εκαναν ηρωα, και την επέτειο του θανάτου του, εθνική εορτή πάνε να την κάνουν .

Τους αλλους?
Τί?