Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Το "πόκερ" του Καλλικράτη


Σε ένα πόκερ για σκληρούς παίκτες φαίνεται να εξελίσσεται τελικά ο Καλλικράτης, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και για το νομό μας.
Θυμίζει "ανακατεμένη τράπουλα" τόσο σε επίπεδο προσώπων που φήμες η αινιγματικές δηλώσεις τους φέρουν να είναι υποψήφιοι τόσο για περιφέρειες, όσο και για τους νέους ισχυρούς δήμους, όσο και σε επίπεδο γεωγραφικών ορίων δήμων η περιφερειών. Και αυτό γιατί ενώ η πιο πιθανή λύση φαίνεται να είναι ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα παραμείνει ως έχει ( Αιτωλοακαρνανία, Αχαία, Ηλεία), τώρα εμφανίζονται δημοσιεύματα, τα οποία μάλιστα ξεκίνησαν από εφημερίδες η ιστοσελίδες της Πελοποννήσου και δη της Πάτρας, τα οποία εμφανίζουν να συγκεντρώνει υποστηρικτές η άποψη η Πελοπόννησος να αποτελέσει μια ενιαία περιφέρεια μαζί με Αχαία και Ηλεία και μάλιστα να συμπεριλάβει και νησιά του Ιονίου όπως η Κεφαλλονιά η η Ζάκυνθος. Ειδικά στο τελευταίο βρίσκουμε να υπάρχει αρκετή λογική, καθώς η Κεφαλλονιά και η Ζάκυνθος αποτελούν νησιά που κοινωνικά& οικονομικά είναι συγκοινωνούντα δοχεία με την Πάτρα.
Τώρα όσο για το ποια περιφέρεια συμφέρει τους Αιτωλοακαρνάνες, νομίζουμε ότι σαφώς και η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής μας κοινωνίας θα επιθυμούσε ο νομός μας να είναι ξεχωριστή περιφέρεια μαζί με άλλους όμορους νομούς. Αυτό θα ήταν καλύτερο ως πρώτη λύση και μακάρι να γίνει έτσι, Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίας να αναβαθμιστεί ό τόπος μας, μαζί και το Αγρίνιο, να έχουμε μια καλύτερη και οικειότερη πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων και να αποφεύγουμε το 50ευρω πήγαινε-έλα για να πηγαίνουμε στη Πάτρα στη περίπτωση που θα είναι το νέο αυτοδιοικητικό κέντρο
Από κει και πέρα, αν αυτό δεν γίνει εφικτό και αν ο Καλλικράτης για ΧΨΩ λόγους οριστικά πει "Δυτική Στερεά Ελλάς παραμένε ως έχη" τότε ποια στάση οφείλουμε να έχουμε; Να εκφράζουμε στείρα και αρνητική αντίθεση; Θα βοηθήσει αυτό την τοπική μας κοινωνία; Η να μπούμε δυναμικά στο παιχνίδι -όπως πρέπει- και να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τα κονδύλια την ανάπτυξη που δικαιούμαστε και κυρίως την σωστή τους διαχείρηση, χωρίς παράλληλα τοπικιστικές κορώνες.
Και για να μην περιορίζεται το παρόν σκεπτικό στη Περιφέρεια καλό θα ήταν η ίδια λογική να ισχύσει και σε επίπεδο δήμων. Δηλαδή ο κάθε δήμος να επιδιώξει να συνενωθεί με άλλους δήμους που θεωρεί ως τη πιο ενδεδειγμένη λύση, αλλά αν ο Καλλικράτης δεν ικανοποιήσει όλες αυτές τις κατά τόπους προσδοκίες, τότε οι τελευταίες να μην χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι από τη κάθε περιοχή του στύλ "Αφού μας φέραν σε αυτόν τον δήμο, δεν υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης".
Πόσα τέτοια "άλλοθι" άραγε ακούσαμε στο Καποδίστρια; Είναι ανάγκη να ξαναεπαναληφθούν τα ίδια;
Όσο για το τοπίο αυτό των υποψηφιοτήτων που -όπως είπαμε- φαντάζει τραπέζι με ανακατεμένες πολλές τράπουλες, πολλοί παίκτες περιμένουν να τραβήξουν το δικό τους χαρτί κοιτάζοντας τις κινήσεις ανα μεταξύ τους. Για αυτό και πέφτουν σε αυτό το τραπέζι ένα σωρό υποψήφια ονόματα. Άλλα από αυτά θα αποδειχθούν στάνταρ χαρτιά και πράγματι θα δούμε τους εν λόγω παίκτες υποψήφιους, άλλα θα αποδειχθούν χαρτιά-μπλόφες, προκειμένου να παρασύρουν άλλους παίκτες να ρίξουν όλα τα καλά χαρτιά τους, ενώ στάνταρ θα υπάρξουν και κρυμμένοι-άσσοι που θα πέσουν στο τραπέζι τη τελευταία στιγμή, αφήνοντας μας όλους άφωνους...
Σημασία έχει ότι ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα και οποιαδήποτε πρόβλεψη θα είναι παρακινδυνευμένη, πόσο μάλλον όταν δεν έχουν δει τη δημοσιότητα οι χάρτες των νέων δήμων και περιφερειών.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ.ΛΕΓΟΜΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ Η ΛΑΚΩΝΙΑ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ Η ΑΡΚΑΔΙΑ Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΧΑΙΑ.ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΧΑΜΗΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΝΑ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΕΝΙΑΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΠΑΡΟΤΙ ΑΥΤΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑ.ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΝ ΕΝΙΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΜΟΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.ΕΚΕΙ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ.ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΕΝΙΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΝΩ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΗ ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ.ΕΠΙΣΗΣ Η ΚΥΡΙΑ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ ΖΗΤΗΣΕ ΕΝΙΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ.ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΥΤΗ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.
ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ.
ΤΖΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΑΠΌ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ Η ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ;;

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ; ΟΧΙ.
ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΉ ΕΠΡΕΠΕ Η ΠΑΤΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ. ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ Σ' ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΜΗ ΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΕΙ.

ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΟΜΗΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑς ΕΦΕΤΕΙΟ. ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΙΤ/ΝΩΝ. ΔΙΟΤΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΕΦΕΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΝΑ. ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Η ΜΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ Η ΑΛΛΗ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΕΝΑ ΠΑΛΙ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΣ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ. ΓΙΑΤΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ;

ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΗΘΕΛΑΝ Ως ΚΕΝΤΡΟ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΜΕ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ.

ΕΝΑΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

2:17 ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΝΑ ΘΑΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ!ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗ!

ΟΛΗ Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΗΠΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΡΝΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ !

Ανώνυμος είπε...

I Axaia kai ilia stin Peloponisso kai i aitoloakarnania sti D. Sterea Ellada

Ανώνυμος είπε...

Αρχηγός στη CIA ήταν Ελληνας, αρχηγός στη ΝΑΣΑ ΕΛΛΗΝΑΣ αρχηγός του ΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ 3000 καθηγητάδες στα αμερικάνικα πανεπιστήμια ΕΛΛΗΝΕΣ
μονο στην Ελλάδα μας διαφεντεύουν ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!

και οι 300 της βουλης ειναι λαμογια!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ, ΤΟΛΜΗΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣΩΣΤΟΣ Ο 2:59 μμ!

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι άραγε αν δεν διεκδικήσουμε δυναμικά Περιφέρεια Δυτικής Στερεάς Ελλάδας τώρα που γυρίζει…. πότε θα το κάνουμε άραγε;;;; Είναι χρυσή ευκαιρία γιατί υπάρχει διάχυτος προβληματισμός και στους πελοποννήσιους, συζήτηση σε εμάς τους αιτωλοακαρνάνες, κουβέντα σε φόρα και συνέδρια και νομίζω ωρίμανση των συνθηκών για μια γενναία απόφαση!!! Μια απόφαση απλά αυτονόητη… Που ακούστηκε περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας;
Να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου. Δεν βλέπω κινητικότητα σε επίπεδο θεσμικών παραγόντων. Σαν να το φοβούνται το θέμα… Είναι πολύ πιο σημαντικό θέμα από αυτό του εφετείου. Είναι θέμα «ζωής και θανάτου» για το που θα οδηγηθεί η περιοχή μας αναπτυξιακά και όχι μόνο, με ορίζοντα ίσως 50 χρόνων…
Ο κ. Νομάρχης τι θέση έχει; Κάνει κομματική πειθαρχία απλά; Αποβλέπει άραγε σε υποψηφιότητα αν μείνει η περιφέρεια ως έχει; Πρέπει νομίζω να αφουγκραστεί το κοινό αίσθημα και να σεβαστεί την αγάπη του κόσμου που τον έχει πολλές φορές τιμήσει με ποσοστά της τάξης του 55-60%!!!
ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΑΠΌ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ!!!
Β.Α.Π

Ανώνυμος είπε...

Αγρινιώτες με ιντερνετικά ευχόλογα δεν βγάζει πουθενά.Αν δεν κατέβουμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε για την οικονομική μιζέρια της πόλης και να απαιτήσουμε υποδομές στην πόλη και στο νομό.....δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα.Ούτε τώρα ούτε σε 50 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Apo Ileia...

Ayto pou lete Dytiki Sterea to theoro poli diskolo na ginei, giati einai poli mikri se megethos kai se plithismo kai an pame se tetoia logiki tha ftasoume kamia 15ria periferies...

Oi lyseis einai 3:

* Dytiki ellada (Patra)
* Sterea Ellada xaodis kai pezete
i edra
* Kai Ipiros pou ypo sinthikes mporei na parete kai tin edra...

oso gia emas opou kai na pame tha eimaste tsiraki tis Patras... eite dytiki Ellada, eite Peloponiso. Megali tyxi... 200.000 nomos o manadikos pou den exei panepistimio, para mono 3 tmimata TEI... Ayto ta leei OLA! Apo dromous, aerodromia sketa, exoume paragkeilei kai Ferrari gia na tous fxaristiomaste...

Ανώνυμος είπε...

ρε αγρινιωτη παλευεισ για περιφερεια δυτικης ελλαδας για να ικανοποιησεις τα κομπλεξ σου?θες να φας την εδρα απο το μεσολογγι και ποσως δεν σε ενδιαφερει η δομη και η οργανωση της περιφερειας.αρκει να το παιξεις εδρα αν και σε περιπτωση που ιδρυθει περιφερεια δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο πειπτωση να εχει εδρα το αγρινιο