Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

1οςΕικαστικός Κύκλος Αιτωλοακαρνάνες Εικαστικοί


Στα πλαίσια του 1ου Εικαστικού Κύκλου – Αιτωλοακαρνάνες Εικαστικοί , των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου ΄΄Στέλιος Τσιτσιμελής΄΄ και το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 στην Γλυπτοθήκη ΄΄Χρήστου Καπράλου΄΄ η ομιλία του ζωγράφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΚΟΡΟΥ ,με θέμα: ΄΄Ζωγραφική απολογία΄΄.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ.Κατσαρή Κων/να, η οποία αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του 1ου εικαστικού κύκλου που είναι αφιερωμένος στους Αιτωλοακαρνάνες Εικαστικούς που με την τέχνη τους γράφουν ξεχωριστή πορεία στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Παύλος Μοσχολιός στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αξία και το μεγάλο καλλιτεχνικό μέγεθος του Αγρινιώτη ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου που τιμά την πόλη μας .Ο κ.Μοσχολιός αναφέρθηκε επίσης στους νέους ορίζοντες που ανοίγονται στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας με την δημιουργία νέων πολιτιστικών χώρων στην παλαιά Δημοτική αγορά ή στο κτίριο της Τράπεζας Ελλάδος.

Ο Χρήστος Μποκόρος στην ΄΄ Ζωγραφική απολογία του΄΄ αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα της καλλιτεχνικής του πορείας, στη δύναμη της γενέτειρας γης και της επιρροής της στην πορεία του, καθώς και την επιρροή ανθρώπων, όπως ο πατέρας του, που σημάδεψαν την μετέπειτα πορεία του.

Στη ζωγραφική του Χρήστου Μποκόρου η δύναμη απλών αντικειμένων και φυσικών φαινομένων όπως π.χ η φλόγα ενός κεριού βρίσκεται όχι μόνο στην πειστικότητα της αναπαράστασης αλλά και στην υπαινικτική τους αναφοράς τους σε άλλες ουσίες. Η ήρεμη και βέβαιη κυριαρχία στην τεχνική καλεί τον θεατή να μετακινηθεί ένα βήμα πέρα από την καθαρά αναπαραστατική όψη των αντικειμένων προς μία διαφορετική ερμηνεία ,μια άλλη θέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: