Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

"Αφισοκόληση χριστιανών νέων"

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου είχαμε κάνει μια ανάρηση για την αφισοκόληση που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Σήμερα μας ήρθε e-mail με   την παρακάτω επεξηγηματική μας δήλωση το οποίο υπογράφουν οι "Χριστιανοί Ορθόδοξοι Νέοι" και το αναδημοσιεύουμε :

Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι νέοι, κι όχι μέλη παρατάξεων κι οργανώσεων.Πολύ περισσότερο δεν έχουμε καμία σχέση με ακραίες ομάδες ολοκληρωτικού χαρακτήρα κι ιδεολογίας. Απλά είμαστε μέλη της εκκλησίας κι αυτό θα το δείχνουμε όλο και πιο έντονα. Ο αριθμός μας δεν είναι μόνο 60 άτομα ( αριθμός συμμετεχόντων στην προχθεσινή αφισοκόλληση ), αλλά αρκετές χιλιάδες μόνο μες στην πόλη του Αγρινίου. Μέλη κατηχητικών, μέλη χριστιανικών κατασκηνώσεων, μαθητών, φοιτητών κι οικογενειαρχών που και αυτοί πέρασαν παλαιότερα απ' τα κατηχητικά της εκκλησίας μας.

Σχετικά με το σύνθημα της αφίσας « Χριστός ή κρίση; Η μετάνοια είναι η λύση», θέλουμε να σχολιάσουμε τα εξής : Κάποιοι έκλεψαν, άλλοι κακοδιαχειρίστηκαν κι εμείς οι νέοι είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε τις συνέπειες. Φτάσαμε στην οικονομική κρίση, επειδή οι άνθρωποι αρρώστησαν απ' την ηθικοπνευματική κρίση. Αρνηθήκαμε Τον Σταυρωθέντα Σωτήρα μας και στηριχτήκαμε στους ισχυρούς πλανητάρχες της γης και στην υλοφροσύνη. Ακόμα, γίναμε θύματα της παγκοσμιοποίησης, θυσιάζοντας την εθνική και θρησκευτική μας ιδιαιτερότητα για έναν έπαινο της Ο.Ν.Ε. και της νέας τάξης πραγμάτων. Γι' αυτό το λόγο, λοιπόν, θεωρήσαμε ότι η μετάνοια είναι η λύση. Μετάνοια (= μετά + νοώ), σημαίνει μεταβάλλω τον νου μου, τον τρόπο σκέψης μου, επιστρέφω στο Χριστό και στην ηθική και σταματώ την όποια κρίση. Ο ηθικός δεν μπορεί να δεχτεί τη φτώχεια, την κακοδιαχείρηση, την εκμετάλλευση. Κι Αυτός που είναι η πραγματική « αλληλεγγύη όλων των λαών » είναι ο Χριστός.

Και κάτι που το βρίσκουμε τραγικό, είναι ότι είδαμε νέους σαν κι εμάς να ξεκολλούν με μίσος και μανία το σύνθημά μας. Απ' το δήμο το περιμέναμε. . . Οι νέοι όμως που μαζί θα υποστούμε την κρίση, γιατί;;;

Όσοι θέλουν να πολεμήσουν τη φτώχεια και την κρίση, θα έχουν την αλλυλεγγύη μας . . . Χριστός, λοιπόν, ή . κρίση; ημετάνοια είναι η λύση!!!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΕΟΙ

3 σχόλια:

Θύμιος είπε...

Χριστός ή κρίση;
Ένα είναι σίγουρο..... όπου και να πιστεύεις θα είναι σκληρό το μαμήσι.....!
Δεν πάτε να δουλέψετε καμία ώρα για το κοινό ώφελος και να αφήσετε τις ανούσιες αφισοκολλήσεις;

etoloakarnanas είπε...

ο παπα καντανης το παρατραβαει το σχοινι!!!
Η εκκλησια να ασχολειται με τα θεματα της και οχι με την πολιτικη.

Σ.Π. είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΝ ΚΙΝΗΣΗ Τ ΠΑΠΑ-ΚΑΝΤΑΝΗ
ΠΟΛΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ Π ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ...

ΕΤΟLO, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ Κ ΤΝ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ
ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ Τ ΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ