Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Ερώτηση ΚΚΕ για τις ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Αγρινίου

Επανερχόμαστε με νέα Ερώτηση μας στο ζήτημα των ελλείψεων προσωπικού στο Νοσοκομείου Αγρινίου, με αφορμή την κενή θέση του νευροχειρούργου και τη μη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της υπ'αιρθμόν 529/29-1-2008 Επίκαιρης ερώτησης μας ο Υφυπουργός κ. Παπαγεωργίου είχε ισχυριστεί για τη ΜΕΘ πως "..την επόμενη εβδομάδα το αργότερο 8 καινούργιες νοσηλεύτριες ΤΕ και 12 ΔΕ προσλαμβάνοται για τη λειτουργία της ΜΕΘ.." και πως "Οσον αφορά το ιατρικό προσωπικό στην τελική φάση, στη διαδικασία ολοκλήρωσης των κρίσεων και του διορισμού, είναι ακόμα άλλες 6 θέσεις-3 για τη ΜΕΘ..". Κι όμως μέχρι σήμερα η Μονάδα δεν έχει λειτουργήσει!
Αντίστοιχα με τη αρ. πρωτ. ΓΠ 143114 Απάντηση του Υπουργείου στην 1259/17-10-2008 Αναφορά μαας το Υπουργείου διαβεβαίωνε π[ως η θέση του Επιμελητή Β Νευροχειρουργικής ολοκληρώθηκε με κρίση στις 30-9-2008. 'Όμως, παρά το γεγονός ότι η κενή θέση νευροχειρούργου στο Νοσοκομείο Αγρινίου προκηρύχθηκε, έγινε επιλογή και έχει εγκριθεί η σχετική πίστωση, αυτή παραμένει κενή με αρνητικές συνέπειες στη παροχή υπηρεσιών υγείας και σημαντικούς κινδύνους για τους ασθενείς.
Αυτές οι δύο περιπτώσεις είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί. Η υποβάθμιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας δεν περιορίζεται στο Αγρίνιο και δε φαίνεςται να λύνεται με τη πάροδο του χρόνου, το αντίθετο μάλιστα. Προκύπτει λοιπον το συμπέρασμα πως η όξυνση των προβλημάτων στο χώρο της Υγείας, δεν είναι ένα πρόσκαιρο η τυχαίο φαινόμενο. Η κατάσταση που επικρατεί λόγω της συνειδητής υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας, σπρώχνει τους εργαζομένους, τα λαικά στρώματα, σαν πελάτες στους επιχειρηματίες της Υγείας.
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών που έχουν υιοθετηθεί και εφαρμόζονται, τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα η Υγεία να έχει αναγορευτεί σε εμπόρευμαπου προσφέρεται για επενδύσεις και κερδοφορία.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Τι μέτρα θα πάρει ώστε να προσληφθεί σε μόνιμη σχέση εργασίας το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να λειτουργήσουν πλήρως τα συγκεκριμένα τμήματα του Νοσοκομείου Αγρινίου.
-Θα αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της, ώστε να καλυφθούν πλήρως κα δωρεάν όλες οι ανάγκες της περιοχής σε υπηρεσίες της Βθμιας Υγείας;
οι βουλευτές
Νίκος Μωραίτης
Μπάμπης Χαραλάμπους
Νίκος Καραθανασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: