Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Ντοκουμέντο: Βίντεο από τα ναυάγια του Οθωμανικού στόλου στον Πατραϊκό κόλπο στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου !


Από ότι φαίνεται σπουδαία δουλειά κάνουν στη περιοχή μας Γερμανοί αρχαιολόγοι και ερευνητές. Όπως θα δείτε, το παραπάνω βίντεο προβάλλει μια εκπομπή του History channel στην οποία αποστολή από Γερμανούς Αρχαιολόγους μαζί με δύτες ερευνά τον πυθμένα του Πατραικού κόλπου. Τα ευρήματα δε είναι αποκαλυπτικά: Ναυάγια Οθωμανικών γαλέρων,( συνολικά 13) που βυθίστηκαν κατά της Ναυμαχία της Ναυπάκτου 400 χρόνια πρίν... Σε ορισμένα δε σημεία σώζεται ακόμα και μέρος του εξοπλισμού που είχαν τα πλοία αυτά, ακόμα και ξίφη ! Το βίντεο παρουσιάζει μια υπέροχη ψηφιακή αναπαράσταση της μάχης, που δίνει μια εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη στον Πατραικό κόλπο το 1571...
Η ναυμαχία της Ναυπάκτου έκρινε την κυριαρχία στην Ευρώπη μεταξύ των Δυτικών και των Οθωμανών. Είχε τα χαρακτηριστικά παγκόσμιας σύγκρουσης για την εποχή εκείνη. Αυτό άλλωστε κίνησε και το ενδιαφέρον των ξένων ερευνητών. Ποιός άλλωστε εδώ θα δαπανούσε ποσά για τέτοιες έρευνες και να μπει σε τέτοιες διαδικασίες; Στη περίπτωση αυτή ταιριάζει ο τίτλος μιας παλιάς ελληνικής ταινίας "Σιγά η Πατρίδα κοιμάται..."

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EISAI MONADIKOS STHN EIDHSH. POLY KALO 'H PATRIDA KOIMATAI......

Ανώνυμος είπε...

"Ναυμαχία των Εχινάδων νήσων" είναι το σωστότερο, (αν και είναι πιο γνωστή ως της Ναυπάκτου - λόγω σπουδαιότερης και μεγαλύτερης πόλης), η οποία εκτυλίχθηκε στις εκβολές του ποταμού Αχελώου (Δήμος Οινιαδών)!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΡΜΙΤΣΑΣ. ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ....!

Ανώνυμος είπε...

φιλε Ανωνυμε σχολιαστή την 4η Μαιου,αμφιβαλεις ότι η ναυμαχία εγινε κοντα στις Εχιναδες Νησους στην είσοδο του Πατραικου κόλπου?
Δεν εγινε σε καμια περιπτωση εξω απο το φρουριο της Ναυπάκτου όπως το αναπαριστάτε καθε χρόνο.
Ετσι φιλε βλακα ναυπακτιώτη?

Ανώνυμος είπε...

εχει κατεβασει κανενας το παραπανω βιντεο;