Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Φιλανθρωπική πράξη στη μνήμη του Γ.Ν.Παπαϊωάννου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΩΝ

Φιλανθρωπική πράξη στη μνήμη του Γ.Ν.Παπαιωάννου

Η είδηση του απροσδόκητου χαμού του Γενικού Γραμματέα του συλλόγου μας Γεωργίου Ν. Παπαϊωάννου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην Aγρινιώτικη κοινωνία των Αθηνών. Σε ηλικία μόλις 38 ετών άφησε την επίγεια ζωή ξεκινώντας το ταξίδι του για τον κόσμο της αφθαρσίας και της αιωνιότητας, κληροδοτώντας μας ένα ομολογουμένως αξιοζήλευτο έργο. Ο Γιώργος, δικηγόρος στο επάγγελμα με διδακτορική διατριβή στην προστασία του καταναλωτή, είχε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια έντονη δράση στο σύλλογό μας. Ουσιαστικά, ήταν αυτός που αποτέλεσε το δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στην παλιά και τη νέα γενιά του σωματείου μας. Καθοριστική επίσης, ήταν η συμβολή του στην αναμόρφωση του περιοδικού μας «Ρίζα Αγρινιωτών», όπου επιμελούταν με ιδιαίτερο ζήλο θεματολογία της πλούσιας ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η μορφή του, το μειλίχιο ύφος του, η ευγένειά του αλλά και ο καλός του λόγος δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν από κανένα μας. Μπορεί να νικήθηκε στον αγώνα με το θάνατο, κέρδισε όμως την καταξίωση στον αγώνα της ζωής και θα παραμένει πάντοτε στη μνήμη και στην καρδιά μας. Ο ίδιος στον χαιρετισμό του στην ηλεκτρονική σελίδα του συλλόγου μας, η οποία ήταν δημιούργημά του, ανέφερε: «Θα ήμασταν ευτυχείς αν η μικρή μας ΡΙΖΑ στο διαδίκτυο θέριευε και αποκτούσε κλαδιά από τα οποία να κρέμεται πλήθος κειμένων, σε ηλεκτρονική μορφή, με αγρινιώτικες υπογραφές.» Εμείς απ’την πλευρά μας δεσμευόμαστε να γίνουμε συνεχιστές του οραματός του για μιαν Αγρινιώτικη κοινωνία προοδευτική και δυναμική, έτσι όπως ακριβώς εκείνος την ονειρευόταν.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών κατά την έκτακτη συνεδρίασή του την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, ομόφωνα αποφάσισε να προσφέρει το ποσό των 500 ευρω στο γηροκομείο Αγρινίου εις ανάμνηση του εκλιπόντος Γεωργίου Ν. Παπαϊωάννου. Παράλληλα, εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια προς την οικογένειά του, με την ευχή ο πανδαμάτωρ χρόνος να επουλώσει τις πληγές που άφησε πίσω ο χαμός του αγαπημένου τους προσώπου.


Το διοικητικό συμβούλιο

του Συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιωργος Παπαιωάννου αξίζει μια ακριβοτερη και βραχύτερη μνήμη. Είναι καιρός.
Περνανε οι μέρες κι ακομα να χωνέψω οτι χάθηκε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ παρά να επισημάνω την ηθική αξία της πράξης, η οποία με το συμβολικό αυτό ποσό αναδεικνύει την έγνοια πολλών ανθρώπων να τιμήσουν την μνήμη του αξέχαστου φίλου, του καλού Αγρινιώτη, του λαμπρού επιστήμονα Γιώργου Παπαϊωάννου. Με την μεγάλη αγάπη για το Αγρίνιο και το νομό ολόκληρο με την οποία από μικρό ακόμη παιδί τον μπόλιασαν ο γενναίος παππούς του, οπλαρχηγός του ΕΔΕΣ και Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαϊωάννου και ο άξιος πατέρας του, Δικηγόρος και Βουλευτής του νομού μας Νίκος Παπαϊωάννου,ο Γιώργος δεν μπορούσε παρά να έχει στραμμένο διαρκώς το βλέμμα του στα αγαπημένα χώματα της Αιτωλοακαρνανίας και στους ανθρώπους της.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
Δημήτρης Γ. Αβαρκιώτης