Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Κι όμως: Οι μεγαλύτερες αθλητικές διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο έρχονται για τη πόλη μας από το Στίβο!

Για μια ακόμη χρονιά η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, στην κατάταξη του Στίβου του 2008, είναι ο πρώτος Σύλλογος στην περιοχή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Στερεάς (Νομοί Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας), και 15ος Σύλλογος στην πανελλήνια κατάταξη των 334 αθλητικών Συλλόγων της Χώρας που ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό (Στίβο).
Όπως αναφέρει η ίδια η ΓΕΑ σε ανακοίνωση της: "Την περίοδο 2008 το τμήμα Στίβου της ΓΕΑ, στα περιφερειακά και πανελλήνια πρωταθλήματα, συγκέντρωσε συνολικά 4.958 βαθμούς και η θέση που κατέλαβε φιγουράρει μεταξύ των μεγάλων Σωματείων της Πρωτεύουσας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, της Λάρισας και των Ιωαννίνων.
Το εντυπωσιακό άλμα της ΓΕΑ, από την 33η θέση με 3.382 βαθμούς το 2007, στη 15η θέση του 2008 με 4.958 βαθμούς, είναι αποτέλεσμα της σοβαρής και υπεύθυνης προετοιμασίας που γίνεται στους αθλητές και τις αθλήτριες του Στίβου από τους έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές και καθηγητές Φ.Α. Μπάμπη Ποσονίδη, Νίκο Γαλούνη, Μάκη Παλιογιώργο, Παναγιώτη Κουτσιαύτη και Γεωργία Τρομπούκη."

Τρείς αθλητές της ΓΕΑ είναι μέλη της εθνικής ομάδας Στίβου: Ελένη Νικολοπούλου, Ελευθερία Ζαπαντιώτη και ο αθλητής Κώστας Τουσιές.

Το σχόλιο μας: Άραγε γνωρίζουμε πολλοί από εμάς ότι ο στίβος στη πόλη μας είναι τόσο ψηλά σε πανελλήνια κατάταξη ;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για οσους ασχολουνται με τον στιβο τα κατορθωματα της ΓΕΑ ειναι γνωστα και εχει πραγματι καλο ονομα πανελλαδικα.

zeidoron dtsoukas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
zeidoron dtsoukas είπε...

Και βεβαια γνωριζουμε το σημαντικο ρολο της ΓΕΑ στο χωρο του Ελληνικου στιβου.
Ανεκαθεν ηταν μεταξυ των μεγαλυτερων συλλογων της χωρας στον κλασικο αθλητισμο.
Ο αειμνηστος Μιχαλης Κουσης,ο Γιωργος Μανδελος,ο σημερινος νομαρχης Θυμιος Σωκος,η Γεωργια Τρουμπουκη και πληθος ακομη αθλητων της ΓΕΑ ειναι αυτοι που αφησαν εποχη τοσο σε Πανελληνιους αγωνες στιβου,οσο και σε Βαλκανικους και Πανευρωπαικους.Κι απ'αυτους πηραν τη σκυταλη οι νεωτεροι.
Απο τους πρωτους προπονητες στιβου της ΓΕΑ ηταν ο γυμναστης μας τοτε(1970 και κατι) Γρηγορης Μπενεκας κι αργοτερα ο Διονυσης Μπαρμπαρουσης.
Επισης σπουδαια ειναι η παρουσια της ΓΕΑ τοσο στο χωρο του Μπασκετ οσο και του Πολιτισμου.
Συγχαρητηρια στους ανθρωπους που φροντιζουν το πιο ζωντανο ισως κυταρο της πολης του Αγρινιου.
Η ΓΕΑ ειναι τρανη αποδειξη οτι για να ερθουν διακρισεις δεν ειναι απαραιτητα τα πολλα χρηματα αλλα το μερακι,η θεληση και η εντοπιοτητα των αθλητων.

Ανώνυμος είπε...

Τη δεκαετία '85-'95 η ΓΕΑ είχε 10 πανελληνιονίκες 4 βαλκανιονίκες και 2 με πανελλήνια ρεκόρ με προπονητή τον ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΕΝΕΚΑ που εκτός απο προπονητής ήταν
και ''πατέρας'' για τους αθλητές.Η ιστορία του συλλόγου στο στίβο πανελλαδικά είναι αδιαμφισβήτητη αυτό είναι το ένα κομμάτι το καλό,το άλλο είναι πως εχει συμπεριφερθεί σε πολλούς καταξιωμένους αθλητές της αλλά και στον κύριο Μπενέκα.